Γενική

Εκδηλώσεις Fex and the city

Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ και ώρα 18.00 και 21.00
Θέατρο Σκιών «ο Καραγκιόζης στο κυνήγι της χαμένης Αρμονίας- ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.
Η ΦΕΞ σε συνεργασία με το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη θα παρουσιάζουν δύο παραστάσεις καραγκιόζη. Η πρώτη για τους μικρούς μας φίλους και η δεύτερη μόνο για ενήλικες.
Το Θρακικό θέατρο σκιών αποτελείται από δυο πρόσωπα, τον Ιωάννη Βουλτσίδη, σκηνοθέτη- καραγκιοζοπαίχτη και τη Γεωργία Γιαννοπούλου, ζωγράφο- μουσικό. Οι παραστάσεις έχουνε πάντα ζωντανή μουσική. Η Γεωργία με το σαντούρι της και ο Γιάννης με το Τζουρά και το τραγούδι.
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο Λαογραφικό Ξουσείο Ξάνθης
Προβολή της ταινίας του Dušan Makavejev «Sweet Movie» (1974), με την εκπληκτική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.
Κιθάρες για το Μάνο
Δύο μέρες- ρεσιτάλ κιθάρας.
Το θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ «οδός ονείρων» με τη συντροφιά της κιθάρας του Γιώργου Ανδρεάδη παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.
Μουσική και σχόλια από το έργο του μεγάλου συνθέτη.
Επιμέλεια Γ. Στεφανίδης
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο σπίτι πολιτισμού και ώρα 21.00
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΙΣΤ ΚΩΣΤΑ ΧΙΖΑΡΗ
Όταν την κιθάρα συνοδεύουν οι ήχοι των υπολογιστών
Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ κιθάρας με τη συνοδεία ηλεκτρονικού υπολογιστή θα δώσει στα πλαίσια του αφιερώματος ο γνωστός σολίστ Κώστας Χίζαρης. Καβαλιώτης μουσικός ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε ηλικία 9 χρονών. Σε ηλικία των 16 χρόνων πήρε το Δίπλωμα Σολίστ στην κλασσική κιθάρα με Άριστα παμψηφεί, με καθηγητές τους Χάρη Συμεωνίδη και Βασίλη Βέτσο.
Συναυλία
Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με τη Νένα Βενετσάνου και την Έλενα Μουζάλα
Παρασκευή 23 και ώρα 21.00 στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ
Η ΦΕΞ έχει την τιμή να παρουσιάσει στην Ξάνθη σε μια μοναδική βραδιά αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, το ρεσιτάλ δύο ξεχωριστών κυριών. Η Έλενα Μουζάλα στο πιάνο και η Νένα Βενετσάνου στο τραγούδι θα ερμηνεύσουν έργα του Μάνου Χατζιδάκι.

Σχετικά Άρθρα