Γενική

Καινοτόμες πτυχές της αειφόρου διαχείρισης αποβλήτων

Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., συμμετέχει στο 12 ο Διεθνές συμπόσιο διαχείρισης και υγειονομικής ταφής αποβλήτων στο Cagliari της Σαρδηνίας

Ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. συμμετέχει με παρουσίαση τριών εργασιών, δύο προφορικών παρουσιάσεων και μίας αναρτημένης (poster) στο 12 ο Διεθνές Συμπόσιο Διαχείρισης και Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων που διεξάγεται στο Cagliari της Σαρδηνίας από τις 5 έως σήμερα 9 Οκτωβρίου.
Η θεματολογία των τριών εργασιών αφορά το κόστος και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του δικτύου μεταφοράς απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), τις διαθέσιμες τεχνολογίες μείωσης όγκου και προσωρινής αποθήκευσης στερεών αποβλήτων και τη μέχρι σήμερα εμπειρία στην ΠΑΜΘ.
Το εν λόγω συμπόσιο επικεντρώνεται στις καινοτόμες πτυχές της αειφόρου διαχείρισης αποβλήτων, στην παρουσίαση νέων τεχνολογιών, στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των διαφόρων χωρών και στην αξιολόγηση των κοινωνικών και οικονομικών ισορροπιών. Η κύρια θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει: πολιτική για τα απόβλητα και τη νομοθεσία, στρατηγικές διαχείρισης των αποβλήτων, διαχείριση των αποβλήτων στις αναπτυσσόμενες χώρες, καινοτόμα θέματα σχετικά με απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και την παραγωγή βιοενέργειας.
Το συμπόσιο θα συμπεριλαμβάνει προφορικές παρουσιάσεις και συνεδρίες αφίσας (posters), εξειδικευμένες συνεδρίες και ειδικές ομάδες εργασίας (workshops). Οι ειδικές ομάδες εργασίας σε 26 σχεδιασμένες συναντήσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα όπως η ελαχιστοποίηση αποβλήτων, ζητήματα υγιεινής, μακροπρόθεσμες εκπομπές από τη διαχείριση αποβλήτων που επηρεάζουν την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, βιώσιμη υγειονομική ταφή και βιολογική παραγωγή υδρογόνου. Τέλος, πριν από την έναρξη του συμποσίου, θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων κατάρτισης από τη Διεθνή Ομάδα Εργασίας Αποβλήτων (IWWG) και υπό την επίβλεψη διεθνών κορυφαίων εμπειρογνωμόνων.

Σχετικά Άρθρα