Γενική

Αντικαθίστανται οι παλιοί κάδοι απορριμμάτων

Δήμαρχος Ξάνθης: «Προμηθευτήκαμε 500 νέους κάδους για το κέντρο και τους οικισμούς»

Εδώ και αρκετές μέρες οι πολίτες της πόλης, βλέπουν φορτηγά του Δήμου Ξάνθης φορτωμένα με ολοκαίνουργιους κάδους απορριμμάτων, τους οποίους τοποθετούν σε διάφορα σημεία της πόλης.
Η ενέργεια αυτή, εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου, να αντικαταστήσει όλους τους κατεστραμμένους κάδους- οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν- με καινούργιους τελευταίων προδιαγραφών, πιο εύχρηστοι στους πολίτες.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, υπεύθυνη υπηρεσία για αυτήν την ενέργεια είναι ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης, ο οποίος όμως λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν την υποχρέωση.
«Βέβαια, η προμήθεια των κάδων είναι υποχρέωση του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης, ο οποίος όμως δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωση αυτή. Έτσι αποφασίσαμε να προμηθευτούμε 500 καινούργιους κάδους, ώστε να αντικατασταθούν οι κάδοι, που βρίσκονται όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στους οικισμούς αυτής», ανέφερε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης.
Οι νέοι κάδοι είναι μοντέρνοι με πλαστικό καπάκι και μοχλό ανοίγματος στο πόδι, πληρώντας έτσι τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Κάποιοι από τους παλιούς κάδους θα ανασκευαστούν, για να χρησιμοποιηθούν ξανά, ενώ αυτοί που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση θα αποσυρθούν.
«Έχουμε πάρα πολλά περιθώρια, για να βελτιώσουμε την πόλη από άποψη καθαριότητας»
Οι νέοι κάδοι θα δώσουν στην Ξάνθη μια άλλη όψη, κάνοντάς την πιο όμορφη, αφού οι σκουριασμένοι κάδοι απορριμμάτων θα αποτελούν πλέον παρελθόν.
Το άνοιγμα με το μοχλό στο πόδι, κάνει πιο εύκολη τη χρήση του κάδου, δίνοντας την ελπίδα στους πολίτες, ότι δε θα υπάρχουν πλέον σακούλες σκουπιδιών έξω από αυτούς, γεμίζοντας την πόλη με σκουπίδια. «Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι σε αυτόν τον τομέα, που λέγεται καθαριότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.
Η καθαριότητα είναι σαφώς ένα δύσκολο κομμάτι, στο οποίο πρέπει όλοι να συμβάλλουμε, για τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο Δήμαρχος Ξάνθης, αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ξάνθη, όσον αφορά στην καθαριότητα λέγοντας: «Έχουμε πάρα πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Μπορώ να πω δεν είμαι ικανοποιημένος. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Η βελτίωση που περιμένουμε, θα υπάρχει μόνο αν λειτουργήσει το περιφερειακό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, όπου θα υπάρχει και διαχωρισμός αυτών, αλλά και επεξεργασία τους. Μόνο τότε θα υπάρχει σοβαρή βελτίωση».
Πάντως πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ευθύνη έχουμε όλοι. Αν διαχειριζόμαστε σωστά τα απορρίμματα, θα έχουμε και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα