Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Θα τα «κουκουλώσει» τελικώς, ή θα κάνει τις ΡΗΞΕΙΣ; Μόλις κι αυτός «ενταχτεί» στο ίδιο σύστημα που υποτίθεται ήρθε να «ανατρέψει» γιατί…Κι η Ξάνθη έπρεπε ν’ αλλάξει!Εμείς τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ παρά τις «κόντρες»μας, τον πιστέψαμε γιατί είναι το «καινούργιο», γιατί «βαρεθήκαμε» τις «επαναλήψεις», το «διεφθαρμένο»…..τα ίδια πράγματα!Κι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Ξάνθη (αλλά και το ΠΑΣΟΚ εδώ…), που «ΤΟ ΒΗΜΑ» τον εντάσσει στους πολιτικούς «νέας γενιάς» που θέλει να προωθήσει και να αξιοποιήσει ο νέος Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά τον εκλογικό του θρίαμβο.
Μαχητής

Κυριολεκτικά «γκαρντ γκινιόλ» η εκλογή του Σωκράτη Ξυνίδη το ξημέρωμα της επόμενης μέρας… Στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα και με βγαλμένα τα αποτελέσματα από τα 200 εκλογικά τμήματα (έναντι 238) ο Σωκράτης προηγούνταν μόλις 63 ψήφους του Παναγιώτη Σγουρίδη για να μεγαλώσει αισθητά η διαφορά στα εκλογικά αποτελέσματα των πρώτων πρωινών ωρών και να δώσει μια άνετη νίκη στο «νέο»! Μαζί με τα συγχαρητήρια στον Σωκράτη Ξυνίδη και τις ευχές για καλή και δημιουργική πορεία στην πολιτική προς όφελος των συμπολιτών του, θέλω να δώσω και συγχαρητήρια στον… Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος έπαιξε δίκαια και μοναχικά καταφέρνοντας να αυξήσει την εκλογική του δύναμη και σ’ αυτές τις εκλογές! Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένος ο Παναγής και εύχομαι να τον δούμε και πάλι μπροστά σε αγώνες από οποιοδήποτε μετερίζι στο προσεχές μέλλον.
Θράκη

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την Ζεϊμπέκ Αισέλ, την υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ. στο νομό Ξάνθης. Την αποκάλεσαν «γλάστρα», αλλά και «εντεταλμένη της Άγκυρας». Παρ’ όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι η 32χρονη ευειδής κυρία Αίσέλ(Φεγγαρόλουστη στα ελληνικά) Ζεϊμπεκ είναι μια δυναμική γυναίκα, μορφωμένη που έσπασε τα δεσμά της μικρής της κοινωνίας, ξεπέρασε προκαταλήψεις και θέτει ως στόχο μέσα από την ενασχόλησή της με τα κοινά – αρχής γενομένης από την τοπική αυτοδιοίκηση (ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Μουτζαχήντ Ντουκιαντζή) – να διεκδικήσει, αν εκλεγεί, αναβάθμιση στην μειονοτική εκπαίδευση, να αγωνιστεί για τις γυναίκες, τους νέους για ένα καλύτερο αύριο της μειονότητας.
Εμπρός

Εκλογές τέλος …..τα αποτελέσματα βγήκαν …..και όπως είναι φυσικό άλλοι πανηγυρίζουν και άλλοι κλαίνε και κλαίνε μάλιστα με κλάμα γοερό……
Ο λαός μίλησε μέσω της ψήφου και έδωσε την απάντησή του……
Θέλησε και πάλι αλλαγή…..άλλωστε αυτό σημαίνει δημοκρατία……
Ότι μας πληγώνει και μας πονά, και ότι μας προδίδει το κάνουμε στην άκρη…..
Άπαξ και χαθεί η εμπιστοσύνη, τελείωσε σειρά έχει ο επόμενος για να δοκιμαστεί…..
Αγώνας

Η ανεργία στο Νομό Ξάνθης σήμερα δεν είναι μετρήσιμη. Εκατοντάδες άνεργοι της Ζάχαρης, των συνεταιριστικών, των ιδιωτικών βιομηχανιών, της Φωνής της Αμερικής ζουν ήδη την απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας της επόμενης μέρας. Σε αυτούς προστίθενται οι άνεργοι οικοδόμοι και ναυτικοί, κυρίως από το χώρο της μειονότητας. Οι νέοι άνεργοι που οδηγούνται στην πολιτική ομηρία των STAGE.
Αδέσμευτη

Παραμονές εκλογών! Πέρασαν ευτυχώς. Οι της εσωτερικής μετανάστευσης κάτοικοι ανά την Επικράτεια όδευσαν οίκαδε, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίω­μα. Άλλοι πληρώνοντας από την τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησης και άλλοι δωρεάν, αφού τα κόμματα διέθεσαν μεταφορικά μέσα από στεριάς, αέρος και θαλάσσης.
Όσοι ταξίδευαν από στεριά είχαν το… προνόμιο να βρεθούν προ ενός ή μιας… «σημαιοφόρου», κυρίως των δυο μεγάλων κομμάτων, που κρατώντας ως λάβαρο την σημαία της παράτα­ξης που υποστήριζαν, μοίραζαν και δωρεάν
απολαμβάνουν, ώστε να μάθουμε τελικά όλοι οι Έλληνες το κόστος της «σκληρής δουλειάς» που επωμίζονται για μας και την καλοπέραση μας!!!

Σχετικά Άρθρα