Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Ανικανότητα ή σκοπιμότητα κρύβουν τα λάθη που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής; Πώς μπορεί κανείς να αναλύσει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου που βρίσκεται στην κορυφή κι ενώ μπορεί με σχετική ευκολία να διατηρηθεί εκεί, αυτός υποπίπτει σε συνεχή τραγικά λάθη και οδηγείται τελικά στην πολιτική του αυτοκτονία;Ίσως να μην μάθουμε ποτέ τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να εγκαταλείψει όλα όσα είχε και να τα παραδώσει με τον πλέον εξευτελιστικό τρόπο, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, στον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος μέχρι πριν από 2 χρόνια βρέθηκε πολύ κοντά στο να εγκαταλείψει την πολιτική, αλλά σήμερα κατάφερε να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη»…Οι ρόλοι αντιστράφηκαν, αλλά αυτό έγινε μέσα από μία σειρά τραγικών σφαλμάτων του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ή βρίσκεται σε πλήρη πνευματική σύγχυση ή σκόπιμα εγκατέλειψε όσα άλλοι ονειρεύονται να αποκτήσουν. Και μάλιστα, η εγκατάλειψη αυτή έγινε με τον πλέον τραγικό αλλά και με τον πλέον εξευτελιστικό τρόπο.Η εμπιστοσύνη που είχε ο Καραμανλής, από τα λαϊκά στρώματα, ήταν αυτή που τον οδήγησε στην εξουσία. Η εμπιστοσύνη αυτή κατάφερε να τον στηρίξει σε πολύ δύσκολες πολιτικές του στιγμές, αλλά όπως όλα τα καλά, έτσι κι αυτή είχε ένα τέλος. Βίαιο μεν, λογικό δε, κάτω από τις συνθήκες οι οποίες δημιουργήθηκαν (τυχαίως ή εντέχνως) και έφεραν τον πρώην πρωθυπουργό να εγκαταλείπει την θέση του και να ορίζει ημερομηνία παράδοσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε κάποιον από τους «μνηστήρες».Τα δραματικά σφάλματα στις προσωπικές επιλογές του Κώστα Καραμανλή, στάθηκαν η κύρια αιτία ώστε να χάσει την «μαγεία» που τον περιέβαλε. Σειρά ανθρώπων, που αποτελούσαν είτε εξέχοντα μέλη του κόμματός του είτε ήταν συνεργάτες του είτε ακόμη ήταν υπουργοί, φρόντισαν με τις ενέργειές τους να εκθέσουν τον τέως πρωθυπουργό. Μάλιστα, κατόρθωσαν να τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα.
Φωνή της Ροδόπης

Πανηγυρική ήταν η νίκη του ΠΑΣΟΚ και στη Θράκη, όπου τα ποσοστά της διαφοράς μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων έφτασαν πάνω από το 20% σε Ροδόπη και Ξάνθη. Μια άλλη μέρα σηματοδοτεί μια άλλη εποχή και για τη Θράκη, με ανακατατάξεις στους εκλεγμένους βουλευτές, με άλλους που έτρεφαν ελπίδες να μένουν εκτός και με το λαό να περιμένει έργο και την υλοποίηση των υποσχέσεών τους. Τα συγχαρητήρια από τον ΠτΘ σε όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας στη Βουλή και σε όλους όσους αγωνίστηκαν για μια καλύτερη Θράκη, με φωνή και αξία…
Φωνή της Ροδόπης

Προχωρά η διαδικασία παραχώρησης στον Δήμο Καβάλας του κτηρίου του Διόνυσου από την Εταιρεία Τουριστικής Αξιοποίησης στην οποία πλέον έχουν περιέλθει πολλά από τα ακίνητα του Δημοσίου και Οργανισμών αυτού. Προχωρά η διαδικασία παραχώρησης στον Δήμο Καβάλας του κτηρίου του Διόνυσου από την Εταιρεία Τουριστικής Αξιοποίησης στην οποία πλέον έχουν περιέλθει πολλά από τα ακίνητα του Δημοσίου και Οργανισμών αυτού. Το συγκεκριμένο κτήριο άνηκε μέχρι πριν λίγα χρόνια στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και μεταβιβάστηκε όπως πολλά άλλα στον φορέα που δημιουργήθηκε για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής η προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμος πριν καιρό δείχνει να έχει αποτελέσματα.
Ξυράφι

Για την ΝΔ βέβαια ανοίγει ένας κύκλος εσωστρέφειας, κριτικής και συντροφικών μαχαιρωμάτων μετά την βαριά ήττα και την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, ανοίγοντας το τοπίο της διαδοχής με επικρατέστερη της Ντόρας Μπακογιάννη. -Παρόλο που στο πρόσωπο της δεν υπάρχει η ευρεία αποδοχή από το σύνολο των νεοδημοκρατών και πολλοί φοβούνται ότι στην προοπτική αυτή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συρρικνωθεί περισσότερο. -Ήδη οι πρώτοι υπαίτιοι της ήττας άρχισαν να εγκαταλείπουν το καράβι όπως ο Γιώργος Σουφλιάς δηλώνοντας πως δεν τον ενδιαφέρει κανένα αξίωμα, αλλά και ο Γιώργος Αλογοσκούφης που θα επιστρέψει όπως ανακοίνωσε στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα. -Άρχισαν φυσικά και οι φωνές διαμαρτυρίας όπως του Μιχάλη Λιάπη και του Σάββα Τσιτουρίδη που ζητούν την κεφαλή επί τάπητος αυτών που οδήγησαν την παράταξη στην ήττα.Και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα