Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Ο Κρίτων Αρσένης από τις Βρυξέλλες μίλησε στον ΠτΘ για μια σειρά από ζητήματα που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος κατά συνέπεια του πλανήτη, την έμφαση που δίνει το ΠΑΣΟΚ στη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου Περιβάλλοντος για να κατευθυνθεί η χώρα προς την πράσινη ανάπτυξη αλλά και το πώς η πολιτική της κάθε χώρας για την προστασία του περιβάλλοντος έχει συνέπειες στις άλλες καθώς χαρακτηρίζει τον πλανήτη ένα σπίτι με δωμάτια όλες τις χώρες.
Παρατηρητής της Θράκης

Μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος του εργοστασίου των Οικνοφύτων Βοιωτίας, από τη διοίκηση του Ομίλου Λαναρά και την απόλυση περίπου 90 εργαζομένων, την Πέμπτη (1/10) πήρε σειρά το εργοστάσιο FANCO Κομοτηνής.Η Διοίκηση του Ομίλου ανακοίνωσε την απόλυση του μισού προσωπικού του εργοστασίου, δηλαδή πάνω από 80 εργαζόμενους, με εκβιασμούς και απειλές, ότι αν δεν γίνουν δεκτές οι απολύσεις , το εργοστάσιο θα κλείσει. Επίσης, ανακοίνωσε ότι η «εξυγίανση» θα γίνει ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο.! Δηλαδή θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και άλλα κλεισίματα και άλλες απολύσεις.Ο Όμιλος ΛΑΝΑΡΑ, λοιπόν, αφού χρησιμοποίησε τους εργαζόμενους, για πάνω από 10 μήνες, με στημένες κινητοποιήσεις και εξασφάλισε πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ, με κρατική εγγύηση, τώρα τους πετάει στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες.
Φωνή της Ροδόπης

Σε γεγονός ιδιαίτερης σημασίας εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο η καθιερωμένη πλέον ετήσια έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας. Σαφώς αναβαθμισμένη και βελτιωμένη και η φετινή 17η στη σειρά διοργάνωση με την επωνυμία «KavalaExpo 2009» στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι εκθέτες από κάθε άλλη χρονιά. Σε γεγονός ιδιαίτερης σημασίας εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο η καθιερωμένη πλέον ετήσια έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας. Σαφώς αναβαθμισμένη και βελτιωμένη και η φετινή 17η στη σειρά διοργάνωση με την επωνυμία «KavalaExpo 2009» στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι εκθέτες από κάθε άλλη χρονιά. Ενδεικτικά ορισμένες από τις χώρες από τις οποίες υπήρχαν συμμετοχές ήταν η Βουλγαρία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Αλβανία και η Κύπρος, ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός των Ελληνικών περιπτέρων.
Ξυράφι

Τελευταίες προεκλογικές ομιλίες χθες όλων των κομμάτων και έντονη η κινητοποίηση για την ομιλία του Χρήστου Παπουτσή στην Κομοτηνή. Οι νεοδημοκράτες μάλλον βρίσκουν ευκαιρία, τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα να κινηθούν στα χωριά για τις τελευταίες επαφές και ψηφοδέλτια πόρτα-πόρτα. -Βέβαια τα ψηφοδέλτια που έρχονται σωρηδόν στα γραμματοκιβώτια μας θα συνεχίσουν να έρχονται και σήμερα μέχρι αργά το βράδυ, αφού τελικά κανείς δεν επαναπαύεται να χαλαρώσει όπως το απαιτεί ο νόμος. Τα επιτελεία δουλεύουν ακατάπαυστα και δεν προλαβαίνουν λόγω της μικρής προεκλογικής περιόδου, αλλά έτσι και αλλιώς μάλλον οι περισσότεροι έχουν αποφασίσει. -Τα τελευταία συντροφικά μαχαιρώματα πέφτουν πάντοτε το Σάββατο γιατί το κυνήγι του σταυρού είναι σκληρό και ανελέητο. Βέβαια με ονόματα θα αναφερθούμε μετά τις εκλογές, είναι όμως ανέντιμο πολλές φορές να κονταροχτυπιούνται στελέχη της ίδιας παράταξης τόσο έντονα που πολλές φορές είναι εις βάρος του κόμματος τους. -Το μεγάλο μπάχαλο γίνεται στα χωριά της μειονότητας που οι κάτοικοι δεν βρίσκουν ησυχία από το συνεχές πήγαινε-έλα των υποψηφίων και των στελεχών. Και την ώρα που πας να κοιμηθείς νάσου και έρχονται απανωτά τα μηνύματα στα κινητά για να σε αποτρελάνουν εντελώς. -Πάντως πολλά προεκλογικά σενάρια της νύχτας για οργανωμένη και κατευθυνόμενη ψηφοφορία και περίεργο μοίρασμα της πίτας στην μειονότητα, μάλλον θα διαψευσθούν στο φως της ημέρας. Όποιος πάει για πολλά χάνει και τα λίγα.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα