Γενική

Κατσιμπέρη γιατί έγινε αυτό; Γιατί κ. Αστυνομικέ Διευθυντά Ξάνθης;

Φταίνε οι δημοσιογράφοι


Όταν οι αστυνομικοί είναι ανίκανοι να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία των Ξανθιωτών τα βάζουν με τους δημοσιογράφους.
Αντί να κυνηγήσουν τον ληστή που πυροβόλησε εν ψυχρώ τους διώκτες συμπολίτες μας, οι αστυνομικοί, απείλησαν τον δημοσιογράφο του καναλιού 6 και της «Θ» ο οποίος κάλυπτε το ρεπορτάζ της ληστείας, λέγοντάς του με ύφος τσαμπουκά «Θα σε πάω αυτόφωρο, θα σου κατασχέσω την φωτογραφική μηχανή και την κάμερα», θυμίζοντας εποχές που έχουν παραγραφεί από τις μνήμες των Ελλήνων πολιτών.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
Το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου ο δημοσιογράφος του καναλιού 6 και της «Θ» πληροφορήθηκε το γεγονός της ληστείας και του πυροβολισμού που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, στην οδό Κομοτηνής λίγο πριν την στροφή για την γέφυρα του Κόσυνθου, έφτασε στον τόπο του εγκλήματος και ξεκίνησε το ρεπορτάζ συνομιλώντας με πολίτες.
Οι Αστυνομικοί της σήμανσης έπαιρναν αποτυπώματα από το αυτοκίνητο που έγινε η ληστεία. Μέχρι να φτάσει ο κάμεραμαν από το αυτοκίνητο του καναλιού 6 που παρκάρισε μακρύτερα του συμβάντος, ο δημοσιογράφος έπαιρνε φωτογραφίες από τον χώρο αποφεύγοντας να φωτογραφίσει τους αστυνομικούς της σήμανσης που εκείνη την ώρα έπαιρναν τα αποτυπώματα από το αυτοκίνητο. Ο διάλογος μεταξύ του αστυνομικού και του δημοσιογράφου, έχει ως εξής. Λέει ο αστυνομικός της σήμανσης απευθυνόμενος προς τον δημοσιογράφο αγενέστατα και εκνευρισμένα, προφανώς γιατί δεν ήξερε να κάνει την δουλειά του ή γιατί ο ληστής είχε μόλις ξεφύγει από τα χέρια τους μέρα μεσημέρι σε μία μικρή περιοχή όπως είναι ο Ασά Μαχαλά: «Τι κάνεις εκεί ρε»; Του απαντάει ο δημοσιογράφος σεβόμενος το έργο του δηλώνοντας παράλληλα την ιδιότητά του: «Είμαι δημοσιογράφος».
Από κει και ύστερα ξεκίνησε ο μονόλογος του αστυνομικού, προς τον δημοσιογράφο, υβριστικός, εκνευριστικός, εξευτελιστικός για τον ίδιο τον αστυνομικό και το Σώμα, σε μια προσπάθεια να ξεσπάσει πάνω στον δημοσιογράφο, παρουσία των συμπολιτών μας, οι οποίοι μόλις προηγουμένως είχαν κυνηγήσει τον ληστή με άμεσο κίνδυνο να σκοτωθούν, γιατί ο κακοποιός σήκωσε το όπλο του και τους πυροβόλησε εν ψυχρώ.
Ο Αστυνομικός άφησε την συμαντική κατά την άποψη μας δουλειά του και συνέχισε με “τσαμπουκά” να προκαλεί τόν δημοσιογράφο, σε δημόσιο χώρο: «Ποιος είσαι συ ρε, δεν ξέρεις ότι απαγορεύεται; Θα σε πάω αυτόφωρο ρε γιατί φωτογραφίζεις;» Μάλιστα έδωσε εντολή στον συνάδελφό του (Ήταν και οι δύο με πολιτικά) να κατασχέσει την φωτογραφική μηχανή, όχι γιατί είχε στοιχεία τα οποία πιθανών να αξιοποιούσε η αστυνομία αλλά για να την σπάσει. «Πάρε την μηχανή του και σπάστη» είπε και μόλις είδε τον κάμεραμαν του καναλιού 6 να φτάνει στον τόπο του συμβάντος διέταξε: «Πάρε και την κάμερα».
Ο δημοσιογράφος ήρεμα προσπαθώντας να μην μπεί στήν ίδια εξευτελιστική διαδικασία με τόν ίδιο και παρουσία τών πολιτών που λογικά έπρεπε να προστατεύσει εκείνη την ώρα, του ανέφερε ότι η κάμερα δεν πείρε πλάνα.
Το συμβάν έληξε εκεί, γιατί ο δημοσιογράφος εκείνη την ώρα, δεν θέλησε να δημιουργήσει επεισόδιο σεβόμενος το όντως δύσκολο έργο της Αστυνομίας, και που προφανέστατα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός δέν έδειξε τόν ίδιο σεβασμό στόν δημοσιογράφο που έκανε αντίστοιχα το ίδιο δύσκολα με εκείνον την δουλειά του.
Είναι γεγονός ότι σε γενικές γραμμές οι αστυνομικοί όπου μπορούν να συνδράμουν στο έργο τών δημοσιογράφων συνδράμουν. Καλό θα ήταν, ο Αστυνομικός Διευθυντής κύριος Κατσιμπέρης, να μαζέψει τα λουριά από τους λίγους ευτυχώς εναπομείναντες «τσαμπουκάδες » της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, οι οποίοι αμαυρώνουν το δύσκολο πράγματι έργο τους, γιατί δεν είναι δυνατόν τέτοιες συμπεριφορές από όργανα της τάξης τα οποία είναι επιφορτισμένα να προστατέψουν την ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας, να συμπεριφέρονται με τακτικές του «αποφασίζομαι και διατάσουμε».

Σχετικά Άρθρα