Γενική

Τέλος στο «Γολγοθά» των εργαζομένων της ΣΕΠΕΚ και της ΣΕΒΑΘ

Μετά από παρέμβαση του Ξανθιώτη Υπουργού Αλέκου Κοντού από σήμερα αναλαμβάνουν τις νέες θέσεις εργασίας τους

Τέλος έλαβε ο αγώνας δρόμου των εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ, ο οποίος είχε ξεκινήσει, ύστερα από το κλείσιμο των εργοστασίων. Οι εργαζόμενοι εδώ και πολύ καιρό, κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, έχοντας στο πλευρό τους τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρο Κοντό, για να δικαιωθούν και να τοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίες. Ο αγώνας αυτός πλέον έληξε, αφού από σήμερα ο καθένας εργάζεται σε διάφορες θέσεις στην περιφέρεια.
Δημήτρης Αραμπατζής: «Τελείωσε επιτέλους ο Γολγοθάς των εργαζομένων»
Καθοριστικό ρόλο στην όλη υπόθεση έπαιξε ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Αραμπατζή Πρόεδρο των εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ, η επιτυχία και η ευτυχής εξέλιξη του θέματος, οφείλεται αποκλειστικά σε αυτόν.
«Μετά από πολύμηνες προσπάθειες και αναμονή των εργαζομένων της ΣΕΠΕΚ και της ΣΕΒΑΘ, επιτέλους τελειώνει αυτός ο Γολγοθάς. Μας κάλεσε η περιφέρεια, για να αναλάβουμε καθήκοντα εργασίας, ύστερα από το νόμο που ψηφίστηκε στη βουλή, ο οποίος προέβλεπε τη μεταφορά μας σε θέσεις της περιφέρειας. Ήταν ένα έργο και καθαρά προσωπική επιτυχία του Αλέκου του Κοντού», δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από την έκβαση της υπόθεσης ο κ. Αραμπατζής.
Το καλό της υπόθεσης, σύμφωνα με τους εργαζομένους, είναι ότι οι περισσότερες θέσεις εργασίας, αφορούν στο Νομό Ξάνθης, καθώς και στους γειτονικούς Νομούς της Ροδόπης και της Καβάλας, κάτι το οποίο και πάλι επιτεύχθηκε με την παρέμβαση του κ. Κοντού. «Οι περισσότεροι μάλιστα παραμένουν στην Ξάνθη για δουλειά», είπε ο κ. Αραμπατζής, λέγοντας ότι αυτή ήταν ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού.
Δημήτρης Αραμπατζής: «Εκταμιεύεται και το ποσό για την πληρωμή των συναδέλφων μας στην ΕΑΠΑΞ»
Μία άλλη σημαντική εξέλιξη για τους πρώην εργαζομένους στα συνεταιριστικά εργοστάσια του Νομού Ξάνθης, είναι και η εκταμίευση του ποσού, το οποίο προορίζεται για την πληρωμή των εργαζομένων στην ΕΑΠΑΞ, από τα εργοστάσια της ΣΕΠΕΚ και της ΣΕΒΑΘ, οι οποίοι είναι σε πρόγραμμα συνταξιοδότησης έως το 2012.
«Είναι γύρω στα τριάντα άτομα, τα οποία εργάζονται σε δήμους του Νομού Ξάνθης. Γενικά δεν υπήρχε πρόβλημα, απλά είχε λίγο καθυστερήσει η εκταμίευση των χρημάτων. Τώρα τακτοποιήθηκε και αυτό, πάλι με την παρέμβαση του Αλέκου Κοντού και το ποσό αύριο- μεθαύριο θα πιστωθεί στο λογαριασμό της ΕΑΠΑΞ», δήλωσε ο κ. Αραμπατζής.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα