Γενική

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ εγκαινιάζει διαρκώς έργα

Εγκαίνια Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Νικηφόρου και Δημοτικού Γηπέδου Νικηφόρου

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης εγκαινίασε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009, δύο έργα στο Δήμο Νικηφόρου του Νομού Δράμας, την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και το Δημοτικό Γήπεδο, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, του υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Δράμας και πρώην υπουργού, κ. Μαργαρίτη Τζίμα, του εκπροσώπου του Νομάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη, του Δημάρχου Νικηφόρου κ. Γεωργίου Καριώτη και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Νικηφόρου χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π. )Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, με προϋπολογισμό 440.000 ευρώ και είναι ένας χώρος, που θα φιλοξενεί όλες οι πολιτιστικές δράσεις του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.
Το Δημοτικό Γήπεδο Νικηφόρου με την ολοκληρωμένη του δομή, αποδυτήρια, χλοοτάπητα, περίφραξη και ηλεκτροφωτισμό, είναι το σπίτι του Αθλητικού Συλλόγου ΑΠΟΛΛΩΝΑ Νικηφόρου, αλλά φιλοξενεί και το νεοσύστατο Αθλητικό Σύλλογο ΔΟΞΑ Ψηλής Ράχης.Η κύρια χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του έργου έγινε από πιστώσεις του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, κ. Δημήτρης Σταμάτης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τόνισε τα εξής: «Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι στον Δήμο σας, τον οποίο στο παρελθόν έχω επισκεφθεί αρκετές φορές, ιδιαίτερα πέρυσι κάτω από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κάτω από καταστάσεις κατάσβεσης πυρκαγιών, έξι στον αριθμό μεγάλων, μας κράτησαν όλη νύχτα πάνω στα βουνά. Σήμερα χαίρομαι που γνωρίζω την άλλη όψη του Δήμου σας, την όψη που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό. Αυτό είναι ένα από τα 273 έργα, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Νομό σας. Η παλιά ξεχασμένη περιφέρεια αρχίζει να παίρνει την θέση που της ταιριάζει. 273 έργα πραγματοποιήθηκαν μόνο μέσω του ΠΕΠ, του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, με συνολικό ποσό δαπάνης 156 εκ. ευρώ. Αν σ αυτά τα έργα προστεθούν περίπου 40 εκατομμύρια μέσω του «Θησέα» και πολύ περισσότερα, μέσω των τομεακών προγραμμάτων, αντιλαμβάνεστε ότι, η παραμελημένη Περιφέρεια μπαίνει σε έναν νέο δρόμο ανάπτυξης, δημιουργεί νέες ελπίδες και νέες προϋποθέσεις ποιοτικής αναβάθμισης της ζωής των πολιτών. Αυτά που σου προκαλούν μία ιδιαίτερη συγκίνηση είναι τα έργα που έχουν να κάνουν με την παιδεία και τον πολιτισμό, αυτά είναι ξεχωριστά. Γι’ αυτό με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση εγκαινιάζουμε σήμερα αυτό τον χώρο που είμαι βέβαιος ότι, πολύ σύντομα θα εξελιχθεί σε έναν τόπο κοινωνικής συνάντησης και προβολής πολιτισμού του Δήμου σας, προς κάθε κατεύθυνση. Είμαι βέβαιος ότι, αυτό τον χώρο θα τον αγκαλιάσετε με αγάπη, είμαι βέβαιος ότι, αυτό τον χώρο θα τον προσέξετε ιδιαίτερα».
Ο Γενικός Γραμματέας στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους τους Δημάρχους της Περιφέρειας, διότι όπως τόνισε, κατάφεραν με τη δημιουργική τους δράση να γίνουν «πρωταθλητές» και στο πρόγραμμα «Θησέας» και από ουραγός που ήταν η Περιφέρεια, έγινε πρωταγωνιστής, με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα από όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες, με ποσοστό που ανέρχεται στο 65%. Για αυτό το λόγο, όπως σημείωσε ο κ. Σταμάτης, «η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι, πριν ακόμη εκπνεύσει ο «Θησέας 1», πριν αρχίσει να λειτουργεί ο «Θησέας2», θα εντάξει έργα της Περιφέρειάς μας στο «Θησέας 2» πριν από την 1- 01- 2010. Αυτό είναι μία επιβράβευση που αντανακλά στο πρόσωπό σας και στην δημιουργική δράση των δημοτών, την διάθεση και την βούληση των ανθρώπων της Περιφέρειας να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση».
Τέλος, ο κ. Σταμάτης δεσμεύτηκε ότι, η Περιφέρεια ΑΜ- Θ, θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση όλου του περιβάλλοντος χώρου της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, καθώς και στη διαμόρφωση της εξωτερικής όψης του Δημοτικού Σχολείου Νικηφόρου.

Σχετικά Άρθρα