Γενική

Θα βραβευτούν άξιοι συμπολίτες μας στις 11 Οκτωβρίου

Σύντομη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης- Απουσίαζαν Σύμβουλοι λόγω προεκλογικών υποχρεώσεων

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα η συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβούλων Ξάνθης. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά της εκλογικής αναμέτρησης, αφού κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, απουσίαζαν, λόγω υποχρεώσεων, οι οποίες αφορούσαν στις εκλογές.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, το οποίο αφορούσε στην ερώτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ανταμπούφη, για την καταπάτηση δημοτικού οικοπέδου από ιδιώτη, επί της οδού Ταξιαρχών. Ο κ. Ανταμπούφης κατηγόρησε την πολεοδομία για ολιγωρία, λέγοντας ότι αυτή η υπόθεση είναι μακράς διαρκείας.
Ο κ. Τριμίντζιος στην απάντησή του ανέφερε, ότι έχουν γίνει οι προβλεπόμενες διαδικασίες και επιβλήθηκε πρόστιμο 28.000 ευρώ, ζητώντας συγχρόνως τη σύμπραξη της Δημοτικής Αστυνομίας για συστάσεις στον καταπατητή.
Τα υπόλοιπα θέματα, αφορούσαν σε εγκρίσεις και όλα χαρακτηρίστηκαν ως θέματα ρουτίνας. Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η μικρή διάρκειά της, παρόλο τον αριθμό των θεμάτων.
Ο απολογισμός της ΔΕΑΞ, ο οποίος αφορούσε στις γιορτές παλιάς πόλης, κρίθηκε πλήρως ικανοποιητικός, αφού δεν υπήρχαν ασάφειες.
«Βράβευση συμπολιτών για την προσφορά τους»
Στις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η βράβευση συμπολιτών μας, οι οποίοι προσέφεραν και προσφέρουν στην κοινωνία της Ξάνθης.
Συγκεκριμένα θα βραβευθεί ο ιατρός Λεωνίδας Χριστοφορίδης, για την προσφορά του στην Ιατρική, ο ιστορικός Θωμάς Εξάρχου, για την προσφορά του στα γράμματα, ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης Φίλιππος Στεργίου, για την προσφορά του στην ανακύκλωση και τέλος θα βραβευθεί και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης, για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα