Γενική

Έπεσε στο τέλος

Ένα γκολ του Αμπρέου στο 93 ο λεπτό της συνάντησης έκρινε τον νικητή το Σάββατο το βράδυ στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Ουρουγουανός επιθετικός με κεφαλιά νίκησε την άμυνα και τον τερματοφύλακα της SKODA ΞΑΝΘΗ και έδωσε 3 πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Αντίθετα το ντεμπούτο του Γιάννη Ματζουράκη αλλά και η εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης από τους Ξανθιώτες δεν είχαν ευτυχή κατάληξη καθώς λύγισαν λίγο πριν ο διαιτητής της συνάντησης σφυρίξει την λήξη.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ ξεκίνησε με τους Φλίσκα, Στρμπα και Ταιντέρ στο κέντρο, τον Σταθάκη να παίρνει την θέση του Κωστούλα στην βασική 11αδα και τους Σουάνη, Πόι και Κιντάνα να αποτελούν τα επιθετικά όπλα της ομάδας. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με Κόκε και Αμπρέου στην επίθεση και μάλιστα ο 1ος είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 3ο λεπτό της συνάντησης αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.
Η απάντηση από τους φιλοξενούμενους ήρθε με τον Μάουρο Πόι που δεν μπόρεσε να πλασάρει από πλεονεκτική θέση τον Σηφάκη μετά από εξαιρετική πάσα του Σουάνη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ρονάλντο έδιωξε λίγο πριν ο Ταιντέρ στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ήταν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο πολύ καλός Μάουρο Πόι.
Ο Άρης είχε τον έλεγχο της συνάντησης αλλά σε κανένα διάστημα του πρώτου ημιχρόνο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την μεγάλη φάση που θα απειλούσε τον Μίχαελ Γκσπούρνιγκ. Αντίθετα η SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν αυτή που απείλησε λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου με σουτ του Ταιντέρ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Σηφάκη.
Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους ο Δημήτρης Σουάνης δέχτηκε 2 κίτρινες κάρτες με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον αγώνα και να αφήσει την ομάδα του για 45 και πλέον λεπτά με παίχτη λιγότερο.
Κάτω από αυτές τις προυποθέσεις η τεχνική ηγεσία προσπάθησε να έχει τον έλεγχο απέναντι σε ένα πολύ καλό Άρη. Οι παίχτες του Μαζίνιο είχαν για πολύ ώρα την μπάλα στην κατοχή τους αλλά μεγάλη ευκαιρία δεν μπόρεσαν ποτέ να πραγματοποιήσουν καθώς η αμυντική τετράδα βρισκόταν σε πολύ καλή μέρα με την συμπεράσταση των μεσαίων.
Έτσι ήρθε η φάση του 92 ου λεπτού με τον Αμπρέου να κερδίζει την άμυνα των φιλοξενούμενων και με εξαιρετική κεφαλιά να κερδίζει τον Γκσπουρνιγκ και να χαρίζει στην ομάδα του τους βαθμούς της νίκης.
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο (42 Ρομπέρζ) , Κάλβο (61 Χαβίτο), Φερνάντεζ, Κόκε (70 Κάμπορα), Γκρασιάν, Αμπρέου, Νασούτι, Φλάβιο.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Πόι (85 Λουτσιάνο), Κιντάνα (72 Τζωρτζιόπουλος), Τζάγκι, Σταθάκης, Σουάνης, Φλίσκας, Βάλλας, Ταιντέρ (58 Βασιλακάκης), Στρμπα.

Σχετικά Άρθρα