Γενική

«Μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή»

Εγκαινιάστηκε το προεκλογικό κέντρο της Ν.Δ.- Καλεσμένος ο Θρακιώτης Υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης

Εγκαινιάστηκε το προεκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Ξάνθης, επί της οδού Ηρώων, απέναντι από το κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας, το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε σύσσωμος ο κόσμος των τοπικών αρχών, οι οποίοι πρόσκεινται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους ο Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, ο Νομάρχης Ξάνθης Γεώργιος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, οι Δήμαρχοι Αβδήρων, Βιστωνίδας και Σταυρούπολης Εύα Τσακίρη, Νικόλαος Ζλάτκος και Γιώργος Καρασακαλίδης αντίστοιχα, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, άλλοι τοπικοί φορείς, καθώς και ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος ήταν και ο επίσημος προσκεκλημένος των εγκαινίων. Δυναμικό παρόν όμως, έδωσαν και πολλοί υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια.
Νομάρχης Ξάνθης: «Η ΝΔ καθιέρωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και την έβαλε στην Ε.Ε.»
Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων, τοπικοί φορείς απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό προς το πλήθος των παραβρισκόμενων.
«Η ΝΔ είναι η παράταξη, η οποία μας κάνει όλους περήφανους. Αυτή η παράταξη, τα τελευταία χρόνια έχει μια σημαντική προσφορά στον τόπο, έχει και μια σημαντική προσφορά και στην Ξάνθη, η οποία φαίνεται παντού. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, ότι για πρώτη φορά στην Ξάνθη ξεκίνησαν μεγάλα έργα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι, αυτή είναι η παράταξη που ολοκλήρωσε την Εγνατία Οδό, το μεγαλύτερο έργο για τη Βόρεια Ελλάδα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι, ο πρωθυπουργός, ήταν εκείνος που τόλμησε να συμφωνήσει τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, ο οποίος φέρνει για τη Θράκη ένα εισόδημα, το οποίο υπερβαίνει τα 35 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο και κάποια από αυτά, θα έρθουν και εδώ στην Ξάνθη», δήλωσε στη σύντομη ομιλία του ο Νομάρχης Ξάνθης Γεώργιος Παυλίδης.
Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να υποστηρίξει με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα την επιχειρηματολογία του»
Πριν την ομιλία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη, προηγήθηκαν σύντομες ομιλίες όλων των υποψηφίων, οι οποίοι παρουσίασαν συνοπτικά τις θέσεις τους, συμφωνώντας όλοι στον κοινό αγώνα που δίνει η Νέα Δημοκρατία, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ο κ. Στυλιανίδης στην 30λεπτη περίπου ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Έξι εκατομμύρια Έλληνες είδαν στην τηλεόραση ποιος δίνει απαντήσεις και ποιος όχι. Ποιος μιλάει επί της ουσίας και ποιος «σιάζει τη γραβάτα του». Ο κ. Καραμανλής ήταν ο πολιτικός, ο οποίος είχε το βλέμμα του στραμμένο στις επόμενες γενιές αυτού του τόπου και ο κ. Παπανδρέου είχε αγκυλωθεί στις επόμενες εκλογές, κοιτώντας να πάρει 5 ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω. Σε όλα τα ουσιαστικά ζητήματα, που θέσαμε στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, δεν πήραμε απάντηση για κανένα».
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε, ότι το ΠΑΣΟΚ το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να αποφεύγει τα ουσιώδη ζητήματα, τα οποία απασχολούν τον τόπο, δίνοντας συγκεκριμένο παράδειγμα για τα προγράμματα stage, για τα οποία λέει ότι ζημιώνουν το κράτος. «Όταν όμως ρωτήθηκε για το τι θα κάνει με τα stage, δεν απάντησε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα