Γενική

«Θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά»

Στην Ξάνθη ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης, προσκεκλημένος στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κόμματος- Τι είπε σε συνέντευξη τύπου

Επίσημος προσκεκλημένος στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, ήταν ο Ευρωβουλευτής και Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών Σταύρος Λαμπρινίδης. Η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Ξάνθης, όπου παραβρέθηκαν όλα τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, καθώς και άλλοι φορείς του Νομού Ξάνθης.
Ο Σταύρος Λαμπρινίδης είναι δικηγόρος- διεθνολόγος. Τον Ιούνιο του 2004 εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και από τον Απρίλιο του 2005 είναι Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Από τον Αύγουστο του 1999 μέχρι το Μάιο του 2004 ο κ. Λαμπρινίδης διατέλεσε Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συμμετείχε στη Συντονιστική Επιτροπή του υπουργείου Εξωτερικών για τη διαπραγμάτευση εννέα διμερών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που υπογράφτηκαν το Ιανουάριο 2000. Συντόνισε τη δημιουργία και ενίσχυση του παγκόσμιου δικτύου διακεκριμένων νέων Ελλήνων και φιλελλήνων με σκοπό την αμοιβαία προώθηση επωφελών συνεργασιών διεθνώς. Διατέλεσε επίσης εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην κυβερνητική Ομάδα Διοίκησης Έργου για τον συντονισμό της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
«Εμείς έχουμε περιγράψει με σαφέστατο τρόπο το πρόγραμμά μας»
Γνωστές είναι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, την ανάπτυξη και την παιδεία. Είναι οι πέντε εθνικοί στόχοι, για τους οποίους καλείται το ΠΑΣΟΚ να πετύχει, σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία της χώρας, για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, για να δώσει και πάλι δυνατή φωνή στους Έλληνες, για να δώσει δυνατή φωνή στη χώρα μας στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και στον Κόσμο, όπως δηλώνουν τα στελέχη του.
«Είναι προφανές ότι η οικονομία χρειάζεται αυτήν τη στιγμή μία τόνωση. Μία οικονομία σε ύφεση, δεν μπορεί να εξυγιανθεί, αν δε βγει από την ύφεση. Αυτό απαιτεί επενδύσεις. Αυτό απαιτεί εμπιστοσύνη στο κράτος. Απαιτεί στήριξη στην εργασία και στο μισθό. Επίσης, αυτό απαιτεί άμεση αναθεώρηση των θεσμών και φυσικά απαιτεί ένα όραμα για το μέλλον. Για όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις», δήλωσε στη συνέντευξή του ο κ. Λαμπρινίδης, κατηγορώντας συγχρόνως τη Νέα Δημοκρατία ότι, σαν κόμμα δεν είπε τίποτα.
Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι, «διεξάγει προεκλογικό αγώνα σα να ήταν αντιπολίτευση», όπως χαρακτηριστικά είπε, συμπληρώνοντας, πως προκαλεί κατάπληξη το γεγονός, ότι δεν έχει ανακοινώσει ούτε ένα πρόγραμμα, για να βγει η χώρα από την κρίση.
Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι δεν έκανε καμιά αξιόλογη προσπάθεια, ούτε για να περιορίσει το δημόσιο χρέος, λέγοντας πως πολλά εκατομμύρια ευρώ, «πετάχτηκαν» σε ρουσφέτια του κ. Καραμανλή.
«Θέλω να πιστέψει ο λαός, ότι πραγματικά φλεγόμαστε από την επιθυμία, να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά»
Ο κ. Λαμπρινίδης άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ, λέγοντας πως έκανε κακό στον τόπο, όχι μόνο όσον αφορά στις επενδύσεις, οι οποίες μειώθηκαν κατά 4%, αλλά και όσον αφορά στην αύξηση των φόρων στους εργαζομένους και όχι σε αυτούς που έπρεπε.
«Φεύγουμε επιτέλους από πέντε χρόνια ανασφάλειας και φόβου, για να πάμε σε μια νέα περίοδο ελπίδας. Είναι τεράστια η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, να μην απογοητεύσει σε αυτόν τον αγώνα. Ζητάμε την ψήφο εμπιστοσύνης του κόσμου. Δεν με ενδιαφέρει μόνο η καταδίκη της ΝΔ, η οποία πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Το στοίχημα το δικό μας είναι να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε τους Έλληνες, μετά τις 4 του Οκτώβρη», ανέφερε ο κ. Λαμπρινίδης, εμφανώς σίγουρος για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα