Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία, ότι σ’ αυτές τις εκλογές πρόκειται να έρθουν και να ψηφίσουν στη Θράκη περισσότεροι ψηφοφόροι από την Τουρκία, απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη αναμέτρηση! Επίσης επιβεβαιώνεται η πληροφορία, ότι τόσο η επονομαζόμενη «συμβουλευτική επιτροπή», όσο και το τουρκικό προξενείο, μεθοδεύουν στρατηγικά την κατανομή των ελεγχόμενων ψήφων, ώστε να επιτευχθεί η εκλογή δύο μουσουλμάνων στο Ν. Ροδόπης (Χατζηοσμάν- Ιλχάν) και δύο στο Ν. Ξάνθης. Μη προλάβετε να βγάλετε συμπεράσματα για το ποιοι θα υποστηριχτούν στο νομό μας γιατί… μάλλον θα πέσετε έξω στις εκτιμήσεις σας! Υπάρχει μια κίνηση «αδειάσματος» του κου Τσετίν και… «γεμίσματος» της υποψηφιότητας Μαλκότς, αλλά και της επονομαζόμενης Καραχασάν της Ν.Δ. (Αϊσέλ) η οποία ήταν γνωστό, πως θα προέκυπτε… πιο Καρασαχάν από την Γκιούλ Μπεϊάζ! Και αφού ήταν γνωστό, τότε γιατί τις περιέλαβε τη Ν.Δ. στο ψηφοδέλτιό της; Άρα τα περί «παλικαρίσιας στάσης» πάει περίπατο! Σε αγώνα δρόμου για το ποιος θα βάλει τον… ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ όλα τα κόμματα κι εμείς πράττουμε δεόντως…
Θράκη

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα μετά από 3 αναβολές, η πολύκροτη δίκη – παράπλευρη της υπόθεσης της μονής Βατοπαιδίου – στο Τριμελές εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή, με κατηγορουμένη την πρόεδρο Πρωτοδικών την επίμαχη περίοδο στην Ροδόπη, Μαρία Ψάλτη, τον μοναχό Αρσένιο που παρίστανται στην δίκη και τον καθηγούμενο Εφραίμ που εκπροσωπείται δια συνηγόρου. Το κατηγορητήριο είναι παράβαση καθήκοντος και παραβίασης διασκέψεως δικαστηρίου για την κα Ψάλτη και ηθική αυτουργία για τους Ευφραίμ – Αρσένιο.
Εμπρός

Παρουσία του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Δημήτρη Βίτσα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
Το ψηφοδέλτιο ανανεωμένο ως προς τη σύνθεσή του και αντιπροσωπευτικό των Συνιστωσών με υποψηφιότητες με ενεργή παρουσία στα δρώμενα του νομού, έχει τύχει της μεγαλύτερης αποδοχής των μελών και φίλων του κόμματος.
Την απόλυτη ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “τιμά και το ΣΥΡΙΖΑ και την πόλη το ψηφοδέλτιο αυτό”.
Αγώνας

Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλεως, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε:«Δεν αποτελεί έκπληξη για μένα ο ανέξοδος αρνητικός – καταγγελτικός λόγος κάποιων με θεσμικό ρόλο επειδή υπέβαλλα σε δημόσια συζήτηση πρόταση να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Χαίρομαι γιατί η πρότασή μου άνοιξε την συζήτηση και οδήγησε σε πρώτες ενέργειες. Θέσεις για λύσεις, όμως, δεν είδα, παρά μόνον ανέξοδες κριτές. Συνήθως κρίνονται αυτοι που ενεργούν. Κανείς δεν δικαιούται να προτάσσει μη λύσεις, καταγγελίες και την ταλαιπωρία των πολιτών, γιατί έτσι βολεύει.
Αδέσμευτη

Τον Δήμο Ξάνθης κατήγγειλε χθες η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης για την αφισορύπανση με τις αφίσες του Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας τα παρακάτω: Έκκληση προς τα υπόλοιπα κόμματα για την αφισορύπανσηΗ Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, πρωτοπορώντας και δίνοντας το παράδειγμα στις ευρωεκλογές του 2009, προχώρησε με ομάδες εθελοντών του ΠΑΣΟΚ και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, στον καθαρισμό της Ξάνθης από φυλλάδια και αφίσες της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου στην Ξάνθη. Μια κίνηση για την οποία ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε με τα καλύτερα λόγια σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ.
Μαχητής

Με τις σκέψεις όπως »…πρέπει να αλλάξουμε την έως τώρα νοοτροπία μας…« συμφωνούν Δ/κτης Τροχαίας και Αντιδήμαρχος στον “πόλεμο νεύρων” που καθημερινά βιώνουν οι οδηγοί που… .έμαθαν να περνούν από το κέντρο της Ξάνθης.
Σε συνομιλία που έιχαμε μαζί τους ο Δ/κτης του τμ. Τροχαίας Ξάνθης αστυνόμος Β΄ Κώστας Ρίζος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Κωνσταντινίδης συμφωνούν σε όλα, σχεδόν προτρέποντας όλους μας στο περπάτημα. Είδομεν.
Ακρίτας

Ο Π. Σγουρίδης συνεχίζει να δέχεται την υποστήριξη των ανθρώ­πων που βρίσκονται χρόνια στο πλευρό του και δεν προβαίνειπλέον να δέχεται προσκλήσεις σε τραπεζώματα που δίνουνπρος τιμήν του, οι πραγματικά γνήσιοι και καθαροί φίλοι του.Μπορεί το καθημερινό » « του πρόγραμμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ όσον αφορά τις επισκέψεις που πραγματοποιεί, αλλά αργά το βράδυ δεν παραλείπει να τιμά τους φίλους που τον προσκαλούν, άσχετα αν στο τελευταίο τρα­πέζωμα, έξω από τον χώρο που βρισκόταν ο Π. Σγουρίδης υπήρχαν υποστηριχτές και εκλο-γομάγειρες υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, που άρχισαν να τηλεφω­νούν σε παραβρισκόμε-νο του τραπεζώματος… και ο νοών νοήτω.
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα