Γενική

«Γίνε εθελοντής αιμοδότης κα σώσε ζωές»

Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, στα γραφεία του Κολυμβητικού Συλλόγου «Ποσειδώνας», στο χώρο του κολυμβητηρίου Ξάνθης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αγάπη». Η πρωτοβουλία αυτή, ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κολυμβητικού Συλλόγου «Ποσειδώνας», το οποίο ύστερα από συνεννόηση με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης «Η Αγάπη», προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια, έναυσμα της οποίας, ήταν η ευαισθησία που δείχνει το Δ.Σ του Συλλόγου, αλλά και των υπολοίπων μελών του, πάνω στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών, ξεπέρασε τους σαράντα, ο οποίος κρίνεται απόλυτα ικανοποιητικός.
Η εθελοντική προσφορά αίματος, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά φιλανθρωπία, είναι βασικός πυλώνας του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Μια έμπρακτη έκφραση Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η διασφάλιση της ποιότητας και η εξασφάλιση της επάρκειας αίματος σε όλες τις γωνιές του τόπου είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες.
Γεώργιος Κόκκινος: «Θα γίνει θεσμός η εθελοντική αιμοδοσία στο σύλλογό μας»
Η αιμοδοσία στην πόλη μας, είναι αρκετά γνωστή, μέσα από τις προσπάθειες, τις οποίες καταβάλει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης «Η Αγάπη», το έργο του οποίου είναι αξιοσημείωτο. Ο Κολυμβητικός Σύλλογος «Ποσειδώνας» πήρε την απόφαση της αιμοδοσίας, με σκοπό να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος για τους αθλητές της κολύμβησης και όχι μόνο.
«Είναι μια συνεισφορά όλων των μελών μας, όχι μόνο για τη δική μας τράπεζα αίματος, αλλά και για όποιον χρειάζεται το αίμα. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, αφού γύρω στα 45 άτομα έδωσαν αίμα και νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί και θα γίνει θεσμός», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ποσειδώνας» Γεώργιος Κόκκινος.
Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά ζωής προς το συνάνθρωπό μας και μάλιστα εντελώς ανέξοδη.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα