Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Κύριε Διευθυντά Δεν θα με απασχολούσαν αυτά που γράφετε για τα εγκαίνια του 3ου Λυκείου, αν δε προκαλούσατε. Ή δεν γνωρίζετε, ή προσποιείσθε πως δεν γνωρίζετε. Και τα δύο δεν σας… πάνε. Διότι, πράγματα «…δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν αντιδράσει στην ανέγερση του συγκεκριμένου σχολικού κτηρίου» και διότι εάν «ακόμη και τώρα υπάρχει δίωξη του Δημάρχου Ξάνθης…» δεν είναι «γιατί συμφώνησε στην ανέγερση του συγκεκριμένου σχολικού κτηρίου και…» αλλά όπως σαφώς γνωρίζετε, για την επιλογή του χώρου, που ίσως συνέφερε σε κάποιους και για την κοπή, παρανόμως, (βλέπε σχετ. επιστολή συμπολίτου μας, πρώην Δασάρχη κ. Γκεβρέκη), ενός μικρού δάσους, όσο και αν προσπάθησαν όλοι οι ομιλιταί, να υποτιμήσουν την πράξη τους αυτή, που έβλαψε ανεπανόρθωτα την περιβαλλοντική και ιστορική κληρονομιά της πόλης μας και που «βασανίζει» την συνείδηση κάποιων ακόμη.
Μαχητής

Τελικά η δίκη των «Βατοπεδιών» διεκόπη χθες στις 3 το μεσημέρι και θα συνεχιστεί στις 8 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά τις εκλογές οπότε και θα καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης.-Οι οποίοι μεταξύ άλλων είναι οι εξής: ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και οι ηγούμενοι της Μονής Σίμωνος Πέτρας, Ελισαίος, και της Μονής Φιλοθέου, Νικόδημος.Το πώς θα ερμηνεύσετε βέβαια την διακοπή της δίκης για τις 8 Οκτωβρίου, είναι δικό σας πρόβλημα…
Αδέσμευτη

Μπαίνουν λέει στη πολιτική και ασχολούνται με τα κοινά, με αποκλειστικό σκοπό την… προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο! Το δέχομαι ως «φιλοσοφία» και το επικροτώ. Θα πρέπει όμως να εξασφαλίζουν οι άνθρωποι και τα προς το ζην… Να καλύπτουν και τις βιοποριστικές τους ανάγκες από τον κρατικό κορβανά, μιας και η δουλειά τους θα είναι να προσφέρουν υπηρεσίες στο «κράτος».
Θράκη

Με χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής σε Δημόσια κέντρα , προέλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και μια σειρά κατάρτιση όρων πρόχειρων διαγωνισμών όπως: για διαμόρφωση δημοτικής έκτασης στη Χρύσα, διαμορφώσεις και αποκαταστάσεις οδών επίσης στη Χρύσα, στην Κλεμανσώ και Μιαούλη καθώς και επεμβάσεις σε οδούς & και πεζοδρόμια για πρόσβαση ΑΜΕΑ ξεκίνησε την συνεδρίασή της, η Δημαρχιακή Επιτροπή την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 2 μ.μ
Εμπρός

Οι άνθρωποι της Θράκης, τόσο οι χριστιανοί όσο και οι μουσουλμάνοι ξυπνήσανε και δεν παρασύρονται σε παιχνίδια σαν αυτά που θέλει να παίξει το Τουρκικό Προξενείο.
Σήμερα στη Θράκη, ζουν, δραστηριοποιούνται και προκόβουν οι Ελληνες πολίτες χριστιανοί και μουσουλμάνοι απολαμβάνοντας τα πλούσια αγαθά της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Οι όποιοι και όσοι μουσουλμάνοι τυχόν εκλεγούν βουλευτές, όπως και οι χριστιανοί βουλευτές, θα είναι όπως και το Σύνταγμα ορίζει, αντιπρόσωποι του Ελληνικού Εθνούς και του λαού και θα υπηρετούν τα συμφέροντά του.
Η ρατσιστική λογική των διακρίσεων δεν έχει θέση στη Θράκη και την απορρίπτουν όλοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι που θέλουν ν’ αποτελούν μια ενιαία, συμπαγή κοινωνία.
Αγώνας

Δεν έχει πολύ καιρό που αναπλάσθηκε η οδός Μ. Καραολή και αποτελούσε κόσμημα μέχρι πριν λίγες ημέρες και τσούπ σαν από μηχανής θεός το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ αποφάσισε να παρέμβει επάνω στο οδό­στρωμα της αναπλασμένης οδού καταφέρνοντας για ακό­μα μια φορά να καταστρέψει κάτι όμορφο μέσα στην πόλη μας. Δεν γνωρίζω αν οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν προγραμματισμένες ή οφείλονται σε κάποια βλάβη, αλλά θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να σκάβεται ένας καινούριος δρόμος λίγους μήνες μετά την ανάπλαση του είτε για τον έναν είτε για τον άλλον λόγο.
Φωνή της Ξάνθης

Ο καυγάς για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη μεταξύ των δύο αρχηγών είχε το μερίδιό του στην χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη. Εξ’ άλλου οι δηλώσεις για επαναδιαπραγμάτευση έγιναν από τον Γιώργο Παπανδρέου πάλι στην Αλεξανδρούπολη. -Η ΝΔ φυσικά εκμεταλλεύτηκε αυτές τις βιαστικές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και το έφτιαξε ακόμα και σποτάκι για την τηλεόραση για να αποδείξει τα οφέλη αυτής της συμφωνίας. Συνδέοντας τον αγωγό με την ανάπτυξη στην Θράκη. -Μόνο που τέτοια θέματα δεν προσφέρονται για προεκλογική αντιπαράθεση, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι εμπόδια με σκοπό την επαναδιαπραγμάτευση ζητούν και οι Βούλγαροι, με τις δηλώσεις πριν από 3 μήνες του προέδρου τους κ.Μπορίσοφ. -Και οι Ρώσοι ήδη άρχισαν να προσανατολίζονται να βρουν άλλες λύσεις. Μάλλον θα πάρουμε και εμείς την απάντηση που πήρε ο κ. Μπορίσοφ ότι το πρόβλημα μεταφοράς ενέργειας «θα το λύσουν με άλλο τρόπο». -Ο λόγος φυσικά είναι ότι ο αγωγός ας μην το παραβλέπουμε είναι ιδιωτικών συμφερόντων είναι ένα έργο αδιάφορο για την Ρωσία και όπως αναφέρουν οι αναλυτές, ο Πούτιν το έκανε «δώρο» στον Κώστα Καραμανλή για να δώσει το πράσινο φως για την κατασκευή του άλλου αγωγού «Σάουθ Στρίμ» που έχει στρατηγική σημασία για τους Ρώσους. -Και θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ιταλία και την Ευρώπη. Γι’ αυτό ας σοβαρευτούμε, γιατί ο καυγάς θυμίζει δύο ψύλλους που μαλώνουν στην πλάτη ενός σκύλου, για τον ποιος είναι το αφεντικό του σκύλου.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα