Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Ο υπ. Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου το πρωί επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής όπου και συζήτησε με τη Διοίκησή του τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.
Επανέλαβε για μία ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράστασή του στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ειδικά στο Νομό Ροδόπης με την καλπάζουσα αποβιομηχάνιση και την καθίζηση της αγοράς.
Η Διοίκηση του εργατικού κέντρου ευχαρίστησε τον Γιώργο Πεταλωτή για την ουσιαστική του συμπαράσταση στους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος και την ωριμότητα και αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας για τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Πεταλωτής δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της πίεσης και προς τη νέα Κυβέρνηση υπέρ των δημόσιων υποδομών στη Ροδόπη και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, ελπίζοντας ότι ο λαός θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υπ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας τη σιγουριά ότι και στο μέλλον θα συνεχίσει να δρα πολιτικά με τη χαρακτηριστική συνέπεια που τον χαρακτηρίζει.
Φωνή της Ροδόπης

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση ξεκίνησε χθες στο Ακροατήριο Πενταμελούς Εφετείου Θράκης η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου. Κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος είναι η Μαρίνα Ψάλτη, δικαστής και πρώην πρόεδρος πρωτοδικών Ροδόπης και ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος της δικαστού. Να σημειωθεί ότι ο ηγούμενος Εφραίμ δεν παρέστη στη δίκη για μια φορά ακόμη, ενώ οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο εδώλιο. Η δικαστής κατηγορείται πως καθυστέρησε και τελικά δεν εξέδωσε απόφαση σχετικά με τις διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου σε βάρος του Δημοσίου σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης των 27.000 στρεμμάτων.
Παρατηρητής της Θράκης

Αλλάζει όψη η περιοχή γύρω από τις Καμάρες στο κέντρο της Καβάλας
Στην κατεύθυνση που έχει χαράξει εδώ και καιρό βαδίζει η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας ακολουθώντας πιστά τον προγραμματισμό για την ουσιαστική ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής γύρω από τις καμάρες στο κέντρο της πόλης. Πριν λίγες ημέρες την περιοχή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Κωστής Σιμιτσής προκειμένου να έχει ιδία αντίληψη για τις επιμέρους πτυχές του προγραμματισμού, την πρόοδο αλλά και την εφαρμογή των όσων έχουν προγραμματιστεί. Στην κατεύθυνση που έχει χαράξει εδώ και καιρό βαδίζει η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας ακολουθώντας πιστά τον προγραμματισμό για την ουσιαστική ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής γύρω από τις καμάρες στο κέντρο της πόλης. Πριν λίγες ημέρες την περιοχή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Κωστής Σιμιτσής προκειμένου να έχει ιδία αντίληψη για τις επιμέρους πτυχές του προγραμματισμού, την πρόοδο αλλά και την εφαρμογή των όσων έχουν προγραμματιστεί. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την περιοχή της οδού Κολοκοτρώνη όπου και ενημερώθηκε για τα παλιά κτίσματα τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν προκειμένου να βελτιωθεί αρχικά η εικόνα του χώρου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Δήμαρχος συνοδεύονταν από τον υπάλληλο της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αργύρη Μπακιρτζή, τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Νίκο Δημητριάδη και τη Διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας κα. Φωτιάδου. Ο Δήμαρχος έλαβε γνώση των απαραίτητων εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να απομακρυνθούν συγκεκριμένες κατοικίες από την περιοχή, ενώ επόπτευσε και ο ίδιος το χώρο και τα κτίσματα. Ο Αργύρης Μπακιρτζής από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ενημέρωσε το Δήμαρχο για τα κτίσματα εκείνα τα οποία πρέπει να κατεδαφιστούν. Να αναφερθεί πως απαιτείται και η άδεια της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την ενέργεια αυτή, εκτός από την άδεια του δημοσίου στο οποίο και ανήκουν τα κτίσματα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην περιοχή ο Δήμαρχος ενημερώθηκε και για τις προτάσεις της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την ανάπλαση και περαιτέρω αξιοποίηση της εν λόγω περιοχής.
Ξυραφι

Ο καυγάς για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη μεταξύ των δύο αρχηγών είχε το μερίδιό του στην χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη. Εξ’ άλλου οι δηλώσεις για επαναδιαπραγμάτευση έγιναν από τον Γιώργο Παπανδρέου πάλι στην Αλεξανδρούπολη. -Η ΝΔ φυσικά εκμεταλλεύτηκε αυτές τις βιαστικές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και το έφτιαξε ακόμα και σποτάκι για την τηλεόραση για να αποδείξει τα οφέλη αυτής της συμφωνίας. Συνδέοντας τον αγωγό με την ανάπτυξη στην Θράκη. -Μόνο που τέτοια θέματα δεν προσφέρονται για προεκλογική αντιπαράθεση, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι εμπόδια με σκοπό την επαναδιαπραγμάτευση ζητούν και οι Βούλγαροι, με τις δηλώσεις πριν από 3 μήνες του προέδρου τους κ.Μπορίσοφ. -Και οι Ρώσοι ήδη άρχισαν να προσανατολίζονται να βρουν άλλες λύσεις. Μάλλον θα πάρουμε και εμείς την απάντηση που πήρε ο κ. Μπορίσοφ ότι το πρόβλημα μεταφοράς ενέργειας «θα το λύσουν με άλλο τρόπο». -Ο λόγος φυσικά είναι ότι ο αγωγός ας μην το παραβλέπουμε είναι ιδιωτικών συμφερόντων είναι ένα έργο αδιάφορο για την Ρωσία και όπως αναφέρουν οι αναλυτές, ο Πούτιν το έκανε «δώρο» στον Κώστα Καραμανλή για να δώσει το πράσινο φως για την κατασκευή του άλλου αγωγού «Σάουθ Στρίμ» που έχει στρατηγική σημασία για τους Ρώσους. -Και θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ιταλία και την Ευρώπη. Γι’ αυτό ας σοβαρευτούμε, γιατί ο καυγάς θυμίζει δύο ψύλλους που μαλώνουν στην πλάτη ενός σκύλου, για τον ποιος είναι το αφεντικό του σκύλου.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα