Γενική

Το ιστορικό σχολείο μας στον παγκόσμιο ιστό

Δική του ιστοσελίδα θα δημιουργήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Α Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, του πλέον ιστορικού σχολείου μας, όπως ανακοινώνει σε σχετική του ανακοίνωση. Μάλιστα ζητάει την συνδρομή χορηγών οι οποίοι θα στηρίξουν την προσπάθεια τους. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Είναι σε όλους μας γνωστή η ιστορία και η σημασία για την Ξάνθη του Α Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκεται στην Πλατεία Μητροπόλεως στην Παλιά Πόλη.
Το Σχολείο είναι δημιούργημα της θετικής μίξης του νεοελληνικού ευεργετισμού και της Κοινοτικής οργάνωσης του ελληνισμού στα χρόνια της τουρκοκρατίας.
Χτίζεται το 1863 με δαπάνες του μεγαλεμπόρου Μιχαήλ Ματσίνη και λειτουργεί με ευθύνη της Ελληνικής Κοινότητας Ξάνθης. Στον ίδιο χώρο οικοδομούνται και λειτουργούν νηπιαγωγεία από την οικογένεια Στάλιου και Παρθεναγωγείο, αργότερα Γυμνάσιο, (σήμερα κατεδαφισμένο).
Ήδη, ο Σύλλογος Γονέων σχεδιάζει τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας όπου θα αποθησαυρίζονται στοιχεία για την ιστορία των διδακτηρίων. Οι διδάσκοντες, οι μαθητές, οι εορτές- τελετές- αθλητισμός, η εξέλιξη των κτηρίων και του γύρω χώρου τα υλικά τεκμήρια του βίου του Σχολείου θα αποτελέσουν τα κύρια υλικά με τα οποία θα εμπλουτίζεται σταδιακά η ιστοσελίδα.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
για την υλοποίηση των παραπάνω ζητούμε τη συνδρομή σας σε δύο κατευθύνσεις:
Α. Στην προσφορά σχετικού φωτογραφικού- πληροφοριακού υλικού, εφόσον υπάρχει και
Β. Στην οικονομική στήριξη του εγχειρήματος (οι χορηγοί θα αναφέρονται διακριτικά στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου)».
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου
Αλεξάνδρα Τσαρούχα, Πρόεδρος
Βασίλης Αϊβαλιώτης, Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Ντούμας, Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Καραγεωργίου, Ταμίας
Οζάι Εμίρ, Μέλος
Γιώργος Λεβέντης, Μέλος
Βασίλης Τζελέπης, Μέλος

Σχετικά Άρθρα