Γενική

«Να αφήσουν την πόλη μας όπως την βρήκαν: ΚΑΘΑΡΗ»

Στην αφισορύπανση, σε ένα θέμα που επισημαίνει συνεχώς η εφημερίδα μας αναφέρεται η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης με ανακοίνωση της και συγκεκριμένα κάνει δριμεία κριτική για τις αφίσες της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή.
Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, πρωτοπορώντας και δίνοντας το παράδειγμα στις ευρωεκλογές του 2009, προχώρησε με ομάδες εθελοντών του ΠΑΣΟΚ και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, στον καθαρισμό της Ξάνθης από φυλλάδια και αφίσες της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου στην Ξάνθη. Μια κίνηση για την οποία ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε με τα καλύτερα λόγια σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ.
Για τις εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, πρότεινε εξαρχής και έκανε πράξη την διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας με μια άλλη, διαφορετική αντίληψη, που αναδεικνύεται από το τρίπτυχο: Καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες. Στις 7 Σεπτεμβρίου, κατέθεσε μία δέσμη προτάσεων και μέτρων για τον σεβασμό στη δεοντολογία, τη διαφάνεια, το περιβάλλον και τον δημόσιο λόγο κατά τον εκλογικό αγώνα, και δεσμεύτηκε ότι το Κίνημα αυτές, τις προτάσεις θα τις εφαρμόσει μονομερώς, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε και τα υπόλοιπα κόμματα να τις υιοθετήσουν. Επίσης, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε να μην χρησιμοποιηθούν αφίσες και γιγαντοαφίσες για την προβολή οποιασδήποτε προεκλογικής δραστηριότητας, συμβάλλοντας στην προστασία τού περιβάλλοντος και μειώνοντας ουσιαστικά το κόστος της προεκλογικής του εκστρατείας.
Τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι ότι οι προτάσεις αυτές του Γ. Παπανδρέου δεν έγιναν αποδεκτές από κανένα άλλο κόμμα και κυρίως από το κόμμα του κ. Καραμανλή, με του οποίου αφίσες, γέμισαν κάθε γωνιά και δρόμο του νομού για την ομιλία του στην… Αλεξανδρούπολη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι και στις 8 Σεπτεμβρίου μίλησε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς να κολληθεί ούτε μία αφίσα σε όλη τη Θράκη.
Εμείς προχωρούμε. Αφήνουμε πίσω τις νοοτροπίες του παρελθόντος. Καλούμε όμως τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως την Ν.Δ., αφού δεν σεβάστηκαν την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, να σεβαστούν έστω την πόλη μας, αφήνοντάς την όπως ακριβώς την είχαν βρει. ΚΑΘΑΡΗ».

Σχετικά Άρθρα