fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Κανονικά ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα δύο νέα τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και συγκεκριμένα το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Όλα είναι έτοιμα πλέον να υποδεχτούν τους φοιτητές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ενώ απομένουν κάποιες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο. Ήδη οι πρώτοι φοιτητές έχουν εγγραφεί, τα πρώτα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων έχουν στηθεί, το κυλικείο λειτουργεί. Μιλώντας στον ΠτΘ η προϊσταμένη των δύο τμημάτων κ. Θωμαή Τσιτσοπούλου αναφέρει ότι «όλα βαίνουν καλώς. Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίού, γίνονται δε καθημερινώς από τις 9:30 έως και τις 1:30 το μεσημέρι. Την πρώτη μέρα γράφτηκαν 16 φοιτητές στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και 11 στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Οι φοιτητές εξυπηρετούνται με λεωφορεία αχρεωστήτως από την Τσανάκλειο τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 9 έως 1 το μεσημέρι, όσο διαρκούν οι εγγραφές. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά έως το τέλος». Όσον αφορά στον αριθμό των εισακτέων η κ. Τσιτσοπούλου ενημερώνει ότι είναι και στα δύο τμήματα 150 «και σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι αλλοδαποί και τα παιδιά από τη μειονότητα που πέρασαν με ποσόστωση που είναι ένας για κάθε τμήμα. Περιμένουμε επίσης ένα αριθμό εισακτέων από την Κύπρο».
Παρατηρητής της Θράκης

Αδικίες – πόσα πήραν τα ΜΜΕ της Κομοτηνής για τα εγκαίνια «Καραθεοδωρή»
Ο κ. Στυλιανίδης, υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στο Νομό Ροδόπης προσπάθησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε να παρουσιάσει στα ΜΜΕ την πολιτική οργανισμού που ελέγχεται από τον ίδιο σε θέματα διαφήμισης. Προσπάθησε να μιλήσει για τις αδικίες που υπήρχαν πριν απ’ αυτόν σε ζητήματα διαφήμισης και να αποδείξει ότι τουλάχιστον με την δική του πολιτική αποκαταστάθηκε η τάξη. Ατυχής η προσπάθεια αφού η πραγματικότητα είναι άλλη. Παραθέτουμε παρακάτω τα ΜΜΕ του Νομού Ροδόπης που επιχορηγήθηκαν με εντολή του και δείχνουν την… «άρση» της αδικίας (που επιχορηγήθηκαν μόνο από τα ΕΛΤΑ) :
Εφημερίδες :
Χρόνος 8.371€, Ελεύθερο Βήμα 2.617€, Παρατηρητής 2,399€, Πατρίδα 4.544€, Ματιές 2.392€, Θρακική Αγορά 2.573€, Θρακική Γη 1.793€, Αντιφωνητής 2.454€, Ελεύθερη Άποψη 2.772€, Trakyanin Sesi 2.391€, Περισκόπιο 2.391€, Φωνή της Ροδόπης 1,793€.
Ραδιοφωνικοί Σταθμοί :
Χρόνος 1.463€, Παρατηρητής 670€, Δίαυλος 915€, Ράδιο Σίτυ 240€, Ράδιο Ισίκ 305€, Ράδιο Κομοτηνή 103,1 240€, ΕΡΑ 68€.
Όπως φαίνεται στους παραπάνω πίνακες την μερίδα του λέοντος την παίρνουν εφημερίδες και ραδιόφωνα που έχουν ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες στο πλησίασμα πολιτικών προσώπων. Προπαγανδίζουν πάντα τους ισχυρούς και φυσικά τα χρώματα αλλάζουν με χαμαιλεόντιο τρόπο. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ανεξάρτητη πολυεθνική οικονομική πολιτική αρκεί να γεμίζει η τσέπη.
Ερμηνεία της λέξης χαμαιλέων : Είδος ερπετού που το δέρμα του έχει την ιδιότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον. Άνθρωπος που αλλάζει φρονήματα ανάλογα με τα συμφέροντα του.
Φωνή της Ροδόπης

Η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη στη Θράκη, απασχολεί τα τουρκικά μέσα. Ως «ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ», αναφέρεται σε άρθρο της SABAH Το ΛΑ.Ο.Σ. είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τόλμησε να μιλήσει για το τουρκικό προξενείο, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου. Με τον τίτλο «Ο εχθρός των Τούρκων έθεσε την υποψηφιότητά του στη Δυτική Θράκη» η τουρκική εφημερίδα Sabah φιλοξενεί στις εσωτερικές της σελίδες ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη από την Αθήνα, για την παρουσία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη στο ψηφοδέλτιο του νομού Ροδόπης. Η είδηση της υποψηφιότητάς του στην περιοχή μας και οι επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει στο εκλογικό αποτέλεσμα, ήδη είχε σχολιαστεί από τον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο, όπου το ερώτημα ήταν κοινό για όλους και το εξής «από πού προέκυψε το ξαφνικό ενδιαφέρον του Γ. Καρατζαφέρη για τη Θράκη;». Στο ερώτημα αυτό έσπευσε να απαντήσει και το γραφείο Τύπου της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΛΑ.Ο.Σ. που στην ανακοίνωσή του, αναφέρει, ότι «η υποψηφιότητα οποιουδήποτε αρχηγού κόμματος σε μία ακριτική περιοχή, κάθε άλλο παρά «ύποπτη και «περίεργη» μπορεί να θεωρηθεί. Καμία ψήφος δεν θεωρείται χαμένη (ακόμη και αν αυτή είναι η λευκή), πόσο μάλλον η ψήφος στο ΛΑ.Ο.Σ. το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τόλμησε να μιλήσει για το ρόλο του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, τον οποίον όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν τολμά να πάρει θέση». Στην ανταπόκριση στην τουρκική εφημερίδα Sabah αναφέρεται ότι «ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ., που είναι το μοναδικό άκρως εθνικιστικό κόμμα της Ελλάδας, παραμερίζοντας όσα έχει δηλώσει κατά της Τουρκίας και προκειμένου να συλλέξει ψήφους, στράφηκε προς τη δυτική Θράκη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του σε εκλογική περιφέρεια της περιοχής, όπου και ζει «τουρκική» μειονότητα. Ο κ. Καρατζαφέρης, για τον οποίο δεν υπάρχει πιθανότητα να αποσπάσει τις ψήφους της «τουρκικής» μειονότητας, στοχεύει στις ψήφους των ακραίων εθνικιστών, οι οποίοι αντιδρούν εναντίον της «τουρκικής» μειονότητας. Μάλιστα, θεωρείται βέβαιο ότι με τις ψήφους, τις οποίες θα λάβει από εκεί, θα εισέλθει και στη Βουλή. Ο ίδιος σε συνέντευξή του, γνωστοποιώντας την υποψηφιότητά του στην περιοχή αυτή, είπε: «Αποτελεί απάντηση στη συνεχή προκλητική στάση της Τουρκίας». Όμως, δεν διευκρίνισε ακόμη σε ποια πόλη της δυτικής Θράκης θα είναι υποψήφιος. Ο Καρατζαφέρης επέκρινε με σκληρή γλώσσα και την κυβέρνηση, ότι προβαίνει σε συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και σημείωσε: «Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν και πετούν στο Αιγαίο, όποτε το επιθυμούν». Στην ανταπόκριση αναφέρεται, επίσης, ότι οι ψήφοι της μειονότητας στη Δυτική Θράκη δίνουν τη δυνατότητα στα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να εκλέξουν τρεις βουλευτές χωρίς να αναφέρεται σε χριστιανούς ή μουσουλμάνους. Αυτό που ήθελε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ το πέτυχε, αφού σε καθημερινή βάση πρωταγωνιστεί στις τουρκικές εφημερίδες. Πού να πατήσει και το πόδι του στην Θράκη.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα