Γενική

Περιφερειάρχης: «Οι επενδύσεις στην παιδεία είναι οι σημαντικότερες»

Εγκαίνια του 3 ου Ενιαίου Λυκείου Ξάνθης
«Οι επενδύσεις στην παιδεία είναι οι πιο σημαντικές που γίνονται στη χώρα μας, διότι αξιοποιούν ένα έμψυχο δυναμικό, τη νεολαία μας και το συνδέουν με την ιστορία και τον πολιτισμό μας διαγράφοντας μια ασφαλή πορεία στο μέλλον», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης εγκαινιάζοντας, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, το κτιριακό συγκρότημα του 3 ου Ενιαίου Λυκείου Ξάνθης.
Εντυπωσιασμένος από τις κτιριακές εγκαταστάσεις, το κόστος κατασκευής των οποίων ξεπέρασε τα 4,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ, ο κ. Σταμάτης επισήμανε πως «αν δεν είναι το καλύτερο, είναι από τα καλύτερα σχολεία στην Ελλάδα. Ένα σχολείο που εκτός από τους απαραίτητους χώρους για την άσκηση σωστής διδασκαλίας, διαθέτει και χώρους που το καθιστούν ένα δεύτερο σπίτι για τους μαθητές».
Το κτιριακό συγκρότημα του 3 ου Ενιαίου Λυκείου Ξάνθης, ένα ιδιαίτερων χαρακτηριστικών οικοδόμημα, εξαίρετης αρχιτεκτονικής αισθητικής αλλά και λειτουργικότητας, συνολικής δομημένης επιφάνειας 7200τ. μ., περιλαμβάνει 23 αίθουσες διδασκαλίας, 8 εργαστήρια, αμφιθέατρο 450 θέσεων, 12 γραφεία καθηγητών, αίθουσα γονέων, κλειστό γυμναστήριο με κερκίδες και σύστημα ψύξης- θέρμανσης, βιβλιοθήκη- αναγνωστήριο, αναρρωτήριο, υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ και βοηθητικούς χώρους.
«Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αισθάνεται υπερήφανη γι αυτό το κόσμημα, το οποίο παραδίδουμε , ένα σχολείο υπόδειγμα, παράδειγμα προς μίμηση, κοινό δημιούργημα πολλών που συνέβαλαν στην υλοποίηση του, ένα σχολείο πρότυπο για τις σχολικές μονάδες της επόμενης γενιάς», τόνισε ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης.
Ο νομάρχης ευχαρίστησε τον κ. Σταμάτη και τους προκατόχους του για την στήριξη που προσέφεραν στην υλοποίηση του έργου συμβάλλοντας αποφασιστικά σε μια διαρκή και έντονη προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε το 2000.
Παράλληλα, ο κ. Σταμάτης απευθυνόμενος στους παράγοντες, όπως είπε, της εκπαίδευσης, τόνισε ότι «οι γονείς στηρίζουν πολύπλευρα τα παιδιά τους στην δύσκολη σχολική ζωή, οι εκπαιδευτικοί εκτός από την παροχή γνώσεων σμιλεύουν τις μαθητικές ψυχές ετοιμάζοντας τους για ώριμους και δημιουργικούς πολίτες», ενώ προέτρεψε τους μαθητές να αγωνιστούν για την εκπαίδευση τους καθώς «η καθημερινή πρόοδος στα μαθήματα αποτελεί την πιο ασφαλή μέθοδο για να φθάσουν στην κορυφή, σημειώνοντας όμως ότι «πετυχημένοι πολίτες δεν είναι μόνο όσοι διαθέτουν πτυχία».
Τέλος να σημειωθεί ότι σε μια συμβολική κίνηση ο Περιφερειάρχης και ο Νομάρχης φύτευσαν μια ελιά στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Σχετικά Άρθρα