Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων από το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΑΜΘ Κώστας Παπακοσμάς μιλά στον ΠτΘ για τις επερχόμενες εκλογές και για τα αποτελέσματά τους. Ο κ. Παπακοσμάς αναφέρει ότι τα ψηφοδέλτια του Κινήματος είναι ψηφοδέλτια νίκης, ενώ εκφράζει την άποψη ότι για το ΠΑΣΟΚ είναι εφικτή η αυτοδυναμία, σε περίπτωση δε μη επιτεύξεώς της και αφού εξαντληθούν όλα τα οριζόμενα από το Σύνταγμα, κατά την άποψή του είναι προτιμότερο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Ο κ. Παπακοσμάς τοποθετείται και επί του θέματος της μη συμμετοχής του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη στα ψηφοδέλτια του κινήματος και τονίζει ότι η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ προς την εξουσία θα ξεκινήσει με την ομιλία του προέδρου του Κινήματος στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Παρατηρητής Θράκης

Ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Τζανίδης, με αφορμή την επιλογή του προσώπου του για το ψηφοδέλτιο του κόμματος και τις επερχόμενες εθνικές εκλογές προχώρησε στην παρακάτω δήλωση :
«Θεωρώ ύψιστη τιμή την επιλογή μου από τον Πρόεδρο του κινήματος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου. Οι εκλογές αυτές σηματοδοτούν την επιστροφή του τόπου σε μία νέα πορεία η οποία θα θεμελιωθεί σε αξίες όπως η αξιοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη ,η ισοτιμία ευκαιριών για όλους τους πολίτες.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος και αυριανός Πρωθυπουργός του κινήματος, συγκρούονται 2 πολιτικές απόψεις. Την μία την ζήσαμε 5,5 χρόνια τώρα με τον αφανισμό κάθε έννοιας πολιτικής ηθικής, όπου η προσδοκία του ατομικού οφέλους νομιμοποιεί κάθε μέθοδο και επιλογή, αρκεί αυτό να επιτευχθεί. Και παρά τις προς το αντίθετο διακηρύξεις το κράτος λαφυραγωγήθηκε άγρια και ξεπουλήθηκε για να βολευτούν οι λίγοι και φυσικά οι «δικοί μας».
Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα δεν εξαίρεσε και τον δικό μας τόπο από αυτήν την λογική. Με ανύπαρκτο έργο και εξαγγελίες που μόνο γέλιο προκαλούν, επιχειρείται να πειστεί η κοινή γνώμη ότι κάτι έγινε…
Φωνή της Ροδόπης

Αντί να φωτιστούν περισσότερο οι πολίτες από την ομιλία και την συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στην ΔΕΘ, μάλλον προβληματίστηκαν για την κατάσταση που περνά η οικονομία της χώρας. Δύο χρόνια λιτότητας υποσχέθηκε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, δύο χρόνια ανάπτυξης και στήριξης των μικρομεσαίων εισοδημάτων εξάγγειλε σε περίπτωση νίκης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. -Χρήματα υπάρχουν και μπορούν να βρεθούν αν εισπραχθούν οι φόροι, φορολογηθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις και πεισθούν οι τράπεζες να δώσουν ώθηση στην αγορά ανέφερε ο πρόεδρος. Και βέβαια αν τα πράγματα ήταν τόσο εύκολα γιατί τελικά δεν μπόρεσε να τα κάνει η Ν.Δ.; Δεν μας βρίσκουν σύμφωνους οι λογικές ότι ήθελε να παραδώσει την εξουσία. Και αυτοί οι ανείσπρακτοι φόροι τόσων ετών γιατί δεν εισπράχθηκαν επί εποχής διακυβέρνησης του Κώστα Σιμίτη, ενώ εξαφανίστηκε όλη η μεσαία τάξη από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. -Και τελικά στην Ελλάδα γιατί πρέπει να λειτουργούμε με την λογική του άσπρου-μαύρου, εξωραΐζοντας καταστάσεις όταν συμφέρει στο ένα κόμμα και κινδυνολογώντας λίγο αργότερα όταν παρουσιασθούν τα ζόρικα; Βέβαια όταν θα γίνει ταμείο που θα το πληρώσει ο απλός πολίτης όπως πάντα εδώ και 3 δεκαετίες, τότε μάλλον θα έχουμε απομακρυνθεί από αυτό και ουδέν λάθος θα αναγνωρίζεται. -Πάντως οι Έλληνες πολίτες με την πολιτική ωριμότητα που έχουν, συνεχίζουν όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις να πριμοδοτούν αυτόν που χαϊδεύει αυτιά και υπόσχεται ευχάριστα πράγματα. Και λειτουργούν με γνώμονα την ωραιοποιημένη ελπίδα έστω και αν φαίνεται θολή. Η δαμόκλειος σπάθη όμως της Ευρωπαϊκής ένωσης για τα τεράστια ελλείμματα στην οικονομία θα πέσει έτσι και αλλιώς στα κεφάλια μας. Είτε είναι πράσινη είτε γαλάζια.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα