Γενική

10 χρόνια δημιουργίας για τα παιδιά, με τα παιδιά!

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το απόγευμα ο παιδικός σταθμός «Παιδική Πολιτεία»

Εγκαινιάστηκε το σχολικό συγκρότημα προ- δημοτικής εκπαίδευσης «Παιδική Πολιτεία», του Περικλή και της Ευαγγελίας Σκουμπρή το Σάββατο το απόγευμα στην περιοχή του Ευμοίρου Ξάνθης. Παρόντες στα εγκαίνια αυτού του «στολιδιού» της Ξάνθης, όπως όλοι το ονόμασαν, ήταν ο βουλευτής ΝΔ του Νομού Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης και πλήθος άλλων τοπικών φορέων. Ανάμεσα στους καλεσμένους, ξεχώρισε η παρουσία του διακεκριμένου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βαγγέλη Ηλιόπουλου, καθώς και αυτή της Ιταλίδας εικονογράφου Κιάρα Φεντέλε.
Η τελετή των εγκαινίων τελέστηκε από το Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονα, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε: «Πρόκειται για ένα στολίδι, το οποίο κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκά πρότυπα. Εύχομαι στο ζεύγος Σκουμπρή καλή σταδιοδρομία στο νέο τους εγχείρημα και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουν».
Το σχολικό συγκρότημα επεκτείνεται σε έκταση 5.000 τετραγωνικών μέτρων, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, στο Εύμοιρο Ξάνθης και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για δημιουργικότητα, στα χρόνια της προ- δημοτικής εκπαίδευσης.
Ζεύγος Σκουμπρή: «Τα παιδιά θέλουμε να διαμορφώσουν το δικό τους κάστρο αντίστασης, ενάντια στις θλιβερές προκλήσεις της εποχής»
Η «Παιδική Πολιτεία» δεν είναι καινούργια στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ξάνθης. Η λειτουργία της ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, σε ένα νεοκλασικό κτίριο, σε μια γειτονιά της πόλης, κτίριο το οποίο όμως στάθηκε «ανίκανο» να φιλοξενήσει τους μαθητές του, καθώς και τις ολοένα και περισσότερες ανάγκες αυτών. Έτσι λοιπόν το ζεύγος Σκουμπρή αποφάσισε να την επεκτείνουν.
«Στους νέους μας χώρους περιμένουμε να δούμε τα παιδιά να συνεργάζονται, να αθλούνται, να ψυχαγωγούνται και να ανοίγουν υγιείς δρόμους προς την αρετή και τη γνώση. Να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ώστε να διαμορφώσουν το δικό τους κάστρο αντίστασης, ενάντια στις θλιβερές προκλήσεις της εποχής, οι οποίες γυροφέρνουν τις αθώες παιδικές ψυχές τους. Ας γίνει λοιπόν το σχολείο αυτό ένα «μελίσσι» της προκοπής και της αρετής», ανέφεραν οι ιδιοκτήτες της «Παιδικής Πολιτείας» Περικλής και Ευαγγελία Σκουμπρή, εμφανώς συγκινημένοι και συγχρόνως χαρούμενοι.
«Αυτήν τη χρονιά θα φτάσουμε ψηλά»
Ο νέος πολυχώρος μάθησης, είναι έτοιμος να δεχθεί τους μικρούς μαθητές. Ο Περικλής και η Ευαγγελία Σκουμπρή, με την αδιάλειπτη προσωπική τους παρουσία, τις γνώσεις τους, την ευαισθησία τους, καθώς και τη δημιουργικότητά τους και τις γεμάτες αγάπη ιδέες τους, έχουν αναδείξει την «Παιδική Πολιτεία», σε ένα από τα καλύτερα κέντρα προσχολικής αγωγής στην Ελλάδα.
Στην τελετή των εγκαινίων, ακούστηκε και ο ύμνος της «Παιδικής Πολιτείας», τραγουδισμένος από μικρούς μαθητές του συγκροτήματος. Μετά το πέρας των εγκαινίων, ακολούθησε δεξίωση στην αυλή του σχολείου.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα