Γενική

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Νικόλαος Φωτιάδης*

Περάσαμε το φετινό καλοκαίρι διαβάζοντας καθημερινά εφημερίδες και παρακολουθώντας τηλεόραση για να «ανακαλύψουμε» τι σχεδιάζει ο Πρωθυπουργός για το «καλό» μας και σε ανύποπτο χρόνο κάλεσε τα κανάλια στις 2 Σεπτεμβρίου το βράδυ (παραμονή της επετείου της Διακηρύξεως της 3 ης Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ) και εξήγγειλε εκλογές γιατί το επιτάσσει το «Εθνικό Συμφέρον»!!!
Κάναμε αγώνα το 2004 πιστεύοντας ότι έπρεπε να φύγουν οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ και να «επανιδρυθεί το Κράτος» όμως «επλανήθημεν πλάνην πεπλανημένην». Στα μέσα της διαδρομής το καράβι της Ν.Δ. μπατάρισε και ξανακάναμε αγώνα το 2007 να πάρει μπροστά η μηχανή, να λάβει ο Καραμανλής νωπή ψήφο εμπιστοσύνης από τον… «υπερήφανο» Ελληνικό Λαό και να μπορέσει να συντάξει Προϋπολογισμό για το 2008.
Κι ενώ κάναμε τον σταυρό μας και σύμφωνα με τα συνθήματα: «Σύγκρουση με την διαπλοκή», «μηδενική ανοχή», «επανίδρυση του κράτους», «σεμνά και ταπεινά», περιμέναμε όλοι μας καλύτερες μέρες, δυστυχώς μας προέκυψε ανασχηματισμός και δόθηκαν νέες υποσχέσεις για «διαρθρωτικές αλλαγές» με ταχύτερους ρυθμούς. Τρίχες κατσαρές.
Μας εξαπάτησε η κ. Μπακογιάννη δηλώνοντας έξω από την Ηρώδου ότι «έχουμε μπροστά μας ένα καυτό εξάμηνο για τα εθνικά θέματα», μας εξαπάτησε ο κ. Αβραμόπουλος με τους σχεδιασμούς του για την αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων, μας εξαπάτησε ο κ. Παπαθανασίου λέγοντας έξω από το γραφείο του Πρωθυπουργού στους δημοσιογράφους πως «δεν τίθεται θέμα εκλογών, εμείς καθημερινά κάνουμε την δουλειά μας και αντιμετωπίζουμε την οικονομική ύφεση», μας εξαπάτησε και η κυρία Φάνη- Πάλλη- Πετραλιά δηλώνοντας με στόμφο ότι «αντιμετωπίζει το θέμα της ανεργίας και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
Πρόωρες Εκλογές λοιπόν στις 4 Οκτωβρίου (ημέρα επετείου της Απελευθέρωσης της Ξάνθης το 1919 από τον Βουλγαρικό ζυγό με την ΙΧη Μεραρχία του Στρατηγού Λεοναρδόπουλου) για λόγους Εθνικού συμφέροντος».
Όσους ρώτησα να μου πουν αν καταλαβαίνουν την σκοπιμότητα των Εκλογών, μου απάντησαν αρνητικά. Όσους ρώτησα να μου πουν τι θα γίνει την επομένη των εκλογών μου απάντησαν «καταστροφή», «ακυβερνησία», «περιπέτεια του Ελληνικού Λαού». Διαβάζω στον τύπο ότι 4 στους 10 Νεοδημοκράτες δεν ήθελαν τις Εκλογές. Διαβάζω τις δηλώσεις του ξαδέρφου του Πρωθυπουργού Μ. Λιάπη «παραλογισμός η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες» και «ευθανασία για την Νέα Δημοκρατία». Διαβάζω στην «ΕΣΤΙΑ» (3- 9- 2009) «Ακατανόητη η απόφαση του Πρωθυπουργού» και «Ευτελίζεται το Σύνταγμα», το οποίο ρητώς αναφέρει «άρθρο 53, ότι οι Εθνικές Εκλογές γίνονται ανά 4ετία για την ανάδειξη των Βουλευτών. Μίλησε ο κ. Βουλγαράκης για «πολιτικό κανιβαλισμό» και «ανθρωποφάγους»!!!
Ακούω τον κ. Τράγκα (ALTER 5- 9- 2009) να λέει: «Στελέχη της Ν.Δ. μου είπαν μας πούλησε ο Καραμανλής, που να κρυφτούμε».
Όλα τα παραπάνω από τους δικούς μας, όχι αντιπάλους.
Ο Πρωθυπουργός λοιπόν, ο Αρχηγός της παράταξης μας, το Σαββατοκύριακο στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσ/νίκης, συνοδευόμενος από εκατοντάδες «παρατρεχάμενους» (κουστωδία την αναφέρει η Εκκλησία στα βιβλία της), σε κλοιό Αστυνομικών, λόγω διαδηλώσεως χιλιάδων διαμαρτυρομένων αγροτών, ανέργων, συνδικαλιστών και οργανωμένων του ΠΑΜΕ και ακούγοντας από οπαδούς της Δεξιάς (Δεξιά να την κάνει ο Θεός) «διώξε από την παράταξη τα παράσιτα» μίλησε στον Ελληνικό Λαό, με ειλικρίνεια (λες και τις άλλες φορές έλεγε ψέματα!). Τόνισε ότι «θα κερδίσει τις εκλογές» και ότι σε περίπτωση ήττας «δεν θα παραιτηθεί αλλά θα είναι στην πρώτη γραμμή». Τον καταχειροκρότησαν οι Υπουργοί και Γενικοί Γραμματείς του, τον φίλησε η Νατάσα, πήρε τα πράσινα παπαγαλάκια που του χάρισε ο φίλος του Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και έφυγε για την Αθήνα με ψύχρα, βροχές και καταιγίδες.
Και τώρα; Τώρα περιμένουμε τα «καθαρά» ψηφοδέλτια (άρα τα προηγούμενα ήταν βρώμικα) και οι δικοί μας ζητούν «συσπείρωση» και αγώνα για την νίκη.
Όλα αυτά μπορούσαν να αποφευχθούν αν από το 2004 ο Καραμανλής είχε τσαγανό και έστελνε φυλακή τους κλέφτες (Χρηματιστήριο, κτηματολόγιο, εξοπλισμοί κλπ), πλάκωνε τις μεταρρυθμίσεις τους πρώτους μήνες της τετραετίας (υγεία, παιδεία, ασφαλιστικό, πανεπιστημιακό άσυλο, πάταξη της φοροδιαφυγής κλπ) ώστε να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα 2008 (εξαντλώντας την 4ετία) σε εκλογές και να ξαναβγεί με τα τσαρούχια με πάνω από 50%.
Ούτε πράσινοι θα τον φόβιζαν, ούτε Συνασπισμοί ούτε Καρατζαφέρηδες.
Τώρα μας προέκυψε η «οικονομική ύφεση» που διατυμπανίζουμε ότι πλήττει την Ευρώπη (εγώ δεν βλέπω σε κανένα κράτος της Ευρώπης να γίνονται πρόωρες εκλογές), θέλω δε να πιστεύω ότι άλλες είναι οι αιτίες. Ίσως οι Αμερικανοί, ίσως η Λέσχη «Μπίλντερμπεργκ» που πρόσφατα τα μέλη της μαζεύτηκαν στον Αστέρα Βουλιαγμένης, ίσως τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου του Αιγαίου, ίσως τέλος τα μεγάλα Εθνικά Θέματα (Κύπρος, Τουρκία, Σκόπια, Τσάμηδες).
Το οικονομικό πρόβλημα της Πατρίδος μας, χωρίς να είμαι Οικονομολόγος ή να έχω κάνει μεταπτυχιακό στα Δημοσιονομικά στο «Economies University of London», λύνονται αν για 1- 2 χρονάκια:
α) Μειωθούν οι αποδοχές Βουλευτών, Διευθυντών Οργανισμών, Νομαρχών, Δημάρχων κλπ. (Στην Ουκρανία καθορίσθηκε οι Βουλευταί να λαμβάνουν 700 Ευρώ).
β) Καταργηθούν τα οχήματα πολυτελείας και τα κινητά τηλέφωνα των Βουλευτών.
γ) Κοπούν τα επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής, των προνομιούχων υπαλλήλων Υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών κλπ.
δ) Ακυρωθούν Συνέδρια- Μετακινήσεις «Εντιμοτάτων Αρχόντων», Γιορτές Δημοκρατίας, βραβεύσεις καλλιτεχνών, ανθρώπων των γραμμάτων και λοιπών κουλτουριαραίων.
ε) Ματαιωθούν όλε οι «πολιτιστικές» εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις- συναυλίες- εκθέσεις γελοιογραφίας, επετειακές εκδόσεις και λοιπά καραγκιοζιλίκια.
στ) Δεν επιτραπεί η χρήση βεγγαλικών και λοιπών εφέ σε διάφορες εκδηλώσεις (Εθνικές Επετείους, Καρναβάλια, Πάσχα κλπ).
ζ) Δεν προσφερθούν πανάκριβα δώρα και «επιδαψιλεύσεις» σε υψηλούς ξένους.
η) Γίνει περικοπή 50% στον τεράστιο Προϋπολογισμό της Βουλής (παπούτσια, χαρτί υγείας, σάουνες, καφενεία, μπόουλιγκ, έξοδα Βουλής των Εφήβων κλπ).
θ) Απαγορευθούν οι μετακινήσεις των συρφετών παρατρεχάμενων (Προέδρου στις 28 Οκτωβρίου για την παρέλαση και Πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο για την ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη).
ι) Φορολογηθούν «αγρίως» τα τεράστια κέρδη των τραπεζών που αισχροκερδούν εις βάρος του κοσμάκη.
ια) Περιορισθούν οι σπατάλες στα Πανεπιστήμια (οχήματα, συσσίτια, ασυδοσία στα καύσιμα θέρμανσης, φωτισμό, νερό, τηλέφωνα, Η/Υ, γραφικά κλπ).
ιβ) Χρησιμοποιηθεί ηλιακή και αιολική ενέργεια προς αποφυγή διαθέσεως συναλλάγματος για αγορά πετρελαίου.
ιγ) Δεν χρηματοδοτηθούν τα κόμματα (για τις εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατομμυρίων Ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ της 4- 9- 2009)
Αν όλα αυτά είχαν δρομολογηθεί και άρχιζε η υλοποίηση τους, τώρα η «ομάδα θα πέταγε»!!!
Δυστυχώς μας απόμεινε να τραγουδάμε το τραγούδι: Μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του, να μη φάμε στην μάπα τον Πάγκαλο, τον Τσοχατζόπουλο τον Σκανδαλίδη, τον Χυτήρη και τις άλλες… δημοκρατικές δυνάμεις.

* Έλληνας Ψηφοφόρος

Όσους ρώτησα να μου πουν αν καταλαβαίνουν την σκοπιμότητα των Εκλογών, μου απάντησαν αρνητικά. Όσους ρώτησα να μου πουν τι θα γίνει την επομένη των εκλογών μου απάντησαν «καταστροφή», «ακυβερνησία», «περιπέτεια του Ελληνικού Λαού». Διαβάζω στον τύπο ότι 4 στους 10 Νεοδημοκράτες δεν ήθελαν τις Εκλογές.

Σχετικά Άρθρα