Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Οι «εκβιασμοί» κάποιων ότι θα στηρίξουν Σγουρίδη, ή ΛΑ.Ο.Σ αν δεν είναι ο Κοντός ή ο Τσαλίδης στο ψηφοδέλτιο, δεν πρόκειται να περάσουν, ο λαός ζητάει όραμα και ελπίδα! Διαπλοκή και συναλλαγή δεν έχουν θέση στην νέα Νέα Δημοκρατία! Για πρώτη φορά από την ημέρα ανακήρυξης των πρόωρων εκλογών βρίσκεται πλέον σε τόσο «δεινή» θέση ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης κ.Κοντός. Κι αυτό γιατί καθώς φαίνεται, το θέμα Δούκας, είχε ημερομηνία λήξης για τον Πρωθυπουργό που αποφάσισε να τον θέσει οριστικά εκτός ψηφοδελτίου. Συγκεκριμένα σε αντιπαράθεση χωρίς προηγούμενο εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Μιλτιάδη Έβερτ με διακύβευμα την υποψηφιότητα του γαμβρού του, Πέτρου Δούκα, στην Περιφέρεια Αττικής. Παρά τη θρυλούμενη μακρά συνάντηση των δύο ανδρών στο κτήμα του Μιλτιάδη Έβερτ στο Πικέρμι, δεν επήλθε συμφωνία. Τουναντίον, ο παλαίμαχος πολιτικός επέμενε πως θα απαιτεί να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πως μόνο αν συμπεριληφθεί ο γαμβρός του σε ψηφοδέλτιο θα παραιτηθεί των απαιτήσεών του. Είναι σαφές πως ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε στον συνομιλητή του πως δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του «Βατοπεδινού» Δούκα κι ότι θέλει να κατέβει υποψήφιος με καθαρό ψηφοδέλτιο «ανατροπής»…Μαχητής

«Ουδέποτε στον κύριο αυτό έχω δώσει την συνέντευξη αυτή ή οποιαδήποτε άλλη συνέντευξη και ότι το περιεχόμενό της δεν περιλήφθηκε ούτε καν σε ελεύθερη συζήτηση μαζί του. Κατά τα υπόλοιπα τον λόγο θα έχει βέβαια η δικαιοσύνη!». Με την έντονη και οργίλη αυτή αντίδραση, αντέδρασε στο «κατασκευασμένος» πρωτοσέλιδο του εβδομαδιαίου εντύπου «ΑΚΡΙΤΑΣ» ο γνωστός δικηγόρος και αντιβατοπεδινός Θανάσης Ξυνίδης, όταν με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσε το Σάββατο ότι «δήθεν είχε δώσει μια συνέντευξη» αναγνωρίζοντας τον κ.Κοντό ως…»αντιβατοπεδινό!» Συνέντευξη όμως που ουδέποτε είχε δώσει!!!!
Αδέσμευτη

Κόλαφο αποτελεί για τους τοπικούς παράγοντες της Ν.Δ., η υπόθεση μουσουλμάνου υποψηφίου μετά την άρνηση του Τζεμήλ Καπζά… Ως γνωστόν, αρνητικά απάντησε και ο πρ. βουλευτής Ακίφογλου Μπιρόλ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Χατζημεμής Τουρκές τελικά δεν θα συμφωνήσει! Ξαναβλέπω τον Χατζηιμπράμ στη λίστα και αυτή τη φορά… παρακαλετό απ’ όλες τις πλευρές! Ακόμη και από εκείνους που τον κατήγγειλαν ως ουρανοκατέβατο το 2007! Αν δεχθεί τελικά κι αυτός
Θράκη

Κούρσα για έναν δρομέα που τρέχει αντιμέτωπος μόνο με το χρονόμετρο θα είναι, σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα, η αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου, καθώς το ζητούμενο δεν θα είναι παρά η επίτευξη αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από το πρώτο κόμμα. «Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ είναι απόλυτα εφικτή» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο Σκανδαλίδη με ποσοστό ακόμη και της τάξεως του 39,2% μπορεί το πρώτο κόμμα να εξασφαλίσει πλειοψηφία των 151 εδρών και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σύμφωνα με το πλέον οριακό σενάριο ανάλυσης του ισχύοντος εκλογικού νόμου, ενώ όλα δείχνουν πως το 41,5% θα είναι αυτό που θα εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.
Εμπρός

Αυτό ήταν, από χθες φθινοπώριασε για τα καλά…..
Πτώση της θερμοκρασίας, βροχούλα και ανέμους τα καιρικά φαινόμενα που επακολούθησαν της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ προχθές….. Απλή σύμπτωση που χάλασε ο καιρός ή τρόμαξε για λογαριασμό μας με αυτά που άκουσε από τον Κώστα……; Η αλήθεια είναι πως μετά τα όσα ειπώθηκαν και διαμηνύθηκαν δια στόματος πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, ουδείς κατάφερε να διατηρήσει το χαμόγελο στα χείλη, μέχρι και ο καιρός άλλαξε διαθέσεις….. Σκοτείνιασε και έγινε πιο μελαγχολικός…… Βέβαια μπορεί να ισχυριστείτε ότι ήταν αναμενόμενο, καθότι διανύουμε περίοδο φθινοπωρινή, πέρα από προεκλογική…. Και μάλιστα επισήμως προεκλογική από χθες Δευτέρα, όπου οι μηχανές των κομματικών επιτελείων, τα όργανα τα οποία είναι επιφορτισμένα με τα του εκλογικού αγώνα και των ψηφοδελτίων, σήκωσαν τα μανίκια και ρίχτηκαν με τα μούτρα στη δουλειά….. Ο χρόνος πιέζει, και μαζί και εκείνοι που φιλοδοξούν για μια θέση στα ψηφοδέλτια…. Άντε να ξεκαθαρίζει το τοπίο, για να πιάσουν δράση…..
Πρέπει να πείσουν τους ψηφοφόρους τους, μέχρι να πει κύμινο στήθηκαν οι κάλπες…..
Αγώνας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία πριν λίγες μέρες οι εκδηλώσεις «Ξενιτεμένο μου πουλί» στο Σπήλαιο του Δήμου Τριγώνου στο Βόρειο Έβρο.Ψυχή της εκδήλωσης ο εκδότης του “Βορέα” Σταύρος Παπαθανάκης, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στο Βορειότερο Δήμο του Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία, με “αιχμή δόρατος” τον πολύ πετυχημένο ‘’Βορέα”. Οι εκδηλώσεις είχαν επίκεντρο φέτος, τους μετανάστες και την μετανάστευση που ειδικά για την περιοχή του Βορείου Έβρου αλλά και ολόκληρη την Θράκη είναι, τραγικά, ορατή.Την τελευταία βραδιά των εκδηλώσεων τιμήθηκαν για την προσφορά τους δημοσιογράφοι και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από την Θράκη, που ξεπερνούν τις δυσκολίες της έκδοσης των εντύπων τους αλλά και τις εν γένη αντιξοότητες στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος στην Ακριτική περιοχή με τα λιγότερα οικονομικά μέσα σε σχέση με το κέντρο.
Ακρίτας

Σχετικά Άρθρα