Γενική

Ζητούν τις πιάτσες των ταξί κοντά στο κέντρο

Σε ολιγόωρη «κατάληψη» του Δημαρχείου Ξάνθης, προέβησαν οι οδηγοί ταξί του Νομού
Δεκάδες ταξί ήταν αραδιασμένα προχθές το απόγευμα, έξω από το Δημαρχείο Ξάνθης, την ώρα μάλιστα που λάμβανε χώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι οδηγοί ταξί του Νομού Ξάνθης, προέβησαν σε αυτήν τη διαμαρτυρία, λόγω του προβλήματος που προέκυψε και αφορά στις πιάτσες των ταξί, αφού αυτές βρίσκονται στον «αέρα», ύστερα από την ενοποίηση των πλατειών.
Οι οδηγοί ταξί παραβρέθηκαν και έκλεισαν τους δρόμους μπροστά από το Δημαρχείο, με αφορμή τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, για τον καθορισμό των χώρων στάθμευσης. Το πρόβλημα των οδηγών ταξί είναι οι νέοι χώροι στάθμευσης, αφού αυτοί έχουν καθοριστεί από την πλευρά του Δήμου, μακριά από το κέντρο της πόλης.
Γιώργος Σαμπανίδης: «Εμείς προτείναμε τις πιάτσες, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών»
Το όλο θέμα ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, όταν ξεκίνησαν τα έργα στο κέντρο της Ξάνθης, για την ενοποίηση των πλατειών. Το Σωματείο Οδηγών Ταξί Νομού Ξάνθης, είχε αποστείλει στο Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη έγγραφο, στο οποίο αναφέρονταν οι επιθυμητοί χώροι στάθμευσης των ταξί.
«Εμείς προτείναμε Ο.Τ.Ε. και Ηρώων να παραμείνουν όπως είναι, καθώς και εναλλακτική λύση την Ηρώων, με μικρές αλλαγές στο έργο, ούτως ώστε να σταθμεύουν εκεί 10 με 15 ταξί. Ο Δήμος Ξάνθης είχε εντελώς αντίθετη γνώμη και μας έδωσε πιάτσες μακριά από το κέντρο της πόλης», ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί Νομού Ξάνθης Γιώργος Σαμπανίδης.
Οι θέσεις, οι οποίες προτάθηκαν από το Δήμο, βρίσκονται στη οδό Σάρδεων, στην Κυψέλη, στο πανεπιστήμιο, καθώς και στην οδό Θερμοπυλών, κάτι που βρίσκει εντελώς αντίθετους τους οδηγούς, όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμπανίδης.
«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα, αν δε δικαιωθούμε»
Το 70% των πελατών των ταξί είναι ηλικιωμένοι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου και αυτός μάλιστα είναι ο λόγος, για τον οποίο οι οδηγοί ταξί ζητούν τις πιάτσες στο κέντρο της Ξάνθης, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
Όλος ο φάκελος του προβλήματος βρίσκεται πλέον στο Νομάρχη Ξάνθης Γεώργιο Παυλίδη, ο οποίος θα λάβει και την τελική απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Σαμπανίδη.
«Εάν δεν καλυφθούμε από τους χώρους στάθμευσης, θα συνεχίσουμε τις ίδιες ενέργειες, δηλαδή αποκλεισμούς δρόμων και στάσεις εργασίας. Είμαστε αποφασισμένοι, φυσικά πάντα με νόμιμες διαδικασίες να φτάσουμε στα άκρα, μέχρι να δικαιωθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί Γιώργος Σαμπανίδης.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα