Γενική

Θανάσης Ξυνίδης: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα

Σήμερα ο «Ακρίτας» θα παρουσιάσει τα στοιχεία του

Την παρακάτω δήλωση κοινοποίησε ο δικηγόρος και Δημοτικός Σύμβουλος εξέχον μέλλος του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Θανάσης Ξυνίδης μετά από δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας της Ξάνθης:
«Παρόλο που κατανοώ την αγωνία κάποιων τις ημέρες αυτές και η απρέπεια έχει τα όρια της. Είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω μετά τη γνωστοποίηση σε μένα δημοσίευσης από την εβδομαδιαία εφημερίδα της Ξάνθης ΑΚΡΙΤΑΣ δήθεν δηλώσεων μου, προς τον εκδότη της, που αφορούν το σκάνδαλο της Μόνης Βατοπεδίου, ότι ουδέποτε στον κύριο αυτό έχω δώσει την συνέντευξη αυτή ή οποιαδήποτε άλλη συνέντευξη και ότι το περιεχόμενο της δεν περιλήφθηκε ούτε καν σε ελεύθερη συζήτηση μαζί του. Κατά τα υπόλοιπα τον λόγο θα έχει βέβαια η δικαιοσύνη.
Θανάσης Ξυνίδης
Δικηγόρος»
Το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Ακρίτας αναφέρει στην έκδοση του Σαββάτου ότι:
Ξυνίδης: «Ο Κοντός ήταν πάντα δεδηλωμένα αντίθετος σε κάθε διεκδίκηση της Μονής Βατοπεδίου».
Καταρρίπτει και αυτός τις διάφορες αιτιάσεις περί συμμετοχής και σύμπλευσης με τον μοναχό Εφραίμ και τους συνεργάτες του, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε ο Αλ. Κοντός συναίνεσε , συμμετείχε, συμφώνησε ή υπέθαλψε τις «θέσεις Εφραίμ» για τις διεκδικήσεις στην λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας και τις οποίες χερσαίες εκτάσεις, αλλά και την όλη στάση του στο θέμα αυτό.
Άλλωστε και η διακομματική Εξεταστική Επιτροπή που συστάθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν ανίχνευσε ούτε διέγνωσε την οποιαδήποτε ενεργό εμπλοκή του Ξανθιώτη πρώην υπουργού στην «υπόθεση Βατοπεδίου».
Η «μεθόδευση» εμπλοκής του ονόματος του Κοντού στην υπόθεση πέρα από τους προφανείς κομματικούς λόγους για την εμπλοκή του, προσπάθησε και εν μέρει το πέτυχε, να αδρανοποιήσει τον Κοντό από την Κυβερνητική Μηχανή γνωρίζοντας οι κύκλοι αυτοί, την βαθιά γνώση του στα αγροτικά θέματα που απασχολούσαν και απασχολούν τους αγρότες της Ελλάδος και τον επιτυχή τρόπο διαχείρισης ως στέλεχος της Κυβέρνησης από αυτόν.
Ο κος Θανάσης Ξυνίδης αναγνωρίζει ότι: «Εκείνο που θέλω να τονίσω για να καταλάβετε την αντίληψη και την ενιαία άποψη που είχαν και έχουν οι φορείς της Ξάνθης είναι ότι «ΟΛΟΙ από τον Μητροπολίτη, τους Βουλευτές και της προηγούμενης Κυβέρνησης και τις προ- προηγούμενης και της σημερινής, Νομάρχη, Δημάρχους, Προέδρους, παραγωγικών τάξεων, Δικηγορικών Συλλόγων, ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ έχουν την άποψη ότι ποτέ οι μοναχοί δεν είχαν το ελάχιστο δικαίωμα.»
Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο κος Ξυνίδης τονίζει: «…ξέρω όμως ότι ερωτήθηκε Σημαίνων Παράγοντας του Νομού Ξάνθης και ότι η κατάθεση του ήταν καταδικαστικότατη για τους Βατοπεδινούς και όμως δεν λήφθηκε υπ όψιν»
Απαντώντας σ’ όλους αυτούς που θέλουν ως «Βατοπεδινό» τον πρώην υπουργό ο κος Ξυνίδης επιβεβαιώνει τα όσα κατέθεσε προ μηνών ο κος Κοντός στους Βουλευτές μέλη της Διακομματικής της Βουλής αλλά και στην κοινωνία του Νομού Ξάνθης δίνοντας την δική του αποστομωτική θέση σε … εχθρούς και φίλους.
«Όπως έχω πει και στο παρελθόν ΟΛΟΙ οι φορείς της Ξάνθης, γιατί όλοι ξέρανε τι ακριβώς υπήρχε στην Ξάνθη και ότι ποτέ δεν είχε εμφανιστεί η Μονή Βατοπεδίου, ήταν ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στις διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου.
Άρα μέσα σ όλους αυτούς, όλους τους φορείς ήταν και όλοι οι Βουλευτές και ο κος Κοντός και την προηγούμενη θητεία με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δηλ. το 2003 που γινόντουσαν οι κινητοποιήσεις και το 2004 με κυβέρνηση την Ν.Δ. ήταν δεδηλωμένα αντίθετος σε κάθε διεκδίκηση της Μονής Βατοπεδίου. Αυτό το εξέφραζε και με την συμμετοχή του και την συνυπογραφή του, όλων των κειμένων διαμαρτυρίας που υπήρξαν στο Νομό Ξάνθης αλλά και με την παρέμβαση την οποία άσκησε μαζί με τους δύο άλλους Βουλευτές, τότε, του ΠΑΣΟΚ, ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου Ροδόπης κατά της Μονής Βατοπεδίου και υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Στην συνέχεια στις συσκέψεις τις οποίες είχαμε με τους υπουργούς, τον κο Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πέτρο Δούκα αλλά και τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η άποψή του, (Κοντού) ήταν κάθετα αντίθετη με τις διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου».
Τα συμπεράσματα δικά σας για το ποιος λέει ΤΙ, και ποιος κάνει, ή δεν κάνει ΤΙ…»

Η XanthiNews μετά την αμφισβήτηση της συνέντευξης από τον κ. Ξυνίδη επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Βασιλειάδη ο οποίος μας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παρουσιάσει «μέρος των στοιχείων του» (ηχητικό απόσπασμα) στην σημερινή πρωινή εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100 στις 11 το πρωί. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Σχετικά Άρθρα