Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Σε νομό της Θράκης (Κομοτηνή μάλλον), θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, θέλοντας -όπως τόνισε- να δώσει απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έρχεται και στην Ελλάδα η ώρα της «σύνθεσης», όπως συμβαίνει ήδη και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν το κόμμα του είναι ακραίο, απάντησε: «Ας βρεθεί κάποιος να μου οριοθετήσει τα άκρα και εγώ θα σας απαντήσω».Σχετικά με τους μετανάστες ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε τη θέση του περί ποσόστωσης, καθότι -όπως εξήγησε- η Ελλάδα δεν αντέχει ένα τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών.Σχετικά με τα εθνικά θέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποχωρητικότητα, λέγοντας ότι η Τουρκία επέβαλε «συγκυριαρχία» στο Αιγαίο, με τα πολεμικά αεροσκάφη της να πετάνε όπου και όποτε θέλουν, ενώ τα Σκόπια «πήραν» το όνομα Μακεδονία.-Στον Νομό Ξάνθης εξ’ άλλου θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ ο γνωστός αθλητικογράφος Στάθης Παπαδόπουλος που χθες είπε το τελικό «ΝΑΙ» στη πρόταση που του έγινε…
Μαχητής

Σε… ταινία θρίλερ για γερά νεύρα, εξελίσσεται η γνωστή υπόθεση με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων κεντρικά, αλλά και τοπικά… Φαίνεται πως η πόρτα άνοιξε οριστικά από την «Ρηγίλλης» για την εκ νέου υποψηφιότητα του Αλέκου Κοντού, ενώ δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων έφερναν ως «σίγουρο» και τον νεαρό Μιχάλη Πουσπουρίκα μαζί με τον Φίλιππο Τσαλίδη! Με τη διαφορά ότι ο πρώτος, ουδέποτε συμφώνησε με την πρόταση που έτσι κι αλλιώς του έγινε από τα κεντρικά εδώ και καιρό… Όσον αφορά τον ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα δεχθεί να «συνυπάρξει» στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Αλέκο Κοντό, για λόγους που προφανώς θα εξηγήσει ο ίδιος στην συνέχεια… «Εμπλοκή» όμως παρουσιάσθηκε και στον «αρραβώνα» Ν.Δ.- Τζεμήλ Καπζά, γιατί όπως αναφέρει το περιβάλλον του, σε μια πρώτη διερευνητική επίσκεψη στα ορεινά του νομού, δεν συνάντησε το αναμενόμενο κλίμα. Την ίδια στιγμή, οι γνωστοί «κύκλοι» εκτιμούν πως αν η μειονότητα παίξει με δύο δυνατά χαρτιά, ενδέχεται… να μην εκλέξει κανέναν!
Θράκη

Ουδέποτε στον κύριο αυτό έχω δώσει την συνέντευξη αυτή ή οποιαδήποτε άλλη συνέντευξη και ότι το περιεχόμενό της δεν περιλήφθηκε ούτε καν σε ελεύθερη συζήτηση μαζί του. Κατά τα υπόλοιπα τον λόγο θα έχει βέβαια η δικαιοσύνη!».-Με την έντονη και οργίλη αυτή αντίδραση, αντέδρασε στο «κατασκευασμένος» πρωτοσέλιδο του εβδομαδιαίου εντύπου «ΑΚΡΙΤΑΣ» ο γνωστός δικηγόρος και αντιβατοπεδινός Θανάσης Ξυνίδης, όταν με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσε το Σάββατο ότι «δήθεν είχε δώσει μια συνέντευξη» αναγνωρίζοντας τον κ.Κοντό ως…»αντιβατοπεδινό!» Συνέντευξη όμως που ουδέποτε είχε δώσει!!!!
Αδέσμευτη

Θρίλερ για γερά νεύρα είναι σε εξέλιξη μέσα στη ΝΟΔΕ Ξάνθης και γενικά στην εκλογική της βάση. Μπορεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στέλιος Μωραϊτης επισήμως, ως οφείλει άλλωστε, να μιλά για «ησυχία και νηνεμία» όμως μια συνεχής ροή πληροφοριών προς το «Ε» περιγράφουν μια κατάσταση πυρετωδών διεργασιών.
Ζητούμενο: Ένα ισχυρό «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο απέναντι στο ΠΑΣΟΚ
Η προσπάθεια όλη έχει ένα στόχο. Η Ν.Δ. να αντιτάξει απέναντι στο «ισχυρό», όπως το θεωρούν, ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ένα εξίσου ισχυρό ψηφοδέλτιο προκειμένου να είναι μέσα στο παιχνίδι, να μπορεί να κάνει ανατροπή σε σχέση με τα ποσοστά της ή τουλάχιστον να αποτρέψει το ενδεχόμενο μια βαριάς ήττας τοπικά, γεγονός που θα σηματοδοτούσε απρόβλεπτες εξελίξεις. «Δυνατό της χαρτί» συνεχίζει να θεωρείται κατά πλειοψηφία ο Αλέξανδρος Κοντός παρότι υπάρχει η αβεβαιότητα ότι με… άνωθεν βουλές μπορεί να κοπεί αλλά εκεί που επίσης ποντάρει είναι σε μια «δυνατή» μειονοτική υποψηφιότητα που θα μπορέσει να φέρει ψήφους …δυσαρέσκειας από τον κ. Μάντατζη.
Εμπρός

Σχετικά Άρθρα