Γενική

Νέες αιχμές για την Θράκη από τους Τούρκους

Προσπαθούν να εκμεταλλευθούν κάθε ευκαιρία

Δεν λένε να ησυχάσουν οι γείτονες ,και όπως φαίνεται και ενόψει της προεκλογικής περιόδου που θα ζούμε για τον επόμενο μήνα ξεκίνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να κάνουν πιο αισθητή την «καλή γειτονία» τους. Κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο υπήρχαν πολλά αλλά και το παρακάτω δημοσίευμα που θα πρεπε κατά την γνώμη μας να μην περάσει απαρατήρητο γιατί βρομάει από χιλιόμετρα μακριά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το κλίμα αβεβαιότητας (Συνεχίζονται οι επιθέσεις…) που καλλιεργείται από τον αρθρογράφο για τον πληθυσμό της Δυτικής Θράκης τον οποίο προσδιορίζει και ως «τουρκική μειονότητα».
«Συνεχίζονται οι επιθέσεις με στόχο τα τζαμιά της Δυτικής Θράκης. Για τρίτη φορά γίνεται στόχος εμπρησμού το τζαμί στο χωριό Τοξότες. Το συμβάν σημειώθηκε χτες το βράδυ, άτομα άγνωστης ταυτότητας εισέβαλαν στο τέμενος και έβαλαν φωτιά στα χαλιά. Από τη φωτιά προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας και πυροσβεστικής το συμβάν είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Από την άλλη, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν ότι κατά την προεκλογική περίοδο, θα φυλάσσονται τα τζαμιά και τα άλλα ιδρύματα που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Το ίδιο τζαμί είχε γίνει στόχος εμπρησμού άλλες δυο φορές στο παρελθόν και είχε αναστηλωθεί».
Πρόκειται φυσικά για ακόμη ένα θέμα που έβαλε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η εφημερίδα μας XanthiNews, αφού ουσιαστικά από το blog μας παρουσιάσαμε το θέμα αλλά και αποκλειστικές φωτογραφίες από την φωτιά στο τζαμί το βράδυ της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου. (Στην συνέχεια η είδηση έκανε τον γύρο της Ελλάδας αλλά από ότι φαίνεται και της γειτονικής Τουρκίας).

Φώτο: Από την τουρκική ιστοσελίδα kerkukNET, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου

Σχετικά Άρθρα