Γενική

Επιτυχίες συνοριοφύλακων του Τμήματος Κοτύλης

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης με συνδρομή Υπηρεσιών της Α. Δ. Καβάλας, επτά (07) αλλοδαποί πολίτες Ρουμανίας οι οποίοι ενεργώντας κατά συναυτουργία, την 03.09.2009 και ώρα 05.00 επί της Εγνατίας Οδού Ξάνθης- Καβάλας (Α/Κ Χρυσούπολης και Α/Κ Αγίου Σίλα) κατελήφθησαν χρησιμοποιώντας τέσσερα (04) ΙΧΕ οχήματα να μεταφέρουν με πρόθεση την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας μας δεκατρείς (13) αλλοδαπούς λαθρομετανάστες πολίτες Μπαγκλαντές, Μιανμάρ, Ιράκ και Αφγανιστάν στερούμενους νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής χώρα μας.
Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ένας εκ των επτά διακινητών παραβίασε τακτική άδεια απουσίας ένδεκα (11) ημερών που του είχε χορηγηθεί από Σωφρονιστικό Αγροτικό Κατάστημα Αγιάς στο οποίο προφυλακίστηκε δυνάμει σχετικής απόφασης Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών κατηγορούμενος για ληστεία από κοινού. Επιπλέον ο ίδιος δράστης αναζητείτο σε όλες τις χώρες κεκτημένου Schengen με σκοπό την έκδοση και προκειμένου να εξασφαλίσει το απρόσκοπτο των μετακινήσεών του στο εσωτερικό της χώρας μας και σε κεκτημένο Schengen χρησιμοποιούσε πλαστό δελτίο ταυτότητας με διαφορετικά στοιχεία Ρουμάνου πολίτη.
Κατασχέθηκαν τα τέσσερα (04) οχήματα μεταφοράς λαθρομεταναστών, εννέα (09) κινητά τηλέφωνα και το πλαστό δελτίο ταυτότητας Ρουμάνου πολίτη το οποίο αποσταλεί για εργαστηριακή εξερεύνηση.
Δράστες (διακινητές- λαθρομετανάστες) με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θ αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.
Εξάλλου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, την 01.09.2009 και ώρα 08.00 επί της Εγνατίας Οδού Ξάνθης- Καβάλας (Α/Κ Χρυσούπολης), δέκα (10) αλλοδαποί λαθρομετανάστες πολίτες Ιράκ, στερούμενοι νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής χώρα μας οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧΕ όχημα ο οδηγός διακινητής του οποίου αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικού συνεργείου ελέγχων, ανέπτυξε ταχύτητα ακολουθούμενος από απόσταση από αστυνομικά οχήματα που έκαναν συνεχή χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων και εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής διέφυγε της συλλήψεως και αναζητείται.
Κατασχέθηκε το όχημα διακινήσεως λαθρομεταναστών οι οποίοι με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θ αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.
Πλαστογραφούσαν ταυτότητες
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης την 03.09.2009 και ώρα 11.30 στην Ξάνθη, δύο ημεδαπά άτομα ηλικίας 39 και 36 ετών, τα οποία κατείχαν και χρησιμοποιούσαν πλαστικοποιημένα έγχρωμα φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας τα οποία κατασχέθηκαν.
Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θ’ αποσταλούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.
Εξιχνιάσθηκαν κλοπές εκκλησιών
Από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης εξιχνιάσθηκαν τελεσθείσες κλοπές σε βάρος Ιερών Ναών Περιφέρειας Νομού Ξάνθης τελεσθείσες κατά συναυτουργία με δράστες δύο ημεδαπούς ηλικίας 42 και 44 ετών, οι οποίες φέρεται να διεπράχθησαν την 12 και 29.08.2009 από ανωτέρω δράστες.
Φερόμενοι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης αυτοφώρου εγκλήματος. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα