Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Ασπιρίνες για τους κτηνοτρόφους τα μέτρα Χατζηγάκη». Μαργαρίτης Θεολόγου, Πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ροδόπης. Τη λήψη ειδικών μέτρων στήριξης για την ενίσχυση της ελληνικής κτηνοτροφίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Ωστόσο, κτηνοτρόφοι από ολόκληρη τη χώρα έκλεισαν για λίγες ώρες τα Τέμπη, διεκδικώντας ρυθμίσεις χρεών και καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους. Η αποχώρηση των κτηνοτρόφων αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συλλόγων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, που θεώρησαν ότι «με την προειδοποιητική κινητοποίηση, το μήνυμα έχει σταλεί στην κυβέρνηση». Δυναμική χαρακτηρίζει την συγκέντρωση στα Τέμπη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ροδόπης κ. Μαργαρίτης Θεολόγου στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών οργανώσεων όλης της χώρας. «Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε. Ο κ. Χατζηγάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι υπουργός μόνο της Θεσσαλίας αλλά όλης της χώρας».
Παρατηρητής της Θράκης

Έπρεπε να κινητοποιηθεί ο κυβερνητικός μηχανισμός και να επιστρατευθεί ακόμη και ο πρωθυπουργός για να αλλάξει το κλίμα στην Ροδόπη για την ΝΔ και το σπουδαιότερο να βοηθηθεί ο υπουργός Μεταφορών κ. Στυλιανίδης ώστε να αποκτήσει ξανά την παλιά του ακτινοβολία.
Είναι γεγονός ότι όλοι οι κάτοικοι του Ν. Ροδόπης αγκάλιασαν με πάθος τον βουλευτή της κυβέρνησης που συμμετείχε στην κεντρική πολιτική σκηνή καταλαμβάνοντας υπουργική θέση μετά από αρκετά χρόνια και περίμεναν απ’ αυτόν να ασκήσει μια καλύτερη πολιτική και να λύσει τα χρονίζοντα προβλήματα του τόπου αλλά και των ίδιων.
Όμως, έφτασαν τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ και συμμετοχής του Στυλιανίδη σε υπουργικό θώκο για να χάσει την λάμψη και τους φίλους του και από 19.000 ψήφους του 2004 να πέσει στις 13.500 ψήφους του 2007.
Τι έφταιξε και ο πολλά υποσχόμενος πολιτικός παράγοντας της ΝΔ είχε αυτήν τη φθορά στην εκλογικη βάση; Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πολιτική του ήταν κομμένη και ραμμένη στην εξυπηρέτηση προσωπικών φίλων του και στον αποκλεισμό σοβαρών στελεχών της παράταξης του που δεν είχαν την συμπάθεια του.
Άλλοι ομιλούν για τις ιδιαιτέρες σχέσεις του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως με τον νομάρχη Γιαννακίδη, με τον οποίο έχει ιδιαίτερες σχέσεις και τον κατηγορούν ότι διέσπασε την παράταξη της ΝΔ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ροδόπης.
Ο ίδιος δικαιολογείται ότι με την τακτική του αυτή διέσπασε το ΠΑΣΟΚ, ότι αυτός λειτουργεί πολιτικά ενώ οι εσωκομματικοί που παραπονούνται σκέπτονται συναισθηματικά.
Η αλήθεια όμως είναι ότι απαξιώθηκε η παράταξη Αθανασιάδη, δεν υποστηρίχθηκε στις νομαρχιακές εκλογές από τον μηχανισμό του Στυλιανίδη που με τις επιλογές του κατόρθωσε ώστε να μην υπάρχει συμπαγής νομαρχιακή παράταξη της ΝΔ ενώ είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει ο Στυλιανίδης να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο στις επικείμενες νομαρχιακές εκλογές. Κι αυτό κάποιοι δεν το ξεχνούν.
Οι περισσότεροι βέβαια είναι δυσαρεστημένοι από την μη ικανοποίηση προσωπικών αιτημάτων, ενώ εδώ ισχύει και η γνωστή φράση του Γέρου της Δημοκρατίας ότι «ουδείς είναι αχαριστότερος από τον ευνοηθέντα» αφού ακόμη και οι ευνοηθέντες του γύρισαν την πλάτη.
Έτσι, αποφασίστηκε να επιστρατευθεί ο κουμπάρος του πρωθυπουργός ώστε να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος και να ανακτήσει την παλιά του αίγλη.
Το αν πέτυχε το σχέδιο αναβάθμισης του Στυλιανίδη γεννάει πολλά ερωτηματικά, αφού οι εμφανίσεις του δίπλα στον κ. Καραμανλή έδειξαν ότι δεν είχαν την μαζικότητα και τον ενθουσιασμό που περίμεναν να υπάρχει και με την παρουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος κατάλαβε «ιδίοις όμμασι» από την μειωμένη παρουσία του κόσμου στις εμφανίσεις του οτι το κόμμα του δεν συγκινεί το εκλογικό σώμα του Νομού Ροδόπης αλλά και ο υπουργός του δεν έχει πλέον την συμπάθεια των ψηφοφόρων.
Φωνή της Ροδόπης

Σχετικά Άρθρα