Γενική

«Κάνε το καλό και θα σου γυρίσει πίσω»

Το Β Μέρος της συνέντευξης της Φωτεινής Δάρρα στη Νάντια Νάκου

Έφτασε στην κορυφή δίχως να κυνηγήσει το όνειρο της, δεν κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια και πιστεύει πως αν οι τραγουδιστές σκέφτονται ότι απευθύνονται σε παιδιά θα γίνουν καλύτεροι…Όλα αυτά μας είπε η κα Φωτεινή Δάρρα στην συνέντευξη που μας παραχώρησε όταν βρέθηκε στον παραδοσιακό μας οικισμό την Κυριακή ανοίγοντας την αυλαία των Γιορτών Παλιάς Πόλης.
Αυτό είναι το Β Μέρος της συνέντευξης και αξίζει να το διαβάσετε!
XanthiNews: Είστε πολύ μικρή σε ηλικία και έχετε ένα πλούσιο βιογραφικό. Σήμερα το διάβασα στην ιστοσελίδα σας και νόμιζα ότι ήταν κάποιας άλλης καλλιτέχνιδας. Δεν σας το λέω για κολακεία. Απλά εντυπωσιάστηκα. Έχετε κάνει εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Πώς τα καταφέρατε;
Φωτεινή Δάρρα: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Στα αλήθεια επειδή δεν είναι κάτι το οποίο επιδιώκω. Δεν λέω ο επόμενος στόχος μου είναι να τραγουδήσω εκεί. Δεν θέτω τέτοιους στόχους. Γι αυτό και νομίζω ότι όταν δεν τα κυνηγάς τα πράγματα στη ζωή και όταν αυτό που υπηρετείς είναι το καλό τραγούδι, η καλή μουσική και έχεις μια αλήθεια σ αυτό που κάνεις νομίζω ότι σου έρχονται και καλά πράγματα. Όπως λένε, κάνε το καλό και θα σου γυρίσει πίσω. Εγώ το πιστεύω αυτό. Αν είσαι θετικός άνθρωπος και κάνεις καλές πράξεις στη ζωή σου νομίζω σου έρχονται καλά πράγματα.
Νομίζω ότι γι αυτό μου έρχονται καλά πράγματα και συμβαίνουν όλα αυτά στη ζωή μου και χαίρομαι γι αυτό.
Είμαι πολύ ευτυχής. Ευχαριστώ.
XanthiNews: Τα σχέδια σας ποια θα είναι τον χειμώνα;
Φωτεινή Δάρρα: Καταρχήν όταν είμαι μέσα σε μια διαδικασία εργασίας δεν μπορώ να σκεφτώ το επόμενο βήμα. Για μένα το επόμενο βήμα είναι η Θεσσαλονίκη αύριο. Το μεθεπόμενο είναι η Κηφισιά, αμέσως μετά είναι η Ζάκυνθος.
Για μένα όταν τελειώνω αυτό πάω στο επόμενο, τελειώνω το επόμενο πάω στο επόμενο. Σίγουρα τον χειμώνα σε κάποιον χώρο θα βρίσκομαι.
Αλλά δεν είμαι από τους ανθρώπους που χαράζουν μια στρατηγική και λένε ότι σε 2 μήνες από τώρα…
Είμαι όπως έρθουν τα πράγματα.
XanthiNews: Μου κάνει φοβερή εντύπωση. Γιατί έχετε κάνει εμφανίσεις σε σκηνές σε όλο τον κόσμο. Δηλαδή αυτά τα κλείσατε τελευταία στιγμή;
Φωτεινή Δάρρα: Με φωνάξανε. Τι να σας πω; Δεν τα επεδίωξα. Δεν τα κυνήγησα. Και είμαι πολύ κακή στο να κυνηγάω. Δεν μπορώ να το κάνω καλά αυτό.
XanthiNews: Είχατε πει ότι η μικρή που τραγουδήσατε μαζί στο τραγούδι για την σειρά Λένη ότι σας έμαθε να το τραγουδήσετε γιατί ήταν πολύ αυθόρμητη.
Φωτεινή Δάρρα: Ναι ήταν πολύ αυθόρμητη. Όταν απευθύνεσαι σε παιδιά τραγουδάς διαφορετικά.
Την ώρα που τραγουδάω σκέφτομαι και αναλύω πράγματα που συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή. Κάποια στιγμή απόψε στη συναυλία κοίταξα ένα κοριτσάκι και τραγουδούσα σε αυτό και του έλεγα: «Όνειρο θα γίνω και θα ρθω να σε κοιμίσω και όσα ονειρευτήκαμε μαζί θα σου θυμίσω». Γιατί το έβλεπα το κακόμοιρο που ήταν νυσταγμένο γιατί είχε περάσει η ώρα και ήταν γλαρωμένο και με κοίταζε πολύ ήρεμο.
Εκείνη την ώρα συνειδητοποίησα ότι εκείνη την ώρα άθελα μου άλλαζα τον τόνο της φωνής μου για να μην την ενοχλήσω, να την νανουρίσω.
Είναι διαφορετικός ο τρόπος που τραγουδάς σε ένα παιδί. Είναι σαν να το νανουρίζεις. Είναι πιο γλυκός ο τρόπος. Και νομίζω ότι θα γινόμασταν όλοι καλύτεροι τραγουδιστές αν σκεφτόμασταν ότι την ώρα που τραγουδάμε ότι απευθυνόμαστε σε παιδιά.

Νάντια Αντ. Νάκου

* Ευχαριστώ το Νίκο Κοσμίδη για τις φωτογραφίες του

Σχετικά Άρθρα