Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Η αθλιότητα έχει ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο. Η συνεχής επίθεση κατά του Ευριπίδη Στυλιανίδη έχει καταντήσει γραφικότητα. -Τους τελευταίους 8 μήνες ο υπουργός όχι μόνο δέχεται χτυπήματα κάτω από τη ζώνη από τους περιφερειακούς νομούς που ότι γίνεται στην Κομοτηνή, νομίζουν ότι ξηλώνεται από την περιοχή τους αλλά και από ντόπιους οι οποίοι προσπαθούν προφανώς για να αλλάξουν την ατζέντα στο πολιτικό παιχνίδι, να αμαυρώσουν την εικόνα του υπουργού με στημένα δήθεν ρεπορτάζ. -Το παιχνίδι τους είναι τόσο καλά οργανωμένο που διοχετεύουν τα στημένα ρεπορτάζ σε αθηναϊκά μέσα παραπληροφόρησης, τα οποία πολιορκούν κάθε κίνηση του υπουργού με αντίμετρα. -Η κατοικία του υπουργού ναι δέχθηκε την επίθεση της φωτιάς στη Δροσιά, με αποτέλεσμα να καεί μια τέντα η οποία βρισκόταν στο μπαλκόνι και να αρπάξουν τα παραθυρόφυλλα. -Η κατοικία αυτή την οποία νοικιάζει ο υπουργός, στεγάζει την πενταμελή οικογένειά του. Δεν διαθέτει ούτε πισίνα, ούτε περιττές πολυτέλειες, παρά μόνο διέθετε ένα πεύκο στην αυλή του, το οποίο όμως κάηκε. -Ούτε υδροφόρες επιστράτευσε, ούτε ζήτησε από την πυροσβεστική να κοιτάξουν το σπίτι του και να αφήσουν τα άλλα να καούν. -Ο ίδιος ναι ήταν εκεί και όπως κάθε κάτοικος προσπαθούσε να προστατεύσει την κατοικία του. Η οικογένειά του ήταν στην Ξυλαγανή, στο υπερπολυτελές εξοχικό του (για να πούμε και κανένα αστείο) το οποίο γνωρίζουν οι πάντες και όχι στην Αθήνα. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. -Όσο για τον Ευριπίδη ο οποίος έπρεπε να είναι στην Αθήνα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση, αναζήτησε μετά την καταστροφή ένα ξενοδοχείο να κοιμηθεί. Ένα ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν οι μισοί βουλευτές εξ επαρχίας. -Αυτή είναι όλη η αλήθεια. Τώρα αν κάποιοι αρέσκονται σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας με πρόθεση να τον πλήξουν ακόμη και σε μια προσωπική στιγμή κατά την οποία κινδύνευσε το ίδιο το σπίτι του, τι να πει κανείς. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.
Ο Χρόνος

Έχουμε τον εξοπλισμό, χρειαζόμαστε ένα σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή
Την αναγκαιότητα να καταστρωθεί ένα καλά μελετημένο σχέδιο, για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, ανέδειξε η χθεσινή εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του έργου που υλοποίησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας, με τον τίτλο: «Πρωτοβουλίες για τη λήψη μέτρων προστασίας των υδατοκαλλιεργειών και των αλιευτικών πόρων του Νομού Καβάλας από έκτακτα περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης». Την αναγκαιότητα να καταστρωθεί ένα καλά μελετημένο σχέδιο, για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, ανέδειξε η χθεσινή εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του έργου που υλοποίησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας, με τον τίτλο: «Πρωτοβουλίες για τη λήψη μέτρων προστασίας των υδατοκαλλιεργειών και των αλιευτικών πόρων του Νομού Καβάλας από έκτακτα περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης». «Πρέπει να οργανωθούμε συνολικά, ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε άμεσα όταν χρειαστεί», τόνισε ο διευθυντής της Kavala Oil, υπεύθυνος για θέματα προστασίας περιβάλλοντος, Κώστας Ιωαννίδης, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση μαζί με εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων.
Καθημερινός τύπος

Την ομόφωνη απόφαση να διεξάγεται οριστικά κάθε Σάββατο η Λαϊκή αγορά της Κομοτηνής έλαβε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ροδόπης κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του την Τρίτη (25/8) παρουσία μικροπωλητών, παραγωγών και εκπρόσωπων παραγωγικών φορέων της περιοχής.
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ροδόπης ύστερα από αίτημα 220 εκ των 340 περίπου μικροπωλητών της Λαϊκής αγοράς Κομοτηνής, οι οποίοι υπέβαλαν και αντίστοιχες υπεύθυνες δηλώσεις, και οι οποίοι ζητούσαν την επαναφορά του παλαιού καθεστώτος, που ίσχυε μέχρι και πριν δύο χρόνια, δλ την μετάθεση της ημέρας διεξαγωγής της Λαϊκής από το Σάββατο την Τρίτη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Σωματείου Μικροπωλητών Ειδών Ένδυσης – Υπόδησης και Υαλικών «Η Ομόνοια» κ. Ιμπίς Χουσαμετίν, το Σάββατο ως ημέρα διεξαγωγής της Λαϊκής δεν ευνοεί καθόλου τους μικροπωλητές καθώς ο τζίρος τους τα τελευταία δύο χρόνια παρουσίασε ιδιαίτερη πτώση. Η εξήγηση που δίνει ο ίδιος είναι στο γεγονός ότι την Τρίτη οι κάτοικοι των χωριών της Ροδόπης που κατεβαίνουν στην πόλη της Κομοτηνής μπορούν να εξυπηρετούνται άνετα τόσο από την Λαϊκή όσο και από τις δημόσιες υπηρεσίες ή τις τράπεζες ταυτόχρονα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει το Σάββατο.
Επίσης, ένας άλλος σημαντικός λόγος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιμπίς Χουσαμετίν είναι και το γεγονός ότι το Σάββατο διεξάγεται και η Λαϊκή αγορά της Ξάνθης με αποτέλεσμα πολλοί Κομοτηναίοι να μην προτιμούν την Λαϊκή της Κομοτηνής ενώ και οι ίδιοι οι μικροπωλητές δεν μπορούν να μετακινηθούν στην Ξάνθη προκειμένου να συμμετάσχουν στην Λαϊκή της καθώς είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στην Κομοτηνή.
Μάλιστα, ο κ. Ιμπίς Χουσαμετίν σε ένταση που δημιουργήθηκε προς στιγμή στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου τόνισε ότι οι μικροπωλητές του Σωματείου που εκπροσωπεί σκέφτονται το ενδεχόμενο να κάνουν αποχή για ένα μήνα.
Φωνή της Ροδόπης

Σχετικά Άρθρα