Γενική

Εκδηλώσεις της ΦΕΞ στις 29 και 30 Αυγούστου

Προβολές ντοκιμαντέρ με θέμα «Στιγμές… στην Ξάνθη » θα γίνει την Πέμπτη 27 Αυγούστου στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και ώρα 11.00 ως 14. 30. Είναι μια σειρά παραγωγών που έχουν πραγματοποιηθεί και έχουν ως στόχο την προβολής της παλιάς πόλη, τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες της περιοχής μας.
Το Σάββατο 29 Αύγουστου θα γίνουν τα εγκαίνια των εκθέσεων των Εργαστηρίων της ΦΕΞ στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και ώρα 12.30.
Στις εκθέσεις παρουσιάζεται το αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων των εργαστηρίων της ΦΕΞ. Στα εργαστήρια συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 450 ενδιαφερόμενοι, ερχόμενοι σε επαφή με το αντικείμενο της αρεσκείας τους.
Την Κυριακή 30 Αύγουστου στο Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθούν γλυκές εκδηλώσεις και παραδοσιακές γεύσεις στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Οι φίλοι της ΦΕΞ μαζί με τους κ.κ. Γεώργιο Τολμίδη- Στέλιο Αρσενίου, ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου «Κάτι Άλλο», θα παρασκευάσουν σιροπιαστά γλυκά ενώ σεφ θα δημιουργούν παραδοσιακές γεύσεις.
Επίσης την Κυριακή 30 Αυγούστου 2009 στο Σπίτι πολιτισμού και ώρα 19.30 η ΦΕΞ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό κέντρο κινουμένων σχεδίων παρουσιάζουν 5 βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων με θέμα το περιβάλλον.
Την ίδια μέρα στο Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ και ώρα 21.00 το θεατρικό και κινηματογραφικό εργαστήρι της ΦΕΞ οργανώνουν μια βραδιά με μουσική και προβολές. Ακόμη ένα Αφιέρωμα στις βραβευμένες ταινίες του Διεθνές πανοράματος ανεξάρτητων δημιουργών film και βίντεο, της Πάτρας. Το κρασί της περιοχής μας είναι ο οδηγός, σ ένα ταξίδι γευστικών και αισθητικών απολαύσεων.

Σχετικά Άρθρα