Γενική

Ανυπόμονος για την πρεμιέρα ο Βόλφγκανγκ Βολφ

«Απομένουν κάποια κομμάτια της τακτικής μας για να συνθέσουμε το παζλ της ομάδας για την πρεμιέρα»

Την πρώτη του συνέντευξη ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Super League παρέθεσε ο Γερμανός προπονητής της SKODA ΞΑΝΘΗ, Βόλφγκανγκ Βολφ, στην αίθουσα τύπου του γηπέδου. Ο Γερμανός τεχνικός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που ξεκινά το νέο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της Ξανθιώτικης ομάδας πριν από την πρεμιέρα.
«Όλο το διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας πραγματοποιήσαμε μία πολύ καλή προετοιμασία και είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο στο οποίο έχουμε φτάσει τόσο από τη δουλειά που κάναμε στη Γερμανία, όσο και εδώ. Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος που επιτέλους θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, αν και εμείς είμαστε αναγκασμένοι να αγωνιστούμε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη ώρα, όπως είναι η προγραμματισμένη (16:45) και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο δεν έχει αλλάξει η ώρα έναρξης. Στο παιχνίδι της πρεμιέρας θα είμαστε έτοιμοι. Απομένουν κάποια κομμάτια της τακτικής μας για να συνθέσουμε το παζλ της ομάδας για την πρεμιέρα. Έχω στο μυαλό μου μία 11άδα και φυσικά στόχος μας είναι η επιτυχία. Θα προτιμούσα όμως να έχω έναν αντίπαλο στην πρεμιέρα ο οποίος θα είχε χρόνια στη Superleague γιατί πάντα είναι επικίνδυνο να αντιμετωπίζεις ομάδα που μόλις έχει ανέβει. Περιμένω ότι η ομάδα των Ιωαννίνων θα κατεβεί με κλειστούς χώρους και θα προσπαθήσει να μας κάνει «ζημιά» στην κόντρα επίθεση. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση τόσο του ΠΑΣ όσο και της ζέστης. Το παιχνίδι φυσικά δεν θα κριθεί στο πρώτο 5λεπτο αλλά και στα 90».
Για το στυλ παιχνιδιού που προτιμά: «Σίγουρα πρωταρχικό στόχο έχει το αποτέλεσμα. Αλλά αν είναι να επιλέξω ανάμεσα στο σκορ νίκης, τότε αυτό θα ήταν το 4- 3 από το 1- 0».
Για την προσαρμοστικότητα των παικτών: «Έχουμε φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο σαν ομάδα, αλλά χρόνο με το χρόνο θα γινόμαστε ακόμη καλύτεροι. Υπάρχουν παίκτες ακόμη που είναι νέοι στην οικογένεια της SKODA ΞΑΝΘΗ όπως για παράδειγμα οι Αλ Σαϊφι και Μορένο Φαμπιανέζι. Περιμένουμε να πάρουν το χρόνο του και να προσαρμοστούν γρήγορα στις απαιτήσεις μας».
Για τα φιλικά: «Δώσαμε πολλά φιλικά στα οποία προσπάθησα να μοιράσω ισάξια το χρόνο σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Δεν μου άρεσαν όμως τα φιλικά που κάναμε με ομάδες της Β Εθνικής γιατί ήταν πολύ δυνατά, σε σημείο μάλιστα να γίνονται και επικίνδυνα».
Για το αν εντυπωσιάστηκε από κάποιους παίκτες: «Υπήρξαν μερικοί παίκτες που σίγουρα με εξέπληξαν θετικά. Ονόματα όμως μην περιμένετε να σας πω. Έχουμε ένα καλό κορμό από έμπειρους παίκτες όπως π.χ. οι Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Γκσπούρνινγκ, δίπλα στους οποίους μπορούμε να «χτίσουμε» κάτι καλό».
Για τους νεαρούς: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχουμε καταφέρει κάτι πολύ καλό όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας. Πετύχαμε να ανεβάσουμε τα στάνταρ αρκετών νεαρών παικτών οι οποίοι πιστεύω ότι μπορούν να μας βοηθήσουν. Είμαι ευχαριστημένος με την δεύτερή μας ομάδα (ΤΕΠ) και τη δουλειά που γίνεται».

Σχετικά Άρθρα