Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

«Δεν έδωσα σε κανέναν «γραμμή», τους είπα ψηφίστε με το χέρι στη καρδιά!», ήταν η επίσημη αντίδραση του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη στους «πανηγυρισμούς» αλλά και στα «δημοσιογραφικά σχόλια», ότι, «τον άδειασαν οι Νομαρχιακοί του σύμβουλοι στο θέμα της ΑΘΩΝΙΚΗΣ τη Δευτέρα το βράδυ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο». Αλήθεια ή ψέματα…με βάση και τις «απειλές» Γκορόγια περί «αχάριστων Νομαρχιακών συμβούλων απέναντί του κλπ», θα φανεί στη πορεία… διότι η ιστορία της ΑΘΩΝΙΚΗΣ δεν έκλεισε ακόμη!!!Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΞΑΝΘΗΣΣχετικά με το θέμα της εγκατάστασης ή μη του Εμπορικού Κέντρου της Αθωνικής Τεχνικής Α.Ε., που συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της 17ης Αυγούστου 2009, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης ζήτησε από τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου να ψηφίσουν ελεύθερα κατά συνείδηση και όχι παραταξιακά.Αυτό διότι πρόκειται για ένα ζήτημα με οικονομικές προεκτάσεις και οποιαδήποτε άλλη στάση θα κινδύνευε να παρεξηγηθεί.Ο Νομάρχης διατύπωσε ευκρινώς την εκτίμηση ότι καλό θα ήταν, αυτήν την χρονική στιγμή, να μην γίνει κανένα εμπορικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και των γειτονικών Νομών.Επίσης διατύπωσε την εκτίμηση και την άποψή του ότι δεν είναι καλό που γίνεται ένα και μόνο τεράστιο εμπορικό κέντρο στην περιοχή του Ιάσμου, δηλαδή εκτός του Νομού μας, το οποίο θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην αγοραστική κίνηση του Νομού, χωρίς να υπάρχει αντίβαρο, έστω και μικρότερης κλίμακας.Συνέχισε λέγοντας ότι η απόφαση που λαμβάνεται με την κατά συνείδηση ψήφο του καθένα θα έχει μεταπτώσεις στο σύνολο της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης.Τα συνολικά συμφέροντα της κοινωνίας μας έχουν προτεραιότητα έναντι όλων.
Μαχητής

Ο κύριος Γκορόγιας βρέθηκε πάντως μετά το αποτέλεσμα της Δευτέρας στο «μάτι» του «κυκλώνα» και πάλι και πολλοί τον κατηγορούν ότι «εξ’ αιτίας του έχασε η ΑΘΩΝΙΚΗ και δεν πέρασε το θέμα της…», ενώ ακόμη και εμένα που είμαι φίλος του, με προβλημάτισαν οι απειλές του και το να τηλεφωνεί δεξιά κι αριστερά σε Νομαρχιακούς συμβούλους εκφράζοντας την «οργή» του γιατί δεν ψήφισαν υπέρ της ΑΘΩΝΙΚΗΣ! Προσωπικά δεν περίμενα τέτοιο «ξέσπασμα» από τον φίλο μου τον Γιάννη…Με εξέπληξε!!!
Αδέσμευτη

Ακούω τακτικά από τα δελτία ειδήσεων για «εικονικές αερομαχίες» που γίνονται στους αιθέρες, πάνω από το Αιγαίο, μεταξύ ελληνικών και τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών και φαντάζομαι σαν ένα παιχνίδι σε υπολογιστή μια τέτοια διαδικασία. Ο ένας πιλότος «κλειδώνει» τον αντίπαλό του στο «κλείστρο» του και στην συνέχεια απλά… πατάει το κόκκινο κουμπί! Κατά πόσο όμως είναι έτσι τα πράγματα όταν πρόκειται για αληθινές αερομαχίες άσχετα αν η διαδικασία που ακολουθείται είναι «εικονική»…
Θράκη

Με βασικό στήριγμά της το έμπειρο προσωπικό αλλά και την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει στην διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων, πορεύεται πλέον η Στέγη Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης στον δρόμο της διοργάνωσης στην πόλη μας του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ.
Ουσιαστικά θα μπορούσε πολύ εύκολα κανείς να χαρακτηρίσει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα οργανωτικά ζητήματα του Φεστιβάλ ως «ηρεμία μετά την καταιγίδα», που προκλήθηκε τόσο από την επιλογή του επικεφαλής της Στέγης, κ. Τάσου Θεοδωρίδη, να προτείνει ως καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ τον κ. Νίκο Μουρατίδη, όσο και από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή αυτή, εντός και εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης. Για όλον αυτό τον θόρυβο που προκλήθηκε, η άποψη του κ. Θεοδωρίδη συνοψίζεται στο ότι «προσωπικά ήξερα ότι η επιλογή αυτή θα προκαλούσε τις αντιδράσεις που προκάλεσε, όμως γνωρίζω τόσο τον άνθρωπο Νίκο Μουρατίδη, όσο και το τι θα μπορούσε να προσφέρει στον θεσμό του φεστιβάλ και γι’ αυτό τον πρότεινα να ηγηθεί του φεστιβάλ. Βεβαίως ο καθένας μπορεί να έχει τις προσωπικές του απόψεις, κάτι που ήταν και η πηγή των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, κατά τη γνώμη μου. Πάντως θα πρέπει να πω ότι τελικός στόχος της σημερινής ηγεσίας της Στέγης δεν είναι άλλος παρά να μπορέσει, μέσα από προσπάθειες και ενέργειες, να μπορέσει να βελτιώσει το έργο των προκατόχων της και όχι να το υπονομεύσει. Αυτός ήταν και ο βασικός στόχος πίσω από κάθε ενέργεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Εμπρός

Σχετικά Άρθρα