Γενική

Άδικη επίθεση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης στον Ξανθιώτη Βουλευτή Αλέκο Κοντό

Δεν ρώτησαν όμως τους υπαλλήλους της ΣΕΒΑΘ αν θέλανε να γίνουν σερβιτόροι

Ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει άδικη και δριμεία επίθεση κατά του Ξανθιώτη πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης χθες το μεσημέρι. Αφορμή για την επίθεση αυτή αποτέλεσε η δήλωση του κ. Κοντού σε ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με την εξεύρεση επενδυτών για την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου της ΣΕΒΑΘ. Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει την πρότασή του, με την οποία μιλούσε για την μετατροπή του εργοστασίου σε σταθμό ταξιδιωτών και για εργαζόμενους «σερβιτόρους» την ώρα που ο Κοντός κατόρθωσε να τους κάνει όλους Δημοσίους υπαλλήλους!!!
«Ακούσαμε προχθές σε έκτακτη πρωινή πολιτική εκπομπή τον πρώην υπουργό Αλέξανδρο Κοντό να επιχαίρει ότι ανευρέθησαν επενδυτές που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση του οικοπέδου της ΣΕΒΑΘ στον ανατολικό κόμβο της Εγνατίας Οδού. Καταρχήν να σημειώσουμε ότι δεκάδες ενδιαφερόμενοι επενδυτές υπάρχουν για το συγκεκριμένο «φιλέτο»», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:
«Μπορούμε να του βρούμε και εμείς όσους θέλει ο κύριος Κοντός. Δεύτερον καλά θα κάνει ο κύριος Κοντός να στρατευτεί για να εξασφαλίσει και να προστατεύσει την περιουσία του λαού της Ξάνθης και των δημοτών της Βιστωνίδας ειδικότερα, όπως έχουμε ήδη ζητήσει δημόσια από την 23- 6- 2007, τότε που ο κύριος Κοντός και ο κύριος Μωραίτης κατηγορούσαν το ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου σε σύσκεψη «για το μέλλον» της ΣΕΒΑΘ, ότι «δεν ενδιαφέρεται για τους αγρότες άλλα θέλει να κάνει real estate».
Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμιά τέτοια διάθεση. Βλέπαμε όμως το πως αντιλαμβανόταν το «μέλλον» ο κύριος Κοντός και η Ν.Δ.. Και γι αυτό προσπαθούσαμε από τότε να σώσουμε ό,τι μπορούσαμε από την περιουσία του Ξανθιώτικου λαού. Υπενθυμίζουμε την τότε δημόσια κατατεθείσα πρότασή μας και την επαναφέρουμε. Λέγαμε τότε:
«Ειδικότερα και στον βαθμό που η περαιτέρω λειτουργία του εργοστασίου και της επιχείρησης καταστεί αδύνατη, για τη μετατροπή της λειτουργίας προτείνουμε τα παρακάτω:
α) Με πολιτική απόφαση να αρθούν όλα τα υφιστάμενα βάρη της Αγροτικής Τράπεζας από το ακίνητο της εταιρείας στον ανατολικό κόμβο της Εγνατίας Οδού.
β) Το ακίνητο αυτό λόγω της μοναδικότητας της θέσης του επί του κόμβου να μεταβιβαστεί σε Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία μέτοχοι θα είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η ΤΕΔΚ Ξάνθης και ο Δήμος Βιστωνίδας. Ας μην ξεχνούμε ότι το ακίνητο αυτό είναι περιουσία του ξανθιώτικου λαού που παραχωρήθηκε για τη λειτουργία της ΣΕΒΑΘ και όχι για φιλέτο εκμετάλλευσης της ΑΤΕ.
γ) Η νέα εταιρεία να διαπραγματευτεί με ιδιώτη για την κατασκευή επ αυτού σύγχρονου σταθμού ταξιδιωτών με Motel, super market, πολυχώρους ξεκούρασης και διασκέδασης, εμπορικής αγοράς, σταθμού στάθμευσης μεγάλων οχημάτων κλπ.. Να παραχωρηθεί η εκμετάλλευση του χώρου αυτού για συγκεκριμένο χρονική διάστημα στον ιδιώτη (Πχ 10 χρόνια) και στη συνέχεια η εκμετάλλευση να περιέλθει στην διάδοχη της ΣΕΒΑΘ εταιρεία.
δ) Ο ιδιώτης θα δεσμευθεί ότι θα προσλάβει άμεσα, από το στάδιο κατασκευής ακόμη, όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, τους οποίους και θα απασχολήσει μέχρι την επάνοδο της εκμετάλλευσης στην διάδοχη της ΣΕΒΑΘ εταιρεία, στην οποία και στη συνέχεια θα συνεχίσουν να παρέχουν την εργασία τους».
Υπάρχει αντίλογος στην πρόταση αυτή; Εμείς δεν τον ακούσαμε ακόμη. Αν υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει ότι η πρόταση αυτή δεν διασφαλίζει τον δημόσιο πλούτο και το δημόσιο συμφέρον ας βγει να το πει.
Μέχρι τότε εμείς προειδοποιούμε : Η ΞΑΝΘΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ.
Να ονομάσει ο κύριος Κοντός σε ποιους επενδυτές αναφέρεται και να θέσει δημόσια τους όρους που προτείνει. Αλλιώς δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία» καταλήγει η ανακοίνωση.
Βέβαια η ΝΕ ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρει αν ρωτηθήκαν οι εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ αν θέλουν να γίνουν «σερβιτόροι». Γιατί σήμερα μετά από την καταλυτική παρέμβαση του Αλέκου Κοντού, ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι σε ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ έγιναν επαναλαμβάνω ΟΛΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι στους Δήμους και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σχετικά Άρθρα