Γενική

Η πρώτη γυναίκα δ/ντρια της ΔΕΗ στην Ελλάδα

Διευθύντρια της ΔΕΗ στο Νομό Έβρου η Ξανθιώτισσα Γεωργία Ανδρέου

Από τον περασμένο Ιούνιου η ΔΕΗ της Αλεξανδρούπολης και ολόκληρου του Νομού Έβρου, έχει γυναίκα Δ/ντρια και μάλιστα γνήσια Ξανθιώτισσα. Πρόκειται για την κυρία Γεωργία Ανδρέου, η οποία ύστερα από χρόνια σκληρής δουλειάς, αναγνωρίστηκε η αξία της, με αποτέλεσμα να αναλάβει υψηλή θέση μέσα στην εταιρεία. Όπως μας λέει η ίδια, η τιμή που της έγινε από τη ΔΕΗ ήταν πολύ μεγάλη, αφού της ανέθεσε τη θέση της Δ/ντριας σε ένα νομό πολύ μεγάλο, με αυξημένα καθήκοντα και πολλές υποχρεώσεις. Η ανάληψη των καθηκόντων της κ. Ανδρέου, πραγματοποιήθηκε ύστερα από την προκύρηξη της θέσης και ύστερα από σχολαστικό έλεγχο του βιογραφικού της.
«Το γεγονός ότι είμαι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα, με φορτώνει την ευθύνη να αποδείξω ότι οι γυναίκες ανταπεξέρχονται στις ευθύνες»
Η τιμητική κατά τα άλλα αυτή θέση της κ. Ανδρέου, τη «γεμίζει» και με ευθύνες, στις οποίες πρέπει να ανταπεξέλθει. Ο Νομός Έβρου είναι σε έκταση από τους μεγαλύτερους της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι έχει και πολλές ευθύνες. Η κ. Ανδρέου πάντως δηλώνει έτοιμη για τα νέα της καθήκοντα και λέει: «Για μένα, το γεγονός ότι είμαι η πρώτη διευθύντρια σε όλη την Ελλάδα, με «φορτώνει» με μία ευθύνη. Πρέπει να αποδείξω ότι οι γυναίκες μπορούν να κατέχουν υψηλές θέσεις. Όσο και να λέμε ότι υπάρχει ισότητα, στην πράξη ξέρουμε ότι αυτό δε συμβαίνει και είναι πολύ λίγες οι θέσεις που εμπιστεύονται σε γυναίκες».
Η κ. Ανδρέου δηλώνει ότι έβαλε ένα στοίχημα με τον εαυτό της, το οποίο πρέπει να νικήσει, τόσο για την ίδια, όσο και για όλες τις γυναίκες.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα