Γενική

Σ. Τσιακίρογλου: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τα εμπορικά κέντρα»

Εμπορικά κέντρα: «Πολυχώροι με δεκάδες δυνατότητες» και στην Ξάνθη

Την μεγάλη ανατροπή στο χώρο του λιανεμπορίου, αλλά και του real estate, φέρνει και στην Ελλάδα η λειτουργία εμπορικών κέντρων- μαμούθ. Χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα κλειστών χώρων με μεικτές χρήσεις ψυχαγωγίας και εμπορίου, με κορυφαία ονόματα του κλάδου και με concept ιδιαιτέρως δελεαστικό στους καταναλωτές, αποτελούν τη νέα τάξη πραγμάτων, η οποία γιγαντώνεται συνέχεια και στη χώρα μας. Η νέα αυτή μόδα των πολυχώρων, έφτασε και στην Ξάνθη, η οποία προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στους διάφορους φορείς. Μπορεί λόγω κρίσης, αλλά και γραφειοκρατικών προσκομμάτων, αρκετά εμπορικά κέντρα να μένουν προς στιγμήν στα χαρτιά, δεν παύουν όμως να προσελκύουν το ενδιαφέρον των μεγάλων ομίλων ανάπτυξης ακινήτων. Η «XN» μίλησε με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης Σωτήρη Τσιακίρογλου, ο οποίος ανέφερε: «Εμείς σαν επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι του Νομού Ξάνθης, δεν έχουμε ξενοφοβία, δηλαδή δε φοβόμαστε αυτούς που έρχονται να επιχειρήσουν στο νομό μας. Δεν έχουμε πρόβλημα με την τάση της εποχής, που είναι η δημιουργία των πολυχώρων. Κάποιοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ οι επιχειρηματίες ευελπιστούν στην αύξηση του τζίρου μέσα σε αυτούς τους πολυχώρους».
Πρόεδρος ΟΕΒΕ: «Λέμε ναι στα εμπορικά κέντρα, αλλά…»
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων αναφέρθηκε στους αρμόδιους φορείς της πόλης, οι οποίοι έχουν πράξει πολύ λίγα, σε αυτά που έπρεπε να έχουν πράξει, για την αναβάθμιση, την ανάπτυξη και για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς σε όλη την πόλη και όχι μόνο στον εμπορικό ιστό αυτής, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
«Όταν ξεκίνησε η ένωση των δύο πλατειών, εμείς δεν ερωτηθήκαμε, πράγμα το οποίο όφειλε να πράξει η δημοτική αρχή. Εμείς παρουσιάσαμε τις θέσεις μας και ζητήσαμε τη δημιουργία ενός υπόγειου παρκινγκ μπροστά στο διοικητήριο, καθώς και τη δημιουργία ενός παρκινγκ στο παζάρι, για να εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι, ενώ θα εξέλειπε και το φαινόμενο των άναρχα παρκαρισμένων οχημάτων».
Σύμφωνα με τον κ. Τσιακίρογλου, οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ αποδεκτές και το μόνο που επιτεύχθηκε ήταν το άνοιγμα του παρκινγκ μπροστά στο ΙΚΑ.
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, δήλωσε πως αν γινόταν όλα αυτά, τότε μπορούσε να πεζοδρομηθεί το κέντρο της πόλης και να λειτουργούσε σαν ένα πολυκατάστημα όλο το κέντρο της Ξάνθης, ενώ συγχρόνως σαν Ομοσπονδία θα ήταν θετικοί στην έλευση των εμπορικών κέντρων αυτών.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα