Γενική

«Περιγραφή αναπτυξιακού στόχου με τόλμη»

Επιστολή παρέμβαση Ν. Λεοντή για την ανάπτυξη του Ν. Ξάνθης

Επιστολή παρέμβαση για την ανάπτυξη του Ν. Ξάνθης απέστειλε στον τύπο ο κ. Νίκος Λεοντής. Σε αυτήν αναφέρει:
«Ζούμε σε μία εποχή μεγάλων οικονομικών αναδιατάξεων όπου μεσούσης της οικονομικής κρίσεως πολλοί επιχειρούν να ισχυροποιήσουν την θέση τους με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα αυτής της δύσκολης περιόδου.
Στην Ξάνθη εδώ και καιρό εξελίσσεται η συζήτηση για την εγκατάσταση εμπορικών κέντρων και για τις επιπτώσεις τους στην τοπική οικονομία.
Οι προσεγγίσεις είναι φυσικό να διαφέρουν εκφράζοντας αντιτιθέμενα συμφέροντα, ιδεολογικές προκαταλήψεις ή απλώς άγνοια.
Εκκινώντας από την καταγγελία του καπιταλισμού και τις ιδεοληψίες της αριστεράς μετακινούμαστε στο άλλο άκρο όπου με αφελές θράσος ανίδεοι με την αυταπάτη της επάρκειας που διαθέτουν, εμφανίζουν την εικασία ως βεβαιότητα, το φληνάφημα ως επιχείρημα και την πλάνη ως απόλυτη αλήθεια.
Σε ένα κόσμο που αλλάζει με ρυθμούς που εμείς δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε ζητούν να ορθώσουμε τείχη ομφαλοσκοπήσεως. Να αγωνιστούμε για την κοντόφθαλμη μέριμνα του σημερινού που δεν μας ικανοποιεί σε βάρους του αυριανού που θα πρέπει να έχει μορφή ωφέλιμη για τον τόπο και τον Ξανθιώτη επαγγελματία.
Στην Ξάνθη του μέλλοντος των 100.000 κατοίκων της συμμετρικής γεωγραφικής θέσης Περιφέρειας ΑΜΘ, στην Ξάνθη του φυσικού πλούτου και της ποιότητας, στην Ξάνθη της εσωστρέφειας και του κοσμοπολιτισμού φωνές που ανατροφοδοτούν τα φοβικά σύνδρομα των Ξανθιωτών στο όνομα μιας κουτοπόνηρης και ιδιοτελούς αντίληψης περί πολιτικής καλύτερα να σιωπήσουν.
Οι ηγήτορες του τόπου οφείλουν να περιγράψουν τον αναπτυξιακό στόχο της περιοχής με τόλμη. Να παραβλέψουν συντεχνιακές δολιότητες. Να μην αναλωθούν σε ανειλικρινείς διαλόγους σε επιτροπές που οι ίδιοι συγκροτούν αλλά ελάχιστη κοινωνική νομιμοποίηση διαθέτουν».

Σχετικά Άρθρα