Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Πολύς λόγος τελευταία για ενδεχόμενη άφιξη του Σουφλιά στην Ξάνθη. Μάλιστα λέγεται ότι ο «σαρακατσάνος» αποφάσισε να κάνει την επίσκεψη αυτή σε «αβάντα» του Αλέκου Κοντού. Γιατί όμως να χρειάζεται αβάντες ο Αλέκος; Μάλιστα, κάποιες «κακές γλώσσες» λένε, ότι το περιβάλλον του Κοντού «οικειοποιείται» ενδεχόμενες επισκέψεις πρωτοκλασάτων στην περιοχή μας, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει σχετική επαφή μαζί τους! Δηλαδή, είναι δυνατόν ένας τοπικός πολιτικός να προφασίζεται συναντήσεις με υπουργικά στελέχη οι οποίες δεν έγιναν ποτέ; Μήπως θα πρέπει να ζητάμε και… φωτογραφικό υλικό από αυτές τις συναντήσεις για να πειστούμε; Μήπως δηλαδή ισχύει και σ’ αυτή την περίπτωση το «ότι δηλώσεις είσαι»;
Θράκη

Για μία ακόμη φορά η προχειρότητα και η λανθασμένη εκτίμηση φαίνεται να αναγκάζει τον Δήμο Ξάνθης να υπαναχωρήσει σε ένα θέμα που λίγο έως πολύ το θεωρούσε «τελειωμένο», ενώ δημιουργείται «από το πουθενά» και ένα νέο πρόβλημα που ζητά λύση.
Ο λόγος για την μετακίνηση που πρέπει να γίνει στις δύο πιάτσες ταξί της πόλης μας, η μία απέναντι από το κτήριο του Ο.Τ.Ε. και η άλλη επί της οδού Ηρώων, οι οποίες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον από τους επαγγελματίες οδηγούς, λόγω της ενοποίησης των δύο Πλατειών, Κεντρικής και Διοικητηρίου.
Ο αρχικός σχεδιασμός του Δήμου Ξάνθης, όπως μας τον έθεσε ο πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, κ. Τριμίντζιος Σταμούλης, προέβλεπε «δύο πιάτσες, η μία έξω από το ξενοδοχείο «Ελισσώ» και η δεύτερη επί της 28ης Οκτωβρίου, μπροστά στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για μία πιάτσα μεταξύ Στέγης Πολιτισμού και Δημοτικής Αγοράς, απέναντι από τις στάσεις των αστικών λεωφορείων. Βέβαια υπάρχει και αίτημα του Σωματείου των ιδιοκτητών για τοποθέτηση ενός μικρού αριθμού, τεσσάρων με πέντε ταξί, απέναντι από τον Ο.Τ.Ε., το οποίο όμως είναι υπό συζήτηση ακόμη».
Εμπρός

Μπά….»Ξύπνησε» ξαφνικά και το ΕΒΕ Ξάνθης; -Που μέχρι σήμερα ίσως επειδή «βολεύει» τα συμφέροντα του Προέδρου Παναγιώτη Ανδρικόπουλου στο Elisso η περίφημη «ενοποίηση των πλατειών», σιωπούσε;…-Γιατί είδαμε ξαφνικά τον προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο Στέλιο Μωραϊτη, να είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ναι μεν για το νέο Εμπορικό Κέντρο της ΑΘΩΝΙΚΗΣ στο πρώην Δέρας… Αλλά παράλληλα ως ΦΟΡΕΑΣ πλέον να ενώνει την φωνή του με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και να ζητάει επειγόντως πάρκινγκ στην….Διοικητηρίου, γιατί φεύγουν πλέον οι…πελάτες κι αν μάθουν κάπου καλά, δεν ξαναγυρνάνε!!! Μόνο που είναι ήδη αργά…. Διότι τα ΤΣΙΜΕΝΤΑ ήδη μας «πλάκωσαν», ο Δήμαρχος με τίποτα δεν κάνει…πίσω προφανώς γιατί έχει αναλάβει «δεσμεύσεις» για το συγκεκριμένο έργο, -εκτός αν χάσει τις εκλογές- και τα Εμπορικά Κέντρα θέλει δεν θέλει το Επιμελητήριο είναι πλέον γεγονός και στη περιοχή μας. Θυμηθείτε ότι σε λίγο στη κεντρική αγορά, θα αφθονούν μόνο οι ταβέρνες και τα καφέ στυλ «Πύρρου»…όπως ήδη γίνεται στον πεζόδρομο της Δαγκλή και στο νέο Εμπορικό κέντρο…Με κοινή ευθύνη, Δημάρχου, Ομοσπονδίας και Εμπορικού συλλόγου.
Μαχητής

Δεν θα ρωτήσω βέβαια τι θα γίνει με το θέμα της πιάτσας γιατί πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποια λύση, δηλαδή θα ακολουθηθεί έστω και κατόπιν εορτής ο σωστός δρόμος που απαιτεί ο νόμος. Και αφού υπάρξει μια ΣΩΣΤΗ μελέτη, διότι απέναντι υπάρχουν και κόμβοι που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία… Στο θέμα όμως αυτό, η Νομαρχία Ξάνθης και ο Νομάρχης είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν τα νόμιμα και τα σωστά….με γνώμονα όμως πρώτα την εξυπηρέτηση του πολίτη και του κυκλοφοριακού στη πόλη. Κι όχι να….ρουσφετολογήσει και αυτός για να «ικανοποιήσει»τους λίγους…
Αδέσμευτη

Με επιστολή που απέστειλε πρόσφατα προς το σύνολο της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Νομού Ξάνθης (την οποία επισυνάπτω), περιγράφει τη ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στην περιοχή της Θράκης, εξαιτίας της διαχρονικής αβελτηρίας της ελληνικής Πολιτείας και της εντεινόμενης αποθράσυνσης του τουρκικού κράτους και όσων λειτουργούν ως “πέμπτη φάλαγγα” της Τουρκίας στο εσωτερικό της χώρας μας.
Αγώνας

Σχετικά Άρθρα