Γενική

Ανανέωση συνεργασίας με τις γείτονες περιφέρειες

Στη Βουλγαρία βρέθηκε ο Υπερνομάρχης Κ. Τάτσης στα πλαίσια του προγράμματος «Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα- Βουλγαρία 2007- 2013»

Αποστολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης με επικεφαλής τον Υπερνομάρχη κο Κων/νο Τάτση επισκέφθηκε τις Περιφέρειες Blagoevgrad και Smolyan της Βουλγαρίας τις προηγούμενες ημέρες στα πλαίσια του Προγράμματος «Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα- Βουλγαρία 2007- 2013».
Το Πρόγραμμα «Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα- Βουλγαρία 2007- 2013» πρόκειται να ανοίξει τον ερχόμενο Οκτώβριο, δημιουργώντας νέες προκλήσεις και ανοίγοντας νέες ευκαιρίες διασυνοριακής συνεργασίας στη νέα διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σκοπός της επίσκεψης της αποστολής ήταν καταρχήν η ανανέωση της συνεργασίας της Υπερνομαρχίας Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης με τις δύο αυτές γείτονες περιφέρειες της Βουλγαρίας, μία συνεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια και αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο των δράσεών της στα πλαίσια της διασυνοριακής συνεργασίας.
Στις πρώτες αυτές συναντήσεις με τους φορείς των δύο Βουλγαρικών Περιφερειών (Δήμαρχους, Νομάρχες, Επιμελητήρια, Πανεπιστήμια, Τουριστικούς φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κλπ) συζητήθηκαν οι τομείς στους οποίους πρέπει να αναφέρονται οι νέες προτάσεις, «προτάσεις που θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές, με ανταποδοτικότητα στους τοπικούς πληθυσμούς και με συνέχεια έργων εκατέρωθεν των συνόρων», όπως τόνισε ο Υπενομάρχης κος Κων/νος Τάτσης.
Οι τομείς στους οποίους εστιάστηκε τελικά η συζήτηση αφορούν στο Περιβάλλον, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, την Υγεία, την Ανταγωνιστικότητα, τους Ανθρώπινους Πόρους και η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπου η Υπερνομαρχία με τους ενδιαφερόμενους Βούλγαρους εταίρους θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις προκειμένου να υποβληθούν αμέσως μόλις ανοίξουν οι προσκλήσεις του Προγράμματος «Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα- Βουλγαρία 2007- 2013».

Σχετικά Άρθρα