Γενική

Μεγάλο πρόβλημα στο τμήμα εκδόσεως διαβατηρίων Ξάνθης

Ανάγκη για περισσότερο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή

Και όταν λέμε μεγάλο, εννοούμε τεράστιο. Ο ταξίαρχος αστυνομικός διευθυντής της Ξάνθης θα πρέπει να δει άμεσα το θέμα. Οι αστυνομικοί που το στελεχώνουν, δίνουν τον εαυτό τους άλλα αυτό δεν φτάνει!!! Η ζήτηση για έκδοση διαβατηρίων από τους συμπολίτες μας είναι τεράστια αυτήν την εποχή και οι 3 εναπομείναντες αστυνομικοί στο αρμόδιο γραφείο δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν τους πάνω από 50 ενδιαφερόμενους που συνωστίζονται στους διαδρόμους της Αστυνομικού Μεγάρου Ξάνθης.
Από τους 6 συνολικά υπαλλήλους που ξεκίνησαν την υπηρεσία τους στο τμήμα έκδοσης διαβατηρίων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης το 2006 σήμερα υπηρετούν μόνο τρεις. Οι υπόλοιποι αποσπαστήκαν γιατί πιθανότατα θεωρήθηκε ότι δεν χρειαζόταν στο τμήμα.
Χθες το πρωί βρεθήκαμε στο γραφείο έκδοσης διαβατηρίων και διαπιστώσαμε την απαράδεκτη κατάσταση ειδικά στην Ελλάδα του 2009. 30- 40 συμπολίτες μας συνωστιζόταν στην ουρά στον διάδρομο, έξω από το γραφείο με αφόρητη ζέστη, να περιμένουν την σειρά τους για να εξυπηρετηθούν. Καρέκλες υπήρχαν μόνο καμιά δεκαριά, ενώ για κλιματισμό ούτε κουβέντα. Φυσικά εκτός από αυτούς που περίμεναν πέρασαν και άλλοι περίπου 20 οι οποίοι όταν έβλεπαν την τεράστια ουρά, αποχωρούσαν απογοητευμένοι, βρίζοντας, από τον δήμαρχο μέχρι και τον Καραμανλή. Αν θέλετε να ζήσετε μια περιπέτεια πριν τις καλοκαιρινές σας διακοπές, πραγματικά θα πρέπει να επιχειρήσετε να εκδώσετε διαβατήριο στην Ξάνθη.
Η απαίτηση των συνδημοτών μας, που ταλαιπωρούνται καθημερινά στους διαδρόμους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, είναι να στελεχωθεί με περισσότερα άτομα το γραφείο διαβατηρίων και με τουλάχιστον ένα ακόμη ηλεκτρονικό υπολογιστή για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. (Φυσικά χρειάζεται και ένας ανθρώπινος χώρος αναμονής με κλιματισμό γιατί μιλάμε για γυναίκες, μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένους που σήμερα ξεροσταλιάζουν επί ώρες σε έναν διάδρομο).

Σχετικά Άρθρα