Γενική

Η Υφ. Απασχόλησης Σ. Καλαντζάκου στην Ξάνθη

Παρουσίαση προγραμμάτων ΡΟΜ- Συνάντηση εργασίας στο Εργατικό Κέντρο- Παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων

Η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Καλαντζάκου παρουσίασε χθες στην Ξάνθη μαζί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Γιώργο Βερναδάκη στις 08:30 μ.μ. στο μοτέλ «Νατάσσα» δυο νέα προγράμματα που υλοποιούνται από τον ΟΑΕΔ για τους Ρομ με στόχο την επαγγελματική τους ενεργοποίηση.
Η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Καλαντζάκου επισημαίνει τα εξής: «Η υλοποίηση ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Τσιγγάνων αποτελεί προτεραιότητα της Ελληνικής Πολιτείας. Προχωρούμε με στοχευμένες παρεμβάσεις για την ένταξη των Ελλήνων Τσιγγάνων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την περίοδο 2007- 2013 και δράσεων του ΟΑΕΔ.
Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία έχει ιδιαίτερη σημασία οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να μην μείνουν έξω από την αγορά εργασίας. Από τις 250 επιχορηγούμενες θέσεις νια το νομό Ξάνθης, οι 100 θα διατεθούν σε άτομα που δραστηριοποιούνται ήδη ως επιτηδευματίες, προκειμένου να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και να βελτιωθούν οι επιδόσεις της.
Η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση που απευθύνεται σε 300 Ρομ ακόμα θα συμβάλει επίσης στην ενίσχυση των προσόντων και δεξιοτήτων των δικαιούχων και άρα και στην ένταξη τους με αξιώσεις στην αγορά εργασίας».
Νωρίτερα η κα Καλαντζάκου συνοδευόμενη από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Γιώργο Βερναδάκη και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ, κ. Θεόδωρο Ματάλα είχε συνάντηση εργασίας στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 06:00 μ.μ.
Επιπλέον η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Καλαντζάκου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του πολιτιστικού οδοιπορικού «Οι δρόμοι της Ελιάς 2009» στις 08:00 μ.μ, της ίδιας ημέρας στο πάρκο της πόλης.

Σχετικά Άρθρα