Γενική

«Είναι επόμενο να γεμίζουν οι κάδοι σκουπίδια, αλλά καθαρίζονται πολύ συχνά»

Ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την καθαριότητα Κ. Γιατζόγλου, απαντά στα παράπονα πολιτών, τα οποία αφορούν στα σκουπίδια

Αρκετά είναι τα παράπονα κατοίκων της Ξάνθης το τελευταίο διάστημα, τα οποία έχουν να κάνουν με την εικόνα, που παρουσιάζουν οι κάδοι απορριμμάτων της πόλης, οι οποίοι κάποιες φορές είναι ασφυκτικά γεμάτοι, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν στην κυριολεξία έξω από τους κάδους.
Η εφημερίδα «XANTHINEWS», αφουγκραζόμενη τα παράπονα των πολιτών, μίλησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης Κώστα Γιατζόγλου, ο οποίος ανέφερε γιατί συμβαίνει αυτό το φαινόμενο.
Κωνσταντίνος Γιατζόγλου: «Δε δικαιολογούνται αυτά τα παράπονα των κατοίκων»
Τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ξάνθης, εργάζονται πυρετωδώς, για να κρατηθεί η πόλη καθαρή, αφού τα βλέπουμε στους δρόμους της Ξάνθης 2 ή ακόμη και 3 φορές την ημέρα και οι εργάτες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για τη συγκομιδή τους.
«Οι κάδοι της πόλης, αδειάζονται μέρα παρά μέρα έως 3 φορές την ημέρα. Ως εκ τούτου δε δικαιολογούνται τα τόσα παράπονα των κατοίκων. Εγώ γυρνάω όλοι την πόλη, για να δω ιδίοις όμμασι τη δουλειά που γίνεται», ανέφερε ο κ. Γιατζόγλου τονίζοντας συγχρόνως και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες- όπως χαρακτηριστικά είπε- που καταβάλλονται από το προσωπικό, για να διατηρηθεί η Ξάνθη καθαρή, συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί την προσφορά και την εργασία αυτών των ανθρώπων.
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: «Η υπηρεσία κάνει τα αδύνατα δυνατά»
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας αναφέρθηκε και στις παραλήψεις, οι οποίες σημειώνονται από την υπηρεσία, λέγοντας πως κάποιες φορές συμβαίνει και αυτό, αλλά στάθηκε και στο γεγονός των άδειων κάδων μέσα και γύρω από αυτούς το μέρος να βρίθει σκουπιδιών.
«Τις Κυριακές ή τις Δευτέρες, μερικές φορές υπάρχουν σκουπίδια στους κάδους, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το Σαββατοκύριακο η υπηρεσία υπολειτουργεί», είπε ο κ. Γιατζόγλου, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και μια σύγκριση για το τι συμβαίνει σε άλλες πόλεις, λέγοντας πως η Ξάνθη είναι από τις καθαρότερες πόλεις, που έχει επισκεφθεί.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα