Γενική

Δικαιώθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης και έπεται συνέχεια

Ο πεζόδρομος της Δαγκλή ανέβασε κατακόρυφα την δουλειά σε όλα τα μαγαζιά- Θα καμφθούν και οι αντιρρήσεις για την ενοποίηση των πλατειών

Δεν πάνε να λένε οι άσχετοι ότι με την πλατεία θα έχουμε πρόβλημα στην πόλη μας. Προφανώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή δεν έχουν πάει στο εξωτερικό, ή δεν κυκλοφορούν ούτε μέσα στην πόλη μας.
Το μεγαλύτερο πρόσφατο παράδειγμα εκτός από τον πεζόδρομο της Εθνικής είναι ο πεζόδρομος της Δαγκλή. Από την μέρα που έκλεισε ο δρόμος και δημιουργήθηκε από τον Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη αυτή η όαση για τους πεζούς, οι καταστηματάρχες τρίβουν τα χέρια τους και τα μουστάκια τους.
Ο πεζόδρομος έφερε εκατοντάδες κόσμου στο σημείο που θα πιουν τον καφέ τους, θα αγοράσουν την εφημερίδα τους, θα χαζέψουν τις βιτρίνες θα αγοράσουν μια τυρόπιτα και γενικά θα απολαύσουν την βόλτα τους για πολύ ώρα.
Ο πεζόδρομος έφερε την ραγδαία ανάπτυξη στην περιοχή και εκτόξευσε την αξία της περιουσίας όσων είχαν στην Δαγκλή καταστήματα ή γραφεία. Αυτά βέβαια δεν είναι μόνο δική μας παρατήρηση άλλα προκύπτουν από τα καθημερινά ρεπορτάζ της εφημερίδας μας που γίνονται ρωτώντας τόσο στους επαγγελματίες της περιοχής όσο και τους καταναλωτές. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ από την πεζοδρόμηση της Δαγκλή. Όμως όταν ο Στυλιανίδης ξεκίνησε να κάνει αυτό το έργο οι θερμοκέφαλοι και πάλι αντιδρούσαν.
Όπως κάνουν σήμερα με την κεντρική μας πλατεία και την ενοποίηση. Πιστέψτε το, έχω δει τα σχέδια και μια πρόχειρη μακέτα, αλλά μιλώ καθημερινά και με τον εργοδηγό του έργου, η πλατεία μας θα είναι στολίδι για την πόλη και δεν θα χορταίνουμε να την απολαμβάνουμε. Με πέργκολες, μια μεγάλη αψίδα μπροστά από το πλατάνι, έναν καταρράκτη πλάτους 12 μέτρων, νέο σιντριβάνι, θεατράκι, παιδική χαρά και πολλούς χώρους για δροσιά και περπάτημα θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που βλέπαμε μέχρι σήμερα την πόλη μας.
(Αυτούς που αντιδρούν σε κάθε τι νέο και σε κάθε τι που αναβαθμίζει την πόλη μας αφήστε τους στην άκρη έτσι και αλλιώς μόνιμα αντιπολίτευση κάνουν!!!).

Σχετικά Άρθρα