Γενική

Τα σοβαρά λάθη της εξωτερικής πολιτικής

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κουτελίδης*

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να μην λαμβάνει σοβαρά υποψιν της το μήνυμα του ελληνικού λαού , αλλαγή της καθεστηκυίας τάξης , της καθεστωτικής νοοτροπίας και αλαζονικής συμπεριφοράς , που δημιούργησε τα τελευταία 5 χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας.
Ερωτούνται οι πολίτες για όλα αυτά που γίνονται και θα γίνουν για αυτούς, αν τελικά συμφωνούν;
Η υπουργός μας των Εξωτερικών, δίνει πολλές φορές την εντύπωση ότι θεωρεί υπηκόους της άπαντες τους διαβιούντες στην ελληνική επικράτεια. Επίσης, δίνει την εντύπωση ότι πιστεύει πως όλοι οι Έλληνες σκέπτονται σαν αυτήν.
Φαίνεται επίσης να πιστεύει ότι δεν θα μας ενοχλήσει η εικόνα ενός αεροσκάφους με τα διακριτικά των Σκοπίων και την ευδιάκριτη λέξη «Makedonia» στην άτρακτό του, ελλιμενισμένο ανάμεσα στα αεροσκάφη των άλλων ηγετών των κρατών- μελών του ΟΑΣΕ, στο διεθνή αερολιμένα της Κέρκυρας. Παρά την πάγια διαταγή προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, να μην επιτρέπεται ο ελλιμενισμός αεροσκαφών με τα παραπάνω διακριτικά.
Όλα, ακόμα και τα εθνικά μας συμφέροντα, στο βωμό των δημοσίων σχέσεων της πολύφερνης νύφης της «φιλελεύθερης» παράταξης. Που αδημονεί να δεχθεί όλους τους ξένους ηγέτες ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, στην Κέρκυρα. Πρέπει να είναι όλοι εκεί και δη οι εκλεκτοί των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Κάτι σημαντικό που διέφυγε από πολλούς: η ανακοίνωση της κατ εξαίρεσης χορήγησης αδείας προσγείωσης στην Κέρκυρα στο αεροσκάφος του επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας, Αντόνιο Μιλοσόσκι, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ελληνικού ΥΠΕΞ, λίγη ώρα μετά από προγραμματισμένη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
Ας έρθουμε όμως στα μέτρα για τους λαθρομετανάστες που στην ουσία μόνο μέτρα δεν είναι. Είναι μια προσπάθεια για να ρίξετε στάχτη στα μάτια του Ελληνικού λαού και να συνεχίσετε το έργο σας που είναι η αλλοίωση του πληθυσμού. Η μετατροπή της ποινής για τους δουλεμπόρους σε κακούργημα είναι για γέλια. Στα 5 αυτά χρόνια πόσους δουλεμπόρους πιάσατε; Αν θέλατε να εφαρμόσετε νόμο που θα προστατεύει τα σύνορα έπρεπε να βάλετε ποινή όχι στους δουλεμπόρους που δεν θα πιάσετε αλλά στους παράνομα εισερχόμενους στην χώρα. Το δρόμο δείχνει η Ιταλία που ψήφισε νόμο για 3ετή φυλάκιση και άμεση απέλαση, αν κάνατε κάτι αντίστοιχο σίγουρα αυτός που θα ήθελε να μπει παράνομα στη χώρα θα το ξανασκεφτόταν. Δεν τολμήσατε να επιβάλλεται αυστηρή ποινή σε εργοδότες που απασχολούν λαθρομετανάστες και μάλιστα ανασφάλιστους ώστε να τερματιστεί η εκμετάλλευση νόμος σας είναι διάτρητος αφού επιτρέπει σε εργοδότες, λαθρομετανάστες και λαμόγια δικηγόρους να συντηρούν την υπάρχουσα κατάσταση.
Η εξαγγελία για την στέγαση σε στρατόπεδα πέρα από την οικονομική αιμορραγία που θα προκαλέσει στον είδη εξαντλημένο Έλληνα φορολογούμενο είναι και ανέφικτη καθώς θα πρέπει να φτιαχτεί ένα τεράστιο σύστημα σίτισης, ιατρικής περίθαλψης αλλά και φύλαξης καθώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτοί που θα διαμένουν εκεί δεν θα την κοπανάνε δημιουργώντας πρόβλημα στις περιοχές πέριξ των στρατοπέδων (μιλάνε για 11- 12). Βέβαια στην ουσία ο κ. Παυλοπουλος δεν ενδιαφέρεται που θα μείνουν όλοι αυτοί αλλά που θα κρυφτούν μέχρι τις εκλογές εξ ου και η αύξηση στο χρόνο παραμονής από 3 σε 12 μήνες. Επίσης και εδώ είναι η μεγάλη πλάκα εξαγγέλθηκαν μέτρα χωρίς να ξέρουμε ΠΟΣΟΙ είναι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και από ΠΟΥ. Ενώ η καταγραφή θα έπρεπε να ήταν το ΠΡΩΤΟ μέτρο. Δυστυχώς αφήσατε τα πράγματα να φτάσουν σε μια ακραία κατάσταση.
Η Ευρώπη ακόμα και να δεχτεί θα είναι μια προσωρινή λύση και είναι σίγουρο ότι σε βάθος χρόνου επειδή αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται θα σας πει ευγενικά να «κόψετε» το λαιμό σας. Για να μην μπούμε σε πονηρές σκέψεις ότι η Ε.Ε και οι αμερικανολάγνοι που υποστηρίζουν την Τουρκία μας πουν «αφού δεν μπορείτε σαν Ελλάδα να ελέγξετε τα σύνορα σας δεχτείτε στο Αιγαίο την βοήθεια των γειτόνων σας» με ότι αυτό συνεπάγεται. Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές το κόλπο της έρευνας και διάσωσης για να πετύχει συνδιαχείριση του Αιγαίου. Η λύση είναι να προσπαθήσετε να κάνετε διακρατικές συμφωνίες με τις χώρες από όπου προέρχονται και όσοι δεν δεχτούν να τους παρατήσετε έξω από την πρεσβεία τους να τους ταΐζει και να τους ποτίζει μέχρι να αποφασίσουν να τους αναλάβουν. Ίσως να είναι ακραίο μέτρο αλλά η ευθύνη είναι δική σας που φτάσατε τα πράγματα στα άκρα. Ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο τις δικές σας ΑΠΑΤΕΣ και ταυτόχρονα να έχει φορτωθεί και την επιβίωση 2,5εκατ. αλλοδαπών.
Καλό θα ήταν ο κύριος Καραμανλής να κατανοήσει επιτέλους πως η παραμονή κάποιων ανθρώπων, όπως η κυρία Μπακογιάννη και ο κύριος Παυλόπουλος, έχουν καταστήσει ζημιογόνα την εικόνα και το έργο της κυβέρνησης και απειλούν να ρίξουν στον Καιάδα, τόσο την πατρίδα μας όσο και τον ίδιο.

* Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Δημοκρατικής Αναγέννησης

Σχετικά Άρθρα