Γενική

«Δε θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο»

Μεγάλη έρευνα της XanthiNews: Ξανθιώτες τάσσονται κατά του στρατοπέδου λαθρομεταναστών στην πόλη μας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η «επιθυμία» του ελληνικού κράτους, να δημιουργήσει στρατόπεδα λαθρομεταναστών, σε διάφορες πόλεις της Βορείου Ελλάδος. Μία από αυτές είναι και η πόλη μας, η Ξάνθη, στην οποία ταιριάζει γάντι η παροιμία, «όλα τα χε η Μαργιωρή, ο φερετζές της έλειπε».
Το Ελληνικό κράτος, αποφάσισε να εγκαταστήσει τους λαθρομετανάστες και στην πόλη μας, με σκοπό να «καθαριστεί» η Αθήνα από τους χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι φτάνουν στην ελληνική πρωτεύουσα, με κάθε μέσο. Το στρατόπεδο, το οποίο προοριζόταν μέχρι χθες για την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών, ήταν μέσα στην πόλη και συγκεκριμένα ακούει στο όνομα «Στρατόπεδο Στεφανίδη».
Στο άκουσμα αυτής της επιθυμίας του κράτους, οι κάτοικοι της Ξάνθης, ήδη «ανασκουμπώνονται» και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι, «αυτό δε θα περάσει». Η εφημερίδα «XANTHINEWS», παρουσιάζει σήμερα γνώμες οι οποίες «δείχνουν» τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και την αποφασιστικότητα των κατοίκων να αντισταθούν σθεναρά.
«Δε θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο», «Μόνο αυτό μας έλειπε», «Καλά, δε θα τους περάσει», «Ας το κάνουν και τα λέμε», ήταν κάποιες από τις χαρακτηριστικές φράσεις των Ξανθιωτών, οι οποίες δηλώνουν κατηγορηματικά την αντίθεση των κατοίκων, στα σχέδια της ελληνικής πολιτείας.
Χαρακτηριστική είναι η φράση ενός κατοίκου, ο οποίος ανέφερε: «Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν συμβεί αυτό; Το βράδυ θα πηγαίνουν εκεί, ενώ την ημέρα θα «αλωνίζουν» κυριολεκτικά την πόλη, με ό,τι σημαίνει αυτό».
Η «XANTHINEWS», αφουγκραζόμενη το επερχόμενο κοινωνικό ζήτημα, το οποίο «χτύπα την πόρτα μας», θα συνεχίσει την έρευνα απευθυνόμενη σε φορείς της πόλης, παρουσιάζοντάς την σε επόμενο φύλλο.

Νίκος Βιδάλης

«Στα όπλα» οι Ξανθιώτες, για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην πόλη μας. «Θα κάνουμε τα πάντα για να μη συμβεί αυτό», δηλώνουν κατηγορηματικά.

Σχετικά Άρθρα