Γενική

Δεν θα επιτρέψουμε να έρθουν λαθρομετανάστες στην Φωνή της Αμερικής

Αλέκος Κοντός, Γιώργος Παυλίδης και Στέλιος Χατζηευαγγέλου κάθετα αντίθετοι στον σχεδιασμό για έλευση λαθρομεταναστών στο Δασοχώρι

Απαράδεκτη η κίνηση της Υπερνομαρχίας Δράμας Καβάλας Ξάνθη αλλά και όλων των άλλων εμπλεκομένων που προωθούν την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στις εκτάσεις της πρώην Φωνής της Αμερικής στο Δασοχώρι της Ξάνθης.
Από ότι φαίνεται μετά την αντίδραση που υπήρξε από τους πολίτες του δήμου της Ξάνθης και την γενική κατακραυγή της κυβερνητικής πολιτικής για την σχεδιαζόμενη έλευση λαθρομεταναστών στα στρατόπεδα της Χρύσας, ο Υπερνομάρχης κ. Τάτσης για να εκτονώσει την κατάσταση έκανε εισήγηση στο Υπουργείο Εσωτερικών να χρησιμοποιηθεί ο χώρος της Φωνής της Αμερικής στον Δήμο Τοπείρου!!!
Και σε αυτήν την περίπτωση η αντίδραση από τους τοπικούς πολιτικούς αλλά και τους κατοίκους της περιοχής ήταν άμεση.
Ο Αλέκος Κοντός, ο Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης και Δήμαρχοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση του στρατοπέδου των λαθρομεταναστών στο Δασοχώρι.
Ο πρώην Υπουργός Αλέκος Κοντός εξέφρασε την κάθετη αντίδρασή του στις δηλώσεις του Υπερνομάρχη κ. Κώστα Τάτση και παρατήρησε ότι ο κ. Τάτσης πριν κάνει εισηγήσεις για την περιοχή θα πρέπει να συμβουλεύεται τους τοπικούς παράγοντες. «Εμείς σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε τουριστικά την περιοχή μας και όχι να την υποβαθμίσουμε» μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός που μόλιες πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του κ. Τάτση έκανε και επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών για να μπλοκάρει τις όποιες αποφάσεις για την Ξάνθη.
Ο Νομάρχης κ. Παυλίδης με δήλωσή του στον τοπικό τύπο αναφέρει: «Σε κάθε τέτοια κίνηση, από οπουδήποτε και αν προέλθει είμαστε κάθετα αντίθετοι για δύο λόγους. Πρώτον, ειδικά η έκταση της πρώην Φωνής της Αμερικής, έχει έναν καθαρό και ισχυρό αναπτυξιακό προορισμό και, τέτοιες ενέργειες, είναι ευνόητο ότι, όχι μόνο δεν συνάδουν με τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό αναπτυξιακών δράσεων, αλλά τις υποθηκεύουν και τις ακυρώνουν. Δεύτερον, υπάρχουν πλείστοι άλλοι λόγοι για να μην εγκατασταθεί σε κανένα σημείο του Νομού Ξάνθης ένα τέτοιο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη προς κάθε κατεύθυνση».
Ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγέλου που πληροφορήθηκε από εμάς τις δηλώσεις του κ. Τάτση, για την Φωνή της Αμερικής και ευρισκόμενος στον Βόλο σε συνέδριο για την αυτοδιοίκηση ήταν και αυτός κάθετος: «Μην τολμήσουν και το σκεφθούν να φέρουν τους λαθρομετανάστες στην περιοχή μας. Είμαστε αντίθετοι σε αυτόν τον σχεδιασμό και καταγγέλλουμε στην τοπική κοινωνία τους εμπνευστές αυτού του σχεδίου. Να ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους!!!». Επίσης μας δήλωσε ότι επισπεύδει την επιστροφή του στον Τόπειρο για να χειριστεί άμεσα ο ίδιος το σοβαρό αυτό θέμα που προέκυψε.
Από ότι όλα δείχνουν η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει πίσω στην απόφασή της, να εγκαταστήσει στην περιοχή μας στρατόπεδο λαθρομεταναστών γι αυτό επιλέγει κάθε φορά άλλη περιοχή στο νομό Ξάνθης και ρίχνει πυροτεχνήματα για να δει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας η οποία σε κάθε περίπτωση είναι κάθετα αντίθετη. Εμείς ως εφημερίδα παραμένουμε σταθερά και δυναμικά αντίθετοι με την έλευση του στρατοπέδου στην περιοχή μας και θα αγωνιστούμε δυναμικά στο πλευρό τον τοπικών παραγόντων του πρώην Υπουργού κ. Α. Κοντού, του Νομάρχη κ. Γ. Παυλίδη, του Δημάρχου Τοπείρου κ. Σ. Χατζηευαγγέλου αλλά και των υπολοίπων αιρετών που άρχισαν ήδη να αντιδρούν και να παίρνουν θέση ένας, ένας.
Σταύρος Καρυπίδης

Σχετικά Άρθρα