Γενική

Κίνητρα αποκέντρωσης; Τι μας λέτε;

Γράφει η Τίνα Δεκαρίστου

Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και όλοι οι πολιτικοί, πολιτευτές και τέλος πάντων όποιοι κόπτονται για ετούτον τον άμοιρο τόπο… τον τόπο της μίζας, του ρουσφετιού, της ρεμούλας, του προσωπικού βολέματος, του ωχαδερφισμού…
Όλοι εσείς ,οι λίγοι, που «δεν σας ακουμπούν», τέτοιες ενέργειες σαν αυτές που προανέφερα μπας και ξέρετε να μου πείτε κάτι για το θέμα που θα σας αναφέρω παρακάτω;
(Αναφέρομαι σε προσωπική μου υπόθεση αλλά σίγουρα θα «αγγίζει» και πάρα πολλούς ακόμα).
Ας τα πάρω τα πράγματα από την αρχή γιατί μπορεί να μου πείτε ότι δεν … έγινα σαφής, άρα γι αυτό το θέμα μου δεν έχει επίλυση.
Ένας πολίτης, γεννημένος, μεγαλωμένος στην πρωτεύουσα, ένας δημόσιος υπάλληλος ο οποίος μετά την συνταξιοδότησή του, αποφασίζει για τους δικούς του λόγους να «εγκαταλείψει» την Αθήνα και να πάει να ζήσει στην περιφέρεια και μάλιστα σε παραμεθόριο περιοχή (χωρίς να περιμένει κανένα bonus από το κράτος γι αυτήν του την αποχώρηση από την πρωτεύουσα).
Αφού έχει φροντίσει να ενημερώσει άπαντες,- φίλους, υπηρεσίες, κ.λ.π. γι αυτήν του την απόφαση…
Εγκαθίσταται, εγκλιματίζεται κι αρχίζει ή μάλλον ξεκινάει ν αρχίζει να προσαρμόζει την ζωή του εκεί.
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΩΡΑ!!! (ένα χρόνο μετά την μόνιμη και δηλωμένη προς όλους εγκατάστασή του)
1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ;;;
Ο Φάκελος του παραμένει ακόμα στην Αθήνα γιατί κωλύονται!!!! να τον…… βρουν και να τον στείλουν στον νέο τόπο κατοικίας, με αποτέλεσμα όσες δαπάνες γίνονται για ιατρούς να μην αποπληρώνονται παρόλο που συνεχίζουν ως ταμείο να προβαίνουν σε κρατήσεις (εννοείται ότι έχουν γίνει αμέτρητες αιτήσεις για μεταφορά «υπηρεσιακά» του φακέλου αλλά και προσωπικές «παραστάσεις» του ασφαλισμένου…)
2. ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ;;;
Ούτε λόγος να γίνεται… Πρέπει να περάσουν 2 χρόνια για να αποκτήσεις το δικαίωμα να «ενταχθείς» επίσημα στον τόπο που επέλεξες να ζήσεις!!! (όσο νομίζω και ο χρόνος που ένας αλλοδαπός οικονομικός μετανάστης χρειάζεται για να πάρει άδεια παραμονής)!!!
ΚΙ ΑΝ, για τους δικούς του πάλι λόγους, ο πολίτης που επέλεξε αυτήν την αλλαγή στην ζωή του,( ο καθ όλα νόμιμος και φορολογούμενος), ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ να έχει στο όνομά του ΔΕΚΟ ή δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο κατοικίας, και αν είχε την …..ατυχή επιλογή να μην έχει κινητή τηλεφωνία cosmote (μόνο αυτή υπολογίζεται ως… τεκμήριο μόνιμης διαμονής)!!! τι κάνει;;;
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ «και να πείσει» ότι είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής στην οποία επέλεξε να ζήσει (έχει καταργηθεί η βεβαίωση της αστυνομίας στην οποία μπορούσαν 2- 3 μάρτυρες να βεβαιώσουν επίσημα ότι μένει μόνιμα σ αυτόν τον τόπο δύο ή και περισσότερα χρόνια).
Όσο για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος;;; (εφόσον προκύψουν στο ενδιάμεσο διάστημα);;; Ούτε λόγος να γίνεται!!!
Θα πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του (με όλα τα έξοδα που απαιτούνται- διαμονή , διατροφή και πολύωρο ταξίδι (και 20- 25 ώρες) πήγαινε- έλα)..
Αυτή είναι η «ΤΙΜΩΡΙΑ» όσων επέλεξαν να αφήσουν την Πρωτεύουσα για την παραμεθόριο!!!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΟΥΝ «ΕΜΜΕΣΑ» ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ (νομίζω ότι μόνο οι βαρυποινίτες χάνουν αυτό το υπέρτατο δικαίωμα)…
ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΩ ΕΓΩ (στους πολλούς)…
ΧΑΛΑΛΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!!!!!!!!! (εσείς που «κόπτεσθε για τους πολίτες και νοιάζεστε το καλό του τόπου»)
Όσοι επέλεξαν να ζήσουν στην παραμεθόριο ,ΘΑ συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ζωή τους μόνο μην «τολμήσετε» να ξανααναφερθείτε σε κίνητρα για αποκέντρωση συνεχίστε να «δουλεύετε» και να μας στέλνετε τα «περίφημα προγράμματά σας», συνεχίστε να μας «τάζετε», συνεχίστε να μας «καλείτε στις συγκεντρώσεις σας», ΑΛΛΑ … μην σκεφτείτε ότι θα μπει κάποιος στον κόπο να «έρθει να σας κάνει την τιμή και να σας ψηφίσει»…ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ!!!
Και δεν αναφέρομαι μόνο σε μια, δύο, πέντε, εκατό, χίλιες ψήφους, αναφέρομαι στην «εκτίμηση και την εμπιστοσύνη» των πολιτών που επέλεξαν να ζήσουν κάπου μακριά στις εσχατιές της Ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα